За 3 месеца – трима сгащени да карат дрогирани в София

Глобата при отказ да те тестват с дрегер е 1000 лева
18 мар 2012 18:17,
50
За 3 месеца – трима сгащени да карат дрогирани в София
Водачите в София добили все по-европейско поведение. Снимка: Булфото

Трима водачи, управлявали след употреба на упойващи вещества и наркотици, са хванати от началото на годината в София, обяви шефът на столичния КАТ Богдан Милчев.

Все по-рядко шофьори отказват тест с дрегер за алкохол, откакто Пътна полиция е започнала да налага максималната санкция при отказ от 1000 лева и 18 месеца без книжка.

Милчев отчете, че водачите в София добиват все по-европейско поведение.

"Провеждаме засилени мерки за водачи, които управляват с присъди или без контролни точки. В миналото при такива проверки сме вземали по 30-40 шофьорски книжки, сега - две. От 12 март насам сме извършили над 4 000 проверки на водачи за колани, санкционирали сме около 100 водачи", отчете още той.

По думите му се забелязва огромен респект от шофьорите от видеонаблюдението в София.

Богдан Милчев даде пример с последно поставената камера на Околовръстния път.

"През първия месец имахме по 5 000 нарушения, констатирани с нея. За последния месец има 900. Видимо е, че камерите имат своята превантивна роля", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
архангел преди 12 години
Започна се.... страната на роботите....да живее Сащ!
41
0
 
6
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 12 години
Аз си мисля,че само трима карат НЕДРОГИРАНИ в София
40
0
 
1
 
! Отговори
Bi4eto преди 12 години
Vi pozdravqva s letniq si hit "IDEM"
39
0
 
0
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
като ти чета коментара и ми се иска да слушах чалга....само и единствено да ми разбиете главата с обкръжението ти "а ла ***"...компромиси правите ли???
38
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 12 години
...да, ама НЕ!...намалели са ви нарушенията, ама само на хартия........защото са се увеличили броя на взетите рушвети, респективно се намаляват актовете и фишовете!!!...емииии-КРИЗА е...КАТ не спинкат и с празни джобове не се прибират при булките си!!!
37
0
 
5
 
! Отговори
съветник преди 12 години
Ако искат да хванат шофьори употребили наркотици и алкохол , полицаите да отидат през нощта в центъра на София , на пл. Възраждане , около чалготеката Син Сити . АКО ИСКАТ !
36
1
 
6
 
! Отговори
срам за младите преди 12 години
Поне човека за чалгата е много прав,вчера отиваме на една полянка,скара,бира,природа и извъднъж идват хора на нашите години 25-28 годишни и вадят една тонколона и се почва мазната музика в гората надута...Еми направо ми се отяде,как може бе такива хубави млади хора да се излагат с тая музика..Затова 35-ти е прав донякъде за чалгата,селяците и големия кеф да слушаш в колата и да услваш за да покажеш на хората що за човек си с тая музика...
35
0
 
3
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Много интересно твърдение, само дето не е вярно! На обществено място може да се поставят камери с цел подпомагане безопасността на движението, както и на издирващите органи. Има ги и на запад, ако решиш да си направиш труда ще можеш да погледаш как пресичат чернокожите в Париж.
34
25
 
14
 
! Отговори
Критик преди 12 години
Прав си за чалгата,това е най-гнусната музика в БългарияИзключително аморална с *** текстове на битова основа и ориенталски привкус.Пикая на чалгата и на чалга-поколението и снимките на 12 13 годишни пикли надули устните по снимките в някоя градска тоалетна из Фейсбука и социалните мрежи.Тревата не е лошо нещо стига да не злоупотребяваш.Всеки има право на избор обаче все пак,ей това е лошото в тази държава :)
33
3
 
10
 
! Отговори
до 29 и 30 от 27 преди 12 години
Не съм "пич",а жена.Ако бях полицай,щях да взема книжките на *** по пътищата.Кой нормален човек пие 10 двойни кафета за час?!?!?Трябва да се забрани управляване на МПС след навършване на 70 годишна възраст.Ако се отнемаше МПС след употреба на алкохол и дрога,нещата щяха да се променят.Крайно време е да се приеме такъв закон.
32
0
 
21
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Ти плачеш за лекарска намеса.Има специални клиники,за *** като теб.
31
0
 
3
 
! Отговори
ЗОРО преди 12 години
ДО 35-Някои пък разбиват вашите глави и ви четем в новините колко добри момчета сте БИЛИ!!!
30
49
 
6
 
! Отговори
ЧАЛГАТА Е ЗА СЕЛЯЦИ преди 12 години
КОЙТО Е ПРОТИВ МАРИХУАНАТА , ЗНАЧИ Е *** ДИВ СЕЛЯНИН , КОЙТО СЛУША ЧАЛГА.ТРЕВОЛЯКА ГО МРАЗЯТ САМО НАЙ-БЕСНИТЕ И НАЙ-МИРИЗЛИВИТЕ , ЧАЛГАРИ ,КОИТО СМЪРДЯТ НА ЧЕСЪН И ЖИВЕЯТ СЪС СВИНЕТЕ В НЯКОЯ СЕЛСКА ***.ЗА МЕН НА ДОЛНОТО И ГЛУСНО НЕЩО НА СВЕТА Е ДА СИ ЧАЛГАР. ПИКАЯ НА ВСИЧКИ ЧАЛГАРИ .ЧАЛГАТА Е ВРЕДНА ЗА ВАШАТА ПСИХИКА.ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ НА ШОФЬОРИТЕ ДА СЛУШАТ ЧАЛГА В КОЛАТА.АЗ И МОЙТЕ ПРИЯТЕЛИ ПУШИМ ЯКО ТРЕВА И ПОСЛЕОТИВАМЕ РАЗБИВАМЕ ГЛАВИТЕ НА НЕКОЛКО ЧАЛГАРИ.СМЪРТ ЗА ЧАЛГАТА
29
0
 
8
 
! Отговори
neverever преди 12 години
Вярно е написаното от 33, на когото са напраскали минуси поради невежество: на Запад си пише "Внимание радар" и няма никакви хайки и простотии. Колите чинно припълзяват. Който фучи е сниман и получава честитка, това е!
28
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Незаконно е да те снимат. Иска се разрешение. И камерите да си ги заврът в..... Не се подавайте на ***. Няма знаци които да указват, че цивилната кола снима. Да си трошат главите - пари от данъкоплатеца за скъпи незаконни играчки. Има сайт за качване на снимки на полицейски коли в нарушения. Алчни са.. пари няма.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
видимо е, че всичко живо се интересува от това къде са инсталирани камерите ВИ, ***
26
0
 
24
 
! Отговори
new koz преди 12 години
колко служители на мвр са хванати в нарушение по пътя????????????????????????????
25
3
 
12
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Пич, явно не си злоупотребявал с кафе. Изпий 10 двойни кафета в рамките на час и половина и ще разбереш за какво говоря. Ако беше употребявал и амфети щеше да знаеш, че разлика няма. Относно корупцията - ами как очаквате да няма, като това е държавна политика. Понеже не се сещат как да увеличат заплатите на катаджиите, вдигат глобите над средната заплата. Последствията - "я по-добре да бутна 50 лв., че иначе 2-3 месеца трябва да бачкам за глобата".
24
1
 
7
 
! Отговори
new koz преди 12 години
До 27 хитър си като стадо лисици. Може би трябва да се забрани да караш след употреба на кафе, лекарства, ако си на преклонна възраст, или ако има шанс да получиш инфаркт(тоест всички дебелаци и хора които са получавали инфаркт или може да получат), също така да се забраниш на хора да карат кола след работа(защото са изморени и реакциите са им по бавни, а дори могат да заспят).
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смешна работа. За месец по един. Колко дискотеки има в София? Колко надрусани има в дискотеките и колко от тях карат надрусани. Извода е че има по един такъв на всеки 30 дена.