Махат климатиците от фасадите на сградите

Петър Диков предлага нова наредба, иска София като Щутгарт
Обновена: 22 фев 2012 18:00 | 22 фев 2012 18:00, Красимир Ангелов
350
Махат климатиците от фасадите на сградите
Диков не иска подобна гледка в столицата. Снимка: Reuters

Главният архитект на София Петър Диков ще предложи нова наредба, с която да бъде въведено изискване за премахването на климатиците от фасадите на сградите, съобщи самият той по време на представянето на проект "Изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град София".

Диков уточни, че ще бъде даден много голям гратисен период за гражданите за привеждането на климатичните системи в унисон с изискванията на наредбата.

По думите му до летните месеци предстои внасянето на документа. Диков обоснова предложението си с пример от Щутгарт, където има изискване климатиците да не се виждат и да не шумят на съседите.

Главният архитект на София посочи, че от сградата на направлението "Архитектура и градоустройство" е започнало премахването на климатиците, като до април то ще завърши. Там предстои поставянето на обща климатична система, която е на стойност 240 хиляди лева.

Диков отбеляза, че преди да се иска премахването на климатиците от гражданите, те трябва да се премахнат от всички публични сгради - държавна и общинска собственост.

По европейският проект, чието финансиране от ОП "Регионално развитие" е в размер на над 960 хиляди лева, ще бъдат изготвени планове за три различни типа градски зони в столицата.

Подробните устройствени планове ще са за зоната на центъра, една жилищна зона и една индустриална, като след изготвянето им ще има обществено обсъждане, подчерта Диков.

Интегралните планове ще са и основа за усвояването на европейските средства от следващия програмен период, каза още главният архитект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
1
 
12
 
! Отговори
redordead преди 12 години
а като го приемат, предполагам ще ни кажат и каква марка климатици и от коя фирма да си ги вземем, че да не би да се объркаме нещо...
247
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ооо имаш незаконен навес А?
246
1
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Гербава му работа! Тия всички са такива. Първо казал, после почнал да реве, че не го били разбрали - той не искал да маха климатиците, ама да ги реди в редичка и да ги слага в декоративни кутии (сигурно е измислил далаверата с някой приятел) за да не капели (за последото съм съгласен и мисля, че както е на повечето места където съм ходил конденза да се отвежда по подходящ начин). Абе както казах гербава му работа - говорят без да мислят, а после другите криви и все неразбари.
245
0
 
3
 
! Отговори
гражданин до 273 преди 12 години
Ами когато - тогава :))). А ама сигурно ще е повече, щото Германия няма да седи да ни чака :)))
244
1
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Всичко ни е шест, стигнаха до климатиците.Ще прави сравнение между София и Щутгарт.Разликата е колкото разстоянието от Земята до Луната.Нека първо изчистят столицата от *** и лед. След това да решат въпроса с бездомните кучета, мърсотията, *** гета, градският транспорт, дупките по улиците, тротоарите, достъпна среда за хората в неравностойно положение,уличното осветление, охраната по подлезите, както и корупцията в Столична община.
243
1
 
6
 
! Отговори
до гражданин преди 12 години
С други думи поне след поне 100 г. Германия е на светлинни години от БГ.
242
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не забрави и заплатата да ми е такава като на гражданин от същият град!Да оправи улиците,детските площадки и да махне глутниците улични кучета като в Щутгард.Да изчисти София от *** гета,виетнамски и др. общежития пълни с тези ***,да направи улиците и подлезите достъпни за инвалидните колички ,да премахне колоритните бараки наречени магазинчета,да подмениавтобусите и трамваите че ще се разпаднат,да направи достъпни обществените места където да сме. без страх че ще бъдем ограбени
241
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
грозните ,небръснатите ,и тези дето гледат лошо да не се показват по прозорците да не загрозяват фасадите
240
4
 
4
 
! Отговори
до 269 преди 12 години
А моа ли да му затапя климатика кирлив накрая а ?
239
1
 
5
 
! Отговори
до 266 преди 12 години
има тапи за уши.
238
1
 
23
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
Напълно съм съгласен! Така трябва и нямам никакви възражения и само едно условие - гратисния период да е до тогава когато София ще е като Щутгарт - демек пътищата да са същите, паркингите също, чистотата на градовете да е еднаква, броя на бездомните *** да е еквивалентен и доходите да са станали еднакви. А и да не забравя - когато корупцията в общината в София и Щутгарт станат еднакви.
237
3
 
13
 
! Отговори
joe преди 12 години
*** КОРУМПИРАН. ЦЯЛАТА МУ РОДА КРАДЕ. АЗ ЩЕ СИ МАХНА КЛИМАТИКА ТОЧНО НИКОГА. Е.АЛ СЪМ ВИ МАЙКАТА, БОЛНИ ***
236
3
 
6
 
! Отговори
Безсьнни нощи... преди 12 години
Прав е човека от кирливия климатик на комшията вечер няма спане , при това сьм с ПВС дограма а и зимата всичко е затворено ,но тои работи като ярмомелка !
235
2
 
7
 
! Отговори
по-умен от Диков преди 12 години
Пеци *** то и разните панелки и сталинки развалят пейзажа. А и разни там грозновати блокове от развития соц. не стават. Даже и мутробарока не ме кефи. Що не вземеш да внесеш една наредбица да вземем всички да ги бутнем и на тях. Абе даже ако питаш мене то 3/4 от София все грозоти - разбити и тесни улички, стари сгради и кво ли не. Що не вземем направо да бутнем всичко и ти и твойте консултанти да я направите наново :)
234
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да се забранят дамските токчета,налъмите,пералните,телевизорите,уредбите,пеенето в баните,зъбните протези и тракането на костишумното мислене,особенно след 10
233
1
 
10
 
! Отговори
любопитен преди 12 години
имам чувството, че тези *** се чудят каква по-безумна идея да дадат. прилича ми "на гол *** - чифте пищови"
232
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 12 години
Е те тоя пак се изказа неподготвен :))). Ама понеже е *** ще последва доносника Герджика :)). След тази *** идея при първия протест Боко Т ще накара даскалицата да го отсвири щот му подяжда рейтинга :))
231
3
 
7
 
! Отговори
До 240 преди 12 години
Бате, болен си ти, сори, но кой не може да спи, требе да си пие хапчетата. А децата и възрастните хора да се радват, че са на топло, че то без климатик, ще кашлят от кюмбето. То цяла България бучи, ти един климатик. А шума от коли и трамваи да не е ромон на поточе? Споко, брато, това е бял кахър, няма да мигнеш пак цяла нощ, ако ти мрънкат кредитори или имаш неплатени сметки. А ако ти е пълен портфейла, ще спиш като агнец, дори и при шум :)
230
1
 
18
 
! Отговори
любопитен преди 12 години
А Щутгарт значи. Ами Диков като си ходил и си гледал айде да ни споделиш как у това градче стоят нещата с паркирането, с бездомните ***? Буклукът балират ли го и го разкарват до Мюнхен примерно или как е? Как е положението с градския им транспорт, а с чистотата, а с дупките по улиците? А с доходите как са? Така че няма лошо да се правим на тях, ама айде да ги имитираме първо по тия проблемчета, пък накрая и климатиците ша махнем. Или гл. архитект и тиквоглавата кметица дет му се връзва.
229
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
240хилки народна пара за нов супер хипер ,фотонно ядрен антигравитационен суб космически климатик за сградата му ,а нашите да ги изхвърлим.ами грабвайте телата......