"Керванът на недоволството" обикаля Цариградско

Десетки автомобилисти протестират срещу скъпите горива
Обновена: 9 мар 2012 14:51 | 9 мар 2012 14:50,
152

С гайди и тъпан протестираха срещу високите цени на горивата. Снимка: Булфото

 

С протестно шествие под надслов "Не на безумните цени на горивата и ниския стандарт на живот" десетки автомобилисти протестират в София.

"Писна ни", "Искаме цени = на стандарт", "Силни сме, защото сме заедно" са само част от плакатите и скандиранията, които огласиха площада пред Народното събрание.

"Изискваме от премиера, както и от финансовия министър Симеон Дянков, да дотират бензин 95 и масовия дизел с 10 стотинки", обяви пред протестиращите Янко Петров от Гражданско сдружение "Сила".

По думите му така крайната цена ще бъде 2.10 лв. за литър бензин.

Малко по-късно "керванът на недоволството" тръгна от Народното събрание през Орлов мост по "Цариградско шосе" до светофара за квартал "Горубляне" и обратно.

Предвидено е шествието да продължи до 18:00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
3
 
! Отговори
Emo преди 12 години
що се отнася до идеите за бойкот и некупуване на горива - няма как да стане. най-малкото бизнеса няма да се присъедини, а той прави 3/4 от оборота на Лукойл. а също така и намаленото потребление на много стоки всъщност води до увеличаването им, за да си запази търговеца печалбата. Пример - повишиха млякото - спрях да купувам, повишиха го още. повишиха сиренето и кашкавала, спрях да купувам, цените не паднаха. Повишиха олиото, захарта и хляба - няма как да спра да купувам. Същото е и с горивото.
118
0
 
4
 
! Отговори
Ицака преди 12 години
относно 142,.... Алехандрото..., Приятелю, и аз съм на същото мнение, нека всички направим бойкот на бензина за няколко дни, ще има ефект. Има такива прецеденти в историята на други държави, и цените са падали...Нека бъдем по-задружни, срещу народа никой не може да "ходи". На последната стачка имаше около 20 автомобила. Нима на всички вас, четящи сега, ви харесва тази цена от 2.70/лит. Намерете време и учавствайте и Вие в протестите. ХОРА- СЪБУДЕТЕ СЕ, НИЕ СМЕ ВАЖНИТЕ, В НАС Е ТОЯГАТА.
117
0
 
4
 
! Отговори
сстранник преди 12 години
До 146.......Я,че ти си си *** ПО РОЖДЕНИЕ бе,146!!!Защо си мислиш ,че някой ще хаби енергия да обърне внимание на *** като теб,камо ли да те убива?Ти си си ударен от бога в главата!?За *** с празни мисли като теб това движение е ...напълно излишно...И ти като обичаш толкова Анадола си отивай там да протестираш по тъпия си анадолски начин!На мен дядо ми е бил хан,бе ***!Аспарух се казва!И е знаел какво прави и го е правел с ум,а не с гъэ"зът си като теб!А твоя е кемал!
116
0
 
2
 
! Отговори
сстранник преди 12 години
До 144....Я,че ти си си *** ПО РОЖДЕНИЕ бе,144!!!Защо си мислиш ,че някой ще хаби енергия да обърне внимание на *** като теб,камо ли да те убива?Ти си си ударен от бога в главата!?За *** с празни мисли като теб това движение е ...напълно излишно...И ти като обичаш толкова Анадола си отивай там да протестираш по тъпия си анадолски начин!На мен дядо ми е бил хан,бе ***!Аспарух се казва!И е знаел какво прави и го е правел с ум,а не с гъэ"зът си като теб!А твоя е кемал!
115
2
 
4
 
! Отговори
ДО 143 преди 12 години
ВСЕ СЪМ ЗНАЕЛ, ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ПРОСТАЩИНА НЯМА КРАЙ, АМА ТОЯ ЗАГУБЕНЯК МЕ УБИ ! ЕЙ ***, КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА ПИПВАЙ СИ КУФАРЧЕТО И КЪМ АНАДОЛА. ТОЧНО ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ***, КОИТО САМО ГЛЕДАТ СЕИР, СМЕ НА ТАКЪВ ХАЛ. ТАКИВА КАВАЛИ КАТО ТЕБЕ, ТРЯБВА ДА ИМ ОТСИЧАТ ГЛАВИТЕ С ЛОЗАРСКА НОЖИЦА , ЗА ДА УСЕЩАТЕ КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ПОВЕЧЕ БОЛКА !!!!!!!!
114
2
 
1
 
! Отговори
сстранник преди 12 години
ДО 144..Не знаеш ли ,че да пишеш с латиница на моя език-българския е като да пишеш с лай"на(каквито ядеш) по стена-чете се!Ама не е приятно!Тъпана"р!Ти си май рязано ***!?
113
2
 
2
 
! Отговори
DO STRANNIK преди 12 години
STRANNIK, TI SI *** I TO GOLEM. NEMA TAKVOZ GIVOTNO KAT TEB. TI TREBVA DA SE-ESH I DA MAJESH I POSLE DA SI GO KLOPASH ZA ZAKUSKA.
112
11
 
4
 
! Отговори
сстранник преди 12 години
То бива,бива *** ,но по-големи *** от тия протестиращи не съм виждал ,сигурно няма и да видя...Явно от целия свят най-много *** на квадратен метър има в България-такива са и протестиращите против цените на горивата!Е,...може ли да си толкова *** ,че да протестираш против нещо като го ползваш???Задниците им по два декара и като застанеш на някое кръстовище,гледаш как купчина вонящи тенекии, тежки един тон возят ЕДНО и само едно ***... ,(ЕДНА)купчина ла"на 100кила!И същото това дебело ла"но ще протестира,че го мързи да си качи дебелия зад"ик на гр. транспорт или метрото...Ами качи се на велосипед бе,лоясал за"ник такъв,или си сложи табела "Можех да съм с колата ,но предпочетох да не я карам днес-ПРОТЕСТИРАМ- и за това съм пеша,или с автобуса или метрото!!!Направете като мен!А скъпото гориво да си им стои докато се пресече!" ...ПО ЛОГИКАТА НА ТИЯ ***-ПРОТЕСТИРАЩИТЕ-АКО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ЦЕНАТА НА ЯЙЦАТА ТРЯБВА ДА СИ КУПЯ двайсетина и да ги изям, но с ОТВРАЩЕНИЕ!Или ако ме е яд ,че София е *** ,ще призова на протест да не се"ем в тоалетните ,а по улиците като кучетата,нали?*** и *** сте това протестиращите с коли!
111
0
 
10
 
! Отговори
Алехандрото преди 12 години
Да излезнат всички за работа с колело или пеша за няколко дни.... да не стъпи никой в бензиностанцийте за седмица, да видим какво ще стане.... колко коства на всеки
110
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубаво е да се организират такива протести, за да се преброят *** в държавата... По вашата логика трябва да протестирате и пред хлебарницата, че ви е скъп хляба. После може и да протестирате пред дядо Боже, че не е направил така, че под България да има море от петрол.
109
0
 
0
 
! Отговори
sunny преди 12 години
okolo cacao beach nema pich deka e Moskovec podkaral
108
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ва пита човек с какъв агкъл си хабите горивата за глупости? Хора без работа. И да ревете полза няма да има. Да бяхте дарили по 5 лв всички от протеста за някой дом за деца, вместо да ги хрантутите с тия обиколки по улиците с колите, защото хабите бензин, а те печелят. Най-ефикасно е да се спре трафика т.е. никой да не залрежда и да не кара кола. Всички на колелетат!
107
0
 
9
 
! Отговори
jivo преди 12 години
всеки говори за бензина и дизела , а за пропан бутана не. газта е увели4ена наи много !знаете ли 4е лукоил пе4ели наи много от дизела а след това от пропан бутана.чак тогава идват бензините.в българия повече автомобили са на газ отколкото на бензин.!работил съм в рафинерии и знам за какво става въпрос!
106
13
 
3
 
! Отговори
116 преди 12 години
А на тия овчеглавите, дето реват за намаляване/отмяна на данъчни тежести върху горивата, ще им кажа, че без да съзнават - РАБОТЯТ ЗА ЛУКОЙЛ, и ПРОТИВ САМИТЕ СЕБЕ СИ. Дори държавата да се откаже от всички акцизи върху горивата, какво ще стане ??? Една година ще купуваме евтин бензин. След това търговецът ЛУКОЙЛ, ще вдигне цените до сегашните им нива. Разликата, ще бъде - че парите дето преди са постъпвали в БЮДЖЕТА, тогава ще отиват в джоба на Лукойл. Аз като гражданин - НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН.
105
1
 
14
 
! Отговори
116 преди 12 години
Не е лошо овцете в България, да се научат малко - какво точно е гражданско общество, какво е пазарна икономика и коя обществена цел, по какъв начин може да се постигне. С протести се постига промяна в ДЪРЖАВНАТА политика по даден въпрос. Срещу ТЪРГОВСКИ интереси - оръжието е бойкот на стоки / услуги от дадени търговци.
104
6
 
12
 
! Отговори
116 до 130 преди 12 години
И аз не вярвах, че в България има толкова много елементарно мислещи хора - ама на, имало. Пич, събирай се пред парламента, пред президента, абе където пожелаеш. Само дето бензина не го продава нито парламента, нито президента. Бензина го продават частни търговски дружества. Не можеш да накараш някой, да ти продава нещо по-евтино, като "протестираш", ама купуваш.Начина да притиснеш един търговец е като бойкотираш стоката му. Аз без бензин 2 месеца ще издържа. Обаче търговец, без приходи - НЕ.
103
7
 
0
 
! Отговори
До 130 преди 12 години
Как при всяка вдигната стотинка на горивата се увеличава с 5ст. хляба, 10ст. млякото и с 20ст. месото? Това може да го напише само ***! Без извинение! На 100 л гориво, това е увеличение с 1 лв., на 1000 л с 10 лв.
102
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам и не вярвам на ушите си....! Хора вие дето плюете срещу всеки опит да се променят поне малко нещата към добро нормални ли сте?!?! Та нали при всяка вдигната стотинка на горивата ви се увеличава с 5ст. хляба,... с 10ст.млякото,...с 20ст.месото и т.н и т.н...Докато сме с такова овче мислене, винаги ще сме на тоя хал, че и по зле. Не се углеждайте на бонусите им само пред компа....та ние сме около 7 млн. българи, ако всички се се съберем пред парламента, дали ще ни отговарят все така нагло??
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Керванът на недоволството" обикаля Цариградско !!! ДА ТИ НАЛЕЯ МАЛКО АКЪЛ В ПРОСТАТА ТИКВА? Отразявайте събитията като нормална,безпристрастна медия.Не слагайте епитети на протестиращите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
100
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а бре мунчовци, ще свалите цената на бензина, кога се цуняте отзад!