Махат паяците от "синята зона" на София

Ще плащаме по 2 лева за паркиране в "синя" и по левче за "зелена" зона
Обновена: 5 мар 2012 19:14 | 5 мар 2012 19:14, Красимир Ангелов
111
Махат паяците от "синята зона" на София
Снимка: Булфото

Паяци няма да вдигат колите от "синята" и "зелената" зона в София, освен ако колите не пречат на движението, реши на свое заседание транспортната комисия в Столичния общински съвет.

На нарушителите ще бъдат поставяни скоби и те ще трябва да платят 30 лева за тяхното премахване.

Всеки следващ час със скобата ще струва по още два лева. Ако до края на работата на платената зона не се заплати глобата,  санкцията автоматично скача до 60 лева.

Управителят на Центъра за градска мобилност Николай Костов обясни, че е разработен специален софтуер, с който нарушителите с поставени скоби ще получават кратко съобщение за поставената скоба.

Иначе по 2 лева на час ще трябва да се бръкне всеки жител и гост на София, който реши да паркира в „синята зона“ в града. Тарифата за т.нар. "зелена зона" пък ще бъде левче.

От 8.00 до 19.00 ч. ще бъде времетраенето на двете бъдещи зони за паркиране.

Стикерът, който дава право за паркиране на живеещите в синя зона, ще е 15 лв., а за зелена - 10 лв. Годишните такси пък ще са съответно по 150 лв. и 100 лв. За втори автомобил тези цени ще са двойни, решиха общинските съветници от транспортната комисия.

Идеалният център на столицата ще е синя зона, а неговата периферия - зелена. В синя зона ще влизат и пространствата около НДК и Медицинска академия, които първоначално бяха предвидени да влизат в зелената.  Синя зона ще има и около ИСУЛ.

Комисията одобри и предложение цената на еднодневно паркиране в бъдещите буферни паркинги на метрото при ползване на метрото да бъде четири лева. Цената за час паркиране без ползването на градския транспорт ще е един лев.

Решенията на комисията предстои да се одобрят на заседанието на Столичния общински съвет на 8 март.

Съветниците решиха още "Служебният абонамент" да е десет процента от всички паркоместа в "синята" и "зелената" зони.

Председателят на комисията по транспортна инфраструктура Радослав Тошев обясни, че има предложение "служебният абонамент" пред хотелите, увеселителните заведения и банките да е 24-часов.

Тошев поясни, че контролът по неправомерното паркиране ще се осъществява от денонощно дежурството на репатриращите автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: синя зоназелена зона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
2
 
! Отговори
Аз .. преди 12 години
Господ бави но не забравя и всеки ще получи заслуженото си ,а от толкова клетви по тези *** ,все няколко ще хванат ред ....а и да се прехвърлят и на децата и на внуците им даи Боже ...!
91
0
 
2
 
! Отговори
ТОИ ГЛЕДА ОТГОРЕ.. преди 12 години
Проклети да са дано и всички които ни обират ,лъжат и крадат от тази престъпна фирма ,,ПАЯЦИ И ГАРАЖИ ,,да си купят свещи с нашите пари и там при техния мафиотски бос Марчело Доковски да отидат ...
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички откраднати по този начин от нас парички да са им за свещички. Честито на всички *** гласували за тия ***. Дреме им на тях нали са със служебни коли и ние им плащаме служебния абонамент. Що да не го *** на народа? А и да не забравите да гласувате пак за ГРОБ на следващите избори. Пари за свещи вече има.
89
0
 
3
 
! Отговори
Рик преди 12 години
Радослав Тошев - мафиот, закърмен в котилото от друг мафиот и ченге от ДС - Тошо Тошев! Това е положението , братя - Гоцета, Тошевци и всякакви други *** се разпореждат със съдбите ни! Скапани, долни *** - дано бял ден да не видите! Да се излее Преизподнята над главите ви, *** безродствени, катили мракобесни, алчни тунеядци - дано се задавите веднъж завинаги, да *** неопяти и да се пържите в 9-ия кръг на Ада!
88
1
 
1
 
! Отговори
сг преди 12 години
Сега богатите си паркрат където им падне и си плащат 60 лв. НЕ им вдигат колите, което е единственото наказание за тях.
87
7
 
1
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Как ще спирате в центъра на София за 1 лв на час *** селяните. Ако неможете да си плащате значи не ви е там мястото.
86
1
 
6
 
! Отговори
До 102 преди 12 години
А ти къде си държиш колата бе хрантутко. Може би имаж гараж , който си направил на магазинче. Дружбенски бек. Плащай си ако искаш и по 50 лв. на ден да си возиш *** по централните улици.
85
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
смешници - точно заради такива като вас дето си държат кочините по цял ден на синя зона няма места за всички, които искат да паркират. твърдо ЗА тези цени, даже още да скачат ако трябва само и само да има къде да се спира и повече хора да си припомнят, че има и градски транспорт и колела, че и пеша даже ако походят няма да им навреди.
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До вкъщи се строи метро. Такса 4лв на ден означава, че аз никога повече няма да мога да спра около блока си да натоваря нещо или да сваля нещо, защото разни индивиди, които са намерили 5лв за бензин, няма да могат да намерят още 4лв за паркинг на ден. Да ни е честита новат придобивка.
83
0
 
9
 
! Отговори
ЗОНА преди 12 години
На това му се казва РЕКЕТ. Живееш в центъра - следователно ако имаш кола трябва да платиш. Ако не искаш да си платиш ще ти вдигнем колата и пак ще си платиш. Не ти оставят избор. Интересно защо ли не *** решението на съда от преди години , когато отмениха винетния стикер. А с цялата си наглост сега сикат 150 лв. - а тогава беше 120 лв. ? ?? Няма да им дам и стотинка за рекета. Да ги съдим до дупка.
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Код оранжев - 2 лв.
81
0
 
16
 
! Отговори
питане към кметичкат преди 12 години
Как се плаща по 2 лева на час, ако работиш 9 часа в центъра - това прави 18 лева на ден!!!! 18 лева по 20 работни дни - 360 лева!!!!!! Е, та аз само за общинарите ли ще работя.
80
0
 
18
 
! Отговори
гербаджийство преди 12 години
Това си е пладнешки обир. Защо таксата се повишава със 100 %? Такава ли е истинската инфлация при управлението на гербчетата? За какво се плаща тази такса - за това, че се завзема общинска улица ли? Къде са паркингите, където колите да са запазени от дъжд и сняг? Защо общинарите не си плащат по 2 лева за престой до общината на площада до Александър невски, а ползват служебен абонамент, който се плаща от живеещите в София. нека веднъж и те да се бръкнат в джоба.
79
0
 
10
 
! Отговори
Flady преди 12 години
И аз както н88 да им е***а май***ата 4 лв. буфер паркинг, анли уж беше безплатен, ми аз за 4 лв ще платя 2 или 4 часа престой на синя зона и ще си свърша работата в центъра която имам! А за работещите там кво остава 6 лв на ден метро и паркинг 6 лв обяд, 2 лв закуска - 14 лв разход от раз - при средна надница 50 лв, къде за ток къде за храна къде за заеми! Не всички са общински съветници да ги е***а! 30 скоба, те луди ли са мамицата им, за това трябва простест да има, неможе така да ни съдират г***зове!
78
1
 
15
 
! Отговори
5245541 преди 12 години
Не казвайте на хората са да слизат от колите след като градския ни транспорт го няма никакъв ие отвратителен.
77
0
 
12
 
! Отговори
до 87 отново преди 12 години
Хорат биха плащали ,но да има паркоместа. Да плащаш за реално място, а не да спираш на улицата и да пречиш на движението. Васил Левски от 4-5 ленти през деня е около ЕДНА от паркирали коли. И не само той, а и други места. Не може да спираш в калните локви, дупки и т.н, а да плащаш подобни цени. Не може да има синя зона от години и да печелят безумни пари, а да няма развитие и подобрение на "услугата". А, вярно... те бяха на загуба. Така гледах в едно интервю преди време.
76
0
 
10
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
Никой не е мрънкащ авантаджия. Просто когато човек заплаща за дадена услуга, то очаква нещо в замяна. Не може аз да плащам , а да не получавам НИЩО. Не може да си давам парите, а да търся място за паркиране над 20 минути и накрая да спра в огромна дупка от двете страни с бяла боя. Това било паркоместо. Не може да си хванеш тротоар и да го нашариш (и то само някои места са "VIP' и имат 'маркировка') и да решиш, ч е някой трябва да плаща?
75
1
 
11
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Ей, лондонския, защо пишеш глупости? Ти виждал ли си състоянието на транспорта в Лондон, Виена и т.н? При хубав, чист, топъл и редовен транспорт кой ще иска да пътува преидмно с кола, бе? А тук тази ***? Оставете колите и хванете рейса? Мръсната шумна ***, която винаги закъснява минимум с 10-15 минути, пълно е с *** гратисчии, миришещи клошари и претъпкано до край. Как да си оставя колата? И как ми сравняваш , че там оставяли колите? Щях и аз да оставя колата, АКО ИМАХ друга опция
74
1
 
0
 
! Отговори
санкции преди 12 години
За такива трябва да са наистина големите санкции, защото заемат места за хора които нямат друг начин за придвижване. До колкото знам в щатите дори им взимат книжките за няколко месеца.
73
0
 
1
 
! Отговори
sos преди 12 години
Мисля, че са безплатни, ама проблема е, че много наглеци спират на означените за хора с увреждания места без да са такива.