Махат паяците от "синята зона" на София

Ще плащаме по 2 лева за паркиране в "синя" и по левче за "зелена" зона
Обновена: 5 мар 2012 19:14 | 5 мар 2012 19:14, Красимир Ангелов
111
Махат паяците от "синята зона" на София
Снимка: Булфото

Паяци няма да вдигат колите от "синята" и "зелената" зона в София, освен ако колите не пречат на движението, реши на свое заседание транспортната комисия в Столичния общински съвет.

На нарушителите ще бъдат поставяни скоби и те ще трябва да платят 30 лева за тяхното премахване.

Всеки следващ час със скобата ще струва по още два лева. Ако до края на работата на платената зона не се заплати глобата,  санкцията автоматично скача до 60 лева.

Управителят на Центъра за градска мобилност Николай Костов обясни, че е разработен специален софтуер, с който нарушителите с поставени скоби ще получават кратко съобщение за поставената скоба.

Иначе по 2 лева на час ще трябва да се бръкне всеки жител и гост на София, който реши да паркира в „синята зона“ в града. Тарифата за т.нар. "зелена зона" пък ще бъде левче.

От 8.00 до 19.00 ч. ще бъде времетраенето на двете бъдещи зони за паркиране.

Стикерът, който дава право за паркиране на живеещите в синя зона, ще е 15 лв., а за зелена - 10 лв. Годишните такси пък ще са съответно по 150 лв. и 100 лв. За втори автомобил тези цени ще са двойни, решиха общинските съветници от транспортната комисия.

Идеалният център на столицата ще е синя зона, а неговата периферия - зелена. В синя зона ще влизат и пространствата около НДК и Медицинска академия, които първоначално бяха предвидени да влизат в зелената.  Синя зона ще има и около ИСУЛ.

Комисията одобри и предложение цената на еднодневно паркиране в бъдещите буферни паркинги на метрото при ползване на метрото да бъде четири лева. Цената за час паркиране без ползването на градския транспорт ще е един лев.

Решенията на комисията предстои да се одобрят на заседанието на Столичния общински съвет на 8 март.

Съветниците решиха още "Служебният абонамент" да е десет процента от всички паркоместа в "синята" и "зелената" зони.

Председателят на комисията по транспортна инфраструктура Радослав Тошев обясни, че има предложение "служебният абонамент" пред хотелите, увеселителните заведения и банките да е 24-часов.

Тошев поясни, че контролът по неправомерното паркиране ще се осъществява от денонощно дежурството на репатриращите автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: синя зоназелена зона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
36
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкааай ! Направо ми писна от селяни със стари кошници и не мога да си паркирам джипарата. Мене тия цени не ме бъркат, щото пак ще ги взема от тия под мене, хахаха :)
11
7
 
25
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Софтуерът им не струва,Ако сгешиш неволно една буква от номера на колата си в смс-а ти се полага скоба.До сега беше 10 лева,а вече е 30.
10
33
 
18
 
! Отговори
Дано преди 12 години
Надявам се ефектът от това да бъде всички селянчета прииждащи от всякъде да си оставят трошките пред блока и да не пълнят улиците.
9
2
 
49
 
! Отговори
Phil10 преди 12 години
Целият състав на СОС приел тази малоумщина да си подава оставката!!!! А оная кметицата, да прави синя, зелена, бенбена зона с такива цени в Самоков!
8
24
 
44
 
! Отговори
мак преди 12 години
Честито, софиянци. А ако това не ви харесва, върнете се на село. Там няма сини зони.
7
10
 
7
 
! Отговори
бат Бойку преди 12 години
Ш,духати супата национално и интернационално а аз ш,ви смукна и сребърния фонд
6
1
 
48
 
! Отговори
дту преди 12 години
от години се чудя къде отиват парите от синп зона и винетки - смятал съм и съм закръглял на по-ниското - това са поне 100 хиляди на ден, съответно към два милиона на месец
5
2
 
47
 
! Отговори
:-( преди 12 години
Тва вече изби рибата, почвам да живея на фотосинтеза...
4
7
 
72
 
! Отговори
Луд гербер преди 12 години
Браво Бойко, мачка комунистите! Нищо, че в Холандия с минимална заплата се купуват над 5500 яйца, а тук с минимална заплата (каквато ти, о велики, ми плащаш), се купуват колосалните 600 яйца! Идеално! Мачкай Бойко! Днес си купих 6 яйца от щастливи кокошки за 3 лева! И едва се нахраних, ама и аз съм щастлив, защото знам, че някои хора от вашата партия ще дойдат и ще ме отпорят с щастливи ***, и ще ям щастливи *** и ще съм доволен! Браво Бойко! Мачкай! *** ми е братовчед между другото...
3
1
 
41
 
! Отговори
ВЕРДАСКО преди 12 години
Масоните решиха! ХАУ!!
2
3
 
44
 
! Отговори
цъъъсс преди 12 години
а честито и ко прайм сега / мълчим кат на ебани /а мълчете /а казват че мълчанието е злато /ДА АМА НЕ/
1
4
 
69
 
! Отговори
Луд гербер преди 12 години
Браво Бойко, мачкай комунистите! Луд съм на бургия и ти се радвам! Днес си купих 6 айца за 3 лева и съм мега щастлив! Давай все така! Аз ще полудея още и ще ти се кефя още повече!