Бутнете си висулките, призова Фандъкова

Кметът призна обаче, че почистването им ще е трудно
Обновена: 14 фев 2012 15:26 | 14 фев 2012 15:26,
59
Бутнете си висулките, призова Фандъкова
Снимка: Булфото

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова собствениците на апартаменти да почистят ледените висулки, надвиснали над главите на софиянци.

Този призив тя отправи и към собствениците на преместваеми обекти и павилиони в София.

"С тази тежест на снега има опасност от инциденти. До 5000 лева се глобяват собственици на преместваеми обекти, ако не са осигурили безопасността", поясни тя.

Кметът призна обаче, че почистването на покривите от снега и висулките ще стане трудно.

Районните кметове обикаляли и следели лично и всекидневно, за да видят къде има рискови участъци.

Днес продължава почистването на синята зона от снега, допълни Йорданка Фандъкова.

"Започнахме от основните булеварди с паяк, тъй като имаше много спрени автомобили, които пречат, за да бъде почистено", завърши тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
24
 
! Отговори
висулка преди 12 години
Бутнете Фандъкова, призовават висулките.
28
0
 
9
 
! Отговори
Кольо преди 12 години
Предлагам почистване на ледени висулки от покриви всякакви. За целта ще използвам еърсофт автоматична карабина. Заплащане ще искам само за консумативите. :)
27
0
 
20
 
! Отговори
Фандък Йорданов преди 12 години
Ако хората не си почистваха сами тротоарите пред магазинчетата и входовете, София щеше да изглежда още по-абсурдно! Не става само с призиви! Тези дни, когато не вали, не сам видял жив *** /титаничен/ с лопата да чисти по центъра, пък какво остава по кварталите! Само пари броят и от кметството и от фирмите за чистота! Работа ще стане! Ще помрънкат софиянци, ще помрънкат, па ще се стопли и ще забравят! Бентлита трябват! Бентлитаа!!!
26
0
 
11
 
! Отговори
радини вълнения преди 12 години
Кои висулки ва ,тези в гащите ли ва?
25
0
 
10
 
! Отговори
nona преди 12 години
В моята зона няма как да видят има ли висулки,няма ли...улицата е непроходима,и колата ще извадя наПролЕт като се стопи това НЕЩО
24
0
 
2
 
! Отговори
tankist преди 12 години
до виктор ти нали си от герб бе шо плюеш фънди, в другата тема се сцепи да ближеш дирника на боко, *** сървул си викторчо
23
0
 
9
 
! Отговори
елмари преди 12 години
Първо общините трябва да си почистят тротоарите и висулките,а не да ходят и да глобяват .Визирам община Витоша данъчното.
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много странна държава сме. Тези които плащат данък сгради и такса сметтрябва сами да си почистват тротоарите? А тези, общини и държава, които не плащат им се чисти? По въпроса за висулките, е защо сте разрешили такова проектиране на покривите, че да се образуват висулки? Защо сте въвели в експлоатация сгради на които улуците преливат и водостоците пропускат вода? В резултат висулки! Защо на старите сгреди, построени преди 09.09.1944 година няма висулки? Защото са проектирани и изпълнени правилн
21
0
 
12
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Ние лесно си чистим терасите от сняг и ледени висулки, козирките на входовете също, лесно ще си изчистим тротоарите пред блока, ама Данче - а кажи улицата как да стане? Ако и нея трябва сами да си изриваме, без всякаква техника, освен лопата, що изобщо си наела фирми по почистването? Раздай всяка зима по една лопата на всеки жител - и да си изриваме. Ама няма да плащаш на фирми и на ***, дето само се драпат
20
0
 
12
 
! Отговори
висулки преди 12 години
Ние висулките ще си ги бутнем, няма проблеми, другарко Фандъкова!Опасни са, така е.Я кажете сега за топенето на снега - Вие ли ще ни раздавате лодки и гумени ботуши, или ние да бягаме, да си закупим, докато не сме се издавили още?
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За висулки - 5000 лева глоба, а колко е глобата на онези фирми, които не чистят снега по улиците и сутрин след среден снеговалеж, бул. България и бул. Цариградско шосе приличат на нови ледени пързалки с купища сняг, при което се стига до големи задръствания. Вместо да се извини на софиянци, госпожата кмет иска ние да си чистим - добре - съгласен съм, но да не плащам данъци, а на титан - нито стотинка от нашите пари!!!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Софета,стига сте рИвали!Живеете в най- добрия град за живеене в България!Ха *** ха!
17
1
 
24
 
! Отговори
Фандък Йорданов преди 12 години
Детската учителка отново призовава столичани да и вършат работата! Нищо че трошат милиони! Почистете си тротоарите, висулките, после си отпушете шахтите да не стане наводнение! Тя само пари раздава! Висулките са резултат от неподдържани улуци! Инспектората да напука яки глоби на собствениците на сгради, които не си поддържат фасадите и улуците и догодина няма да има висулки! И като ще глобява да почни от Цвъ.Цвъ., че около МВР не можеш да минеш от огромни ледени блокове, висящи от покрива.
16
9
 
4
 
! Отговори
14 до 17 преди 12 години
Именно за това говоря! Тези, които най-много плюят какво не било почистено, надали са се трогнали да почистят тротоара пред домовете си дори. Така не може! В това общество хората трябва да поемат и малко лична отговорност, а не само да стоят и да се оплакват от държавата. За да се промени положението, първо трябва да промените себе си и манталитета си.
15
2
 
12
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Кварталните улици на нищо не приличат. Паркирането и излизането от тези преспи и коловози е трудно дори за джиповете. Пуснете една фадрома да посъбере малко, защото наистина движението е много затруднено.
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ревльовците пак заредиха сълзи и сополи. От мързелив народ нищо не става.Нашата улица е почистена от общината, спирката до нас е почистена и опесъчена,аз направих пътека по тротоара пред къщата / снега е невероятно много и не може да се чисти целия/.Не помня откога не е имало толкова много сняг, но не се сърдя на никого за това.
13
0
 
18
 
! Отговори
Бутач преди 12 години
Моите висулки ги бутам всеки ден. Но не падат, само се люлеят.
12
20
 
6
 
! Отговори
до "възмутен&qu преди 12 години
Вместо да стоите пред компютрите и да се оплаквате, вземете се размърдайте малко!!! Стига обвинявайте държавата, общината, съседа... и чакайте някой да ви избърше г***!!!
11
2
 
16
 
! Отговори
дедо Унуфри преди 12 години
Фъндъкова ела де ми бутнеш дъртата висулка, барем и аз намажа нещо от тая зима:))))))
10
1
 
18
 
! Отговори
GIB преди 12 години
Фанъкова, висулките на сградите са най-малкия проблем!!! Масово улиците НЕ СА ПОЧИСТЕНИ ОТ СНЕГА!!! И загубите са в милиони- като започнем от лудите пари,които се дават на фирмите за почистване, и приключим с изпочупените кори на колите и счупени ръце и крака на хората-от преспите сняг и леда под тях...Ама така е-като сме *** народ и никой не видга глас и не търси къде отиват данъците му...