Махат паяците от "синята зона" на София

Ще плащаме по 2 лева за паркиране в "синя" и по левче за "зелена" зона
Обновена: 5 мар 2012 19:14 | 5 мар 2012 19:14, Красимир Ангелов
111
Махат паяците от "синята зона" на София
Снимка: Булфото

Паяци няма да вдигат колите от "синята" и "зелената" зона в София, освен ако колите не пречат на движението, реши на свое заседание транспортната комисия в Столичния общински съвет.

На нарушителите ще бъдат поставяни скоби и те ще трябва да платят 30 лева за тяхното премахване.

Всеки следващ час със скобата ще струва по още два лева. Ако до края на работата на платената зона не се заплати глобата,  санкцията автоматично скача до 60 лева.

Управителят на Центъра за градска мобилност Николай Костов обясни, че е разработен специален софтуер, с който нарушителите с поставени скоби ще получават кратко съобщение за поставената скоба.

Иначе по 2 лева на час ще трябва да се бръкне всеки жител и гост на София, който реши да паркира в „синята зона“ в града. Тарифата за т.нар. "зелена зона" пък ще бъде левче.

От 8.00 до 19.00 ч. ще бъде времетраенето на двете бъдещи зони за паркиране.

Стикерът, който дава право за паркиране на живеещите в синя зона, ще е 15 лв., а за зелена - 10 лв. Годишните такси пък ще са съответно по 150 лв. и 100 лв. За втори автомобил тези цени ще са двойни, решиха общинските съветници от транспортната комисия.

Идеалният център на столицата ще е синя зона, а неговата периферия - зелена. В синя зона ще влизат и пространствата около НДК и Медицинска академия, които първоначално бяха предвидени да влизат в зелената.  Синя зона ще има и около ИСУЛ.

Комисията одобри и предложение цената на еднодневно паркиране в бъдещите буферни паркинги на метрото при ползване на метрото да бъде четири лева. Цената за час паркиране без ползването на градския транспорт ще е един лев.

Решенията на комисията предстои да се одобрят на заседанието на Столичния общински съвет на 8 март.

Съветниците решиха още "Служебният абонамент" да е десет процента от всички паркоместа в "синята" и "зелената" зони.

Председателят на комисията по транспортна инфраструктура Радослав Тошев обясни, че има предложение "служебният абонамент" пред хотелите, увеселителните заведения и банките да е 24-часов.

Тошев поясни, че контролът по неправомерното паркиране ще се осъществява от денонощно дежурството на репатриращите автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: синя зоназелена зона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малко са ви 2 лв. Нека да стане 10 лв. за да ви уврят простите тикви, да мислите първо на кого давате цялата власт! И общинската и парламентарната и президентската! Свършиха се кадърните хора, че стигнахме до там пожарникари и учителки да ни управляват и да ни омайват със сладки приказки докато обедняваме не с дни, а с часове! ***, ***, ***, *** народ!
51
0
 
18
 
! Отговори
Ж.Петров преди 12 години
Непрекъснато разширяване на "синята зона", удължаване на времевото ограничение, удвояването на цената - всичко това означава в условията на криза по-лоши условия за живот и бизнес в София и неадекватна и враждебна ценова политика на общината в ущърб на столичани. Защото всяко едно паркомясто в "синята зона" на София по документи за 2010 г. ежедневно е заето за неповече от 3 часа. Безобразие!
50
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Живея в един от кварталите, които сега ще станат зелена зона. Като разшириха синята зона преди време, при нас не останаха места за паркиране - които ходят на работа от другата страна на булеварда, започнаха да паркират при нас. И аз обикалям като гламав по 4-5 преки наоколо докато намеря къде да паркирам.Сега ще трябва и да си плащам за това. Не че 100 лева годишно са сума, но не получавам нищо срещу тях. Никой не ми гарантира място. А на пришълците зелената пак ще им е по-евтина от синята.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си построят паматници с тези пари, които ще скубят от народа!
48
1
 
4
 
! Отговори
r преди 12 години
И всичко ще си остане както и до сега. Свестните и съвестни граждани ще си плащат синя зона, а такива коли с номера РК, ОВ, РВ и други ще си паркират по тротоарите на Солунска и по кофите и никой няма да ги притеснява. Тия от СОС вместо да вдигат синята зона, да бяха инвестирали в столичен инспекторат.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до СърдитаПарите от Синя зона отиват за премии на общинарите
46
7
 
5
 
! Отговори
Харесва ми !!!! преди 12 години
Това го правим скъпи съграждани и съселяни ,за да Ви икономисаме кинти от бензин , да не ходите за щяло и нещяло по центърът ни и да го мърсите пък и да не правите задръствания с безумното си шофиране !!!! И малко е повишението !!!!!!!!!
45
1
 
8
 
! Отговори
Хм преди 12 години
"Паяци няма да вдигат колите от "синята" и "зелената" зона в София, освен ако колите не пречат на движението, реши на свое заседание транспортната комисия в Столичния общински съвет. "Ооооо - благодариме за благоволението СОС!! Да се свети името ви... Е, кво ви пука, ЧЕ В ЗАКОНА ТАКА ПИШЕ, И ЧЕ ДОСЕГА СТЕ НАРУШАВАЛИ УМИШЛЕНО ЗАКОНА!!!!ДВГНЧКМВГЗ!!!!
44
1
 
17
 
! Отговори
Щастлива кокошка преди 12 години
На село паркирам пред къщата, двора е 5 декара може и там да паркирам ама като се напия ме мързи да вкарвам колата. Който живее в града само мъки го чакат, затова и всички на запад се изнесоха по селата ;)
43
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Депутатите си гласуваха безплатно паркиране навсякъде в страната а сега за простосмъртните цената се дига,така ще е.Трябва да свикваме да сме роби.Както беше описано по-долу скоро очаквайте още изненади направо от заплатата Ви ще си взимат!
42
3
 
29
 
! Отговори
Hetfield преди 12 години
Доколкото помня Фандъкова спечели на 1-ви тур. Така че да не се оплакват гласувалите за нея! С това правителство и това управление скоро още ще се плаща. Първо като приемат закона за задължително саниране и това саниране излезе по 10 бона на семейство. А после знам ли - може и в крайните квартали да измислят някаква зона. Нищо, че се махнах от центъра точно заради този ужас и се преместих в Младост, а сега ако не се прибера до 19 часа пак няма къде да спра на огромен паркинг пред блока ми!
41
4
 
17
 
! Отговори
Недоволен преди 12 години
Честито, скоро ще почнете да плащате и общински наем за паркомястото пред блока ви, че Данчето по-бързо да си направи метрото. А след некоя друга годинка и "данък въздух", че некой болен мозък ще иска да строй небогостъргач в центъра на София. :)
40
1
 
2
 
! Отговори
Митю преди 12 години
"Нося , нося ракия и мастика, ай ще се пие , ай ай ще се пие...."
39
2
 
28
 
! Отговори
Сърдита преди 12 години
Пълно безобразие! Такава политика на ограничаване на достъпа на коли до центъра можеше да се започне след като направеха метро из целия град, това скоро няма да стани и от къде на къде 100% увеличение! И хич не ми сравнявайте София с градове като Лондон и Париж, там харата не си ползват много колите, защото имат алтернативи за транспорт, каквито ние и след 100 години няма да имаме....И кога Столична община ще започне да се отчита за какво точно се харчат парите от синята зона, не се вижда!
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До тези коментарчета, моля даже да не поглеждат индивидите, които гласуваха за даскалицата Фандъкова! Нямате право даже да си отворите устенцата приятели - само ще си отваряте портомоненцата и ще си плащате сега! (И ние покрай вас..защото бяхте много умни!)
37
5
 
8
 
! Отговори
до идиота 42 преди 12 години
Та колко казваш са заплатите в Амстердам, че не те разбрах?.... А моята съседка работи за 4 евро на ден жената!
36
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стойте си по апартаментчетата мишоци! И си трайте и гледайте как ви го слагат на два ката вашите любимци от ГЕРБ!!!!!И честито на всички гласували за Фандъкова най-вече!!!***!
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те и някои карти за градския май ще режат скоро, та Оруел ще го четем и препрочитаме, спор няма и един днес всеки в Софето ще работи само за Кмето ;)
34
2
 
13
 
! Отговори
Freedom_People преди 12 години
Да направим референдум с искане до ЕС и НАТО за военна намеса в България - като основание -финансов геноцит върху народа наложен от комунистически мутри престъпници като Боко Тиквата Гоце и Цецо Крадецо !Очите на руснаците тази вечер се отвориха !Време е да се освобим и да линчуваме незаконната олигархия !Тоз който падне в бой за свобода той не умира !Хващайте сопата и каквото Бог рече !Шепа са милиционерите а ние сме народ - докога ще търпим тези мизерни доходи !
33
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
trqbva da maxnat nacqlo tiq obiirdjii,tva go nqma nikade bil sam v dosta darjavi,maxat samo ako si zapu6il vxod na ob6testvena sgrada,tuk natrotoara 6te ti q vdignat