Бутат 5000 незаконни гаражни клетки в София

Крайната цел на общината е да се освободят паркоместа
20 фев 2012 07:14,
81
Бутат 5000 незаконни гаражни клетки в София
Снимка: архив Булфото

Над 5 хил. гаражни клетки в столицата ще бъдат премахнати, тъй като са незаконни.

От Столичната община се заканиха най-после да преброят конструкциите в кварталите на града.

В момента клетките се номерират с блажна боя. След това собствениците ще бъдат приканени да ги регистрират. Ако откажат, те трябва да бъдат премахнати, обясниха от общинската дирекция "Контрол по строителството".

Столичната община от години се опитва да се справи с незаконните гаражи за коли, като се търси най-доброто юридическо решение.

През миналата година бяха махнати 300 конструкции. Крайната цел е да се освободят паркоместа.

Изчисленията показват, че на мястото на всеки две клетки могат да паркират три коли. Освен това ръждясалите гаражи загрозяват градската среда.

600 лева струва премахването на една гаражна клетка. Разходите се плащат от общината в случаите, когато собственикът на клетката не бъде открит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
20
 
! Отговори
st.anger преди 12 години
ще ги бутат ли, или ще ги регистрират в крайна сметка? и как така е възможно да регистрираш нещо което си построил без никакви разрешителни, при това на чужда земя?
26
14
 
10
 
! Отговори
1122 преди 12 години
гласувайте за ГрОБ. най доброто тепърва предстойнационализацияяяяяяяяяяя.селяни на влст в столицата. ***...
25
14
 
21
 
! Отговори
Bravo преди 12 години
Крайно време да се започне разчистването на всичко незаконно. Да се премахнат грозните ръждясали балкони, да се боядисат блоковете и да се махнат и незаконните гаражи. Трябва да се започне от някъде и столицата е тази, коята първо трябва да се изчисти. С какво право ще се заемат площи, които не са ваши и всеки ще си строи и боядисва каквото и както си иска. На тяхно място могат да се изградат детски площадки, да се уформят и озеленят градинки, стига сме живяли в грозотия и мръсотия.
24
6
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Тези гаражи на снимката са направо цвете.... реалноста е къде къде по грозна и ръждива в между блоковите пространства!!!
23
3
 
7
 
! Отговори
дак преди 12 години
еи срама немат
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като махнат гаражните клетки и на тяхно място ще построят кооперации с магазини. Вижте устройствените проекти на София, един метър няма незастроен.
21
6
 
44
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
А, ТАКА....ДОБРЕ, НО...- КОГА ЩЕ СЪБАРЯТЕ НЕЗАКОННИТЕ БИДОН-ВИЛИ ВЪВ ФАКУЛТЕТО..., СТОЛИПИНОВО..., И СТОТИНАТА ДРУГИ ГЕТА..., А МИТНИЧАРСКИТЕ "ВЕСЕЛИ СЕЛА"...???- АЛО-О-ООО, "ПРИНЦИПНИТЕ" "ДЪРЖАВНИЦИ..., НЕ СЕ "ОСЛУШВАЙТЕ" КАТО "ПРАСЕТА В ТИКВИ"...!!!
20
3
 
8
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Цялата страна е осеена с незаконно строителствои,какво тук значи "събаряме в София" стига с тия ПР на правителството,до като има мафия "Апостолите и Зебрата"перфектно правителство НЯМАААА.!!!!!!!
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От къде ги намериха тези военни клетки да ги снемат?
18
3
 
20
 
! Отговори
дссдд преди 12 години
Не, наистина по-интересното е, че ако си го узакониш вече няма да пречи и няма да е грозно и да загрозява градския пейзаж.Ако не го узакониш- Общината пише, че собственика го няма плаща 600 на "фирма", която да го махне, а самото махане струва от порядъка на 50-100лв ... Е ?!
17
2
 
18
 
! Отговори
M преди 12 години
Ако *** от общината се захванат с изгнилите ***, които не са в движение от години, ще се освободи много повече място за паркиране.
16
12
 
7
 
! Отговори
ОТПОР преди 12 години
Ще бутнат, ама да не ги бутна аз с бренекето.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
zashto ne mahnat nezakonnite *** GETA KOITO IMA ,I ZA KOITO NIKOI NE PLASHTA DANACI I KAKVOTO I DA BILO ZASHTO?????????????? ZASHTOTO IDVAT IZBORI I GERB TRQBVA DA IMAT ELEKTORAT INA4E NQMA DA GI IMA VE4E ,A KOLKKOTO TOVA 4E FIRMA SHTE GI MAHA ZA 600 LEVA E TRQBVA DA SE PROVERI KOQ SHTE E TAZI FIRMA SVARZANA S GERB MAI ??? SEGA 4AKAM OT DNES BG PAK DA MAHNAT KOMENTARA 4E E SVARZAN S *** I GERB
14
5
 
46
 
! Отговори
fiat ulisse 1.8i преди 12 години
Бутат 5000 незаконни гаражни клетки в София..........................за сметка на *** гета които никой не смее да бутне защото са *ЗАКОННИ*
13
4
 
43
 
! Отговори
фрг преди 12 години
600 лева за махането ?! Аз защо платих само 50лв когато махнах моята понеже не ми вършеше работа вече?!От общината са наели някоя приближена фирма да точи пари ли ?
12
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак българите ще го отнесат! А с *** гета какво става? или те са законни, а?
11
20
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако не искате да ви бутат оскъткляването на балконите и гаражните клетки е време да бутнете правителството на Тиквуняка и никога повече да не си помисляте, че Фандъчката става за кмет. Да си ходи в Самоков...
10
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пък аз съм си от село и си имам хубав и широк гараж.
9
20
 
11
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
гласувайте пак за фандупковица селяци....
8
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бутайте, да ви го набутам дълбоко, бутайте остъклени тераси, гаражни клетки, незаконните палати и хотели, бутнете цялата тая ***, наречена България!