За седмица над 2000 глобени водачи в София

Паркирали колите си на пeшеходни пътеки и спирки
18 мар 2012 15:02,
47
За седмица над 2000 глобени водачи в София
Джип на тротоар. Снимка: Булфото

Над 2000 водачи са глобени за седмица в София заради паркиране, създаващо предпоставки за катастрофа.

Става дума за паркиране в район на кръстовище, на спирка, на пешеходни пътеки и на тротоари, обяви шефът на „Пътна полиция” – СДВР Богдан Милчев.

По думите му в КАТ има десетки сигнали и писма от граждани, които се оплакват за неправилно паркиране на автомобили, които пречат на пешеходците и на цялото движение.

Още по темата

За неправилно паркиране, в зависимост от това дали е в кръстовище, с нарушаване на знак, в района на спирка, на тротоар, глобата варира от 20 до 50 лева и се отнемат до пет контролни точки.

Над 600 автомобила сме репатрирали от такива места в последната седмица, каза Милчев пед „Фокус“.

"От „Пътна полиция” сме наясно, че има проблем с паркингите в град София и че те не са достатъчно, но това не може да е оправдание", категоричен бе той.

Почти всички подобни случаи са документирани с мобилни камери. Действията срещу неправилно паркиралите автомобили ще продължат и в бъдеще, зака ни се Богдан Милчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-много пречат ***, които спират пресд други коли пред блоковете. А не знам да има механизъм, по който те могат да бъдат глобени.Така че пак прах в очите и тормоз над невинните
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** не е свикнал да плаща. Ще му се наложи обаче.
19
13
 
20
 
! Отговори
ZZ преди 12 години
Браво на 15. Кажи им на Гановските плачльовци. По света дори в двора като си паркираш си плащаш за парко място. В собствения си двор!! Нещастници такива. На нашите все някой им е виновен. Като си купуваш апартамент ще си купиш гараж. Не е ли елементарно. Ако блока няма гаражи не си купуваш и апартамент. От просто по-просто. Ако нямаш гараж не си купуваш кола. И глоби, само глоби до посиняване за наглеците като горния.
18
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото по малко плащат глупавите глоби, толкова по добре. 4-та година карам без талон заради измислен акт. Още малко, да мине абсолютната давност и КАТ ще си раздават бонуси, ама без моите пари.
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А колко от тези 2000 ще си платят глобите ?
16
0
 
23
 
! Отговори
Ъъъ, моля ? преди 12 години
Преди година, един чешит, къде на шега - къде на сериозно, се обзаложи на месечната си заплата, че никой не може да му покаже акт съставен на полицай за неправилно паркиране, шофиране без колан или светлини, за говорене по телефон или неспазване на маркировка. Така и никой не се кандидатира за парите на човека :-)
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що за милицинерска терминология?ВОДАЧИ -на какво водачи?На партии,на конски каруци или на рибарски пръти.Има точна дума за това-ШОФЪОРИ--това са хората,кото управляват автомобил и мищо друго!Моля редакторите не се подавайте на просташката термионология ,наложена опт милиционери и военни!ПРОИЗВЕЛ ИЗСТРЕЛ-демек стрелял.Прфоизвеждат се блага,стоки,не изстрели!Така ,че моля преведете понре заглавието-ГЛОБЕНИ СА ПОНЕ 1111 ШОФЪОРИ.
14
2
 
27
 
! Отговори
hmmm преди 12 години
Съгласен съм да глобяват такива като този на снимката. Ако не е по местоживеене.Защото не може блок с 4 входа и 96 апартамента/средностатистическия панелен/ да има паркинг за около 30 коли. останалите къде да ходят? Пред другия блок ли? И там е същото положение. Вместо да дават разрешение за застрояване на междублоковите пространства да мислят за паркинги.
13
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Решението е с колелца из града или пеша при малки разстояния. Само при спешни ситуации (жена ти ражда, детето ти е болно и т.н.) може с кола. Тъкмо няма да плащаш нереалните цени за горива, тъкмо ще поотслабнеш малко и ще влезеш във форма.
12
2
 
9
 
! Отговори
do 8 преди 12 години
v "bialite strani" sy6to niama dostaty4no parkovi mesta v goliamite gradove. tam horata si ostaviat kolite v ky6ti i pytuvat s ob6testvenia prevoz - byrzo i evtino, no horata sa disziplinirani, a v BG misliat, 4e s kolata i do klozeta triabva da hodiat. prostotiata hodi po horata, a ne v gorata taka si e.
11
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** се питат къде да паркират, хаха, смях в залата. Специално в София мога да кажам, че всеки ден си паркирам в синя зона и никога не съм имал проблем с намирането на свободно място. Карането на кола е скъпо удоволствие и трябва да се мисли предварително. Ако мислите, че няма да се справите с намирането на парко място, не си купувайте кола. Имам кола и в Швеция и там никой не пита дали има къде да се паркира. Директно удрят 600 крони глоба,а места трудно се намират. Много по-трудно от Бг.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това момче Боби Милчев докато бе едно обикновено инспекторче в СДВР след работа прибирайки се редовно нарушаваше правилата за движение с личния си автомобил Ровър - минаваше по Екз. Йосиф от пазара към бул. М. Луйза а сега ми говори за правила.
9
5
 
8
 
! Отговори
ceko преди 12 години
predimno typite selqni parkirat kakto im padne.Az na takiva im pykam gumite
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глобяват яко и не само за паркиране ,а за всичко.Има си заложена цифра в бюджета,колко трябва да се съберат от глоби.Ние сме държавата на глобите.Щом не произвеждаме нищо за да изнасяме,освен тарикати,значи няма от къде другаде да се попълни бюджета.
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tapite seliani da ne mi pichat minusi
6
3
 
25
 
! Отговори
шофи преди 12 години
Уря.я.я.я.я! На Цецко вече не му трябват "парични инжекции" от фирми. В София паркинги няма, ама това е много добър признак за "глобосъбирането" Пък и камера - глоба, превишена скорост с 2 км- глоба, неизмита кола - глоба, неправилно паркиране-глоба, настъпване на непрекъсната линия-глоба, чупиш предница в дупка- глоба и още много начини да бъдат мароделствани шофьорите. А това, че улиците са на дупки, че липсва маркеравка, че на важни кръстовища няма светофари никой не го интересува.
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
samo globi za tapungerite,parkirat po trotoari i gradinki,misliat si cne sa na selo na megdana
4
17
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А къде да паркираме бе боклуции! Нали застроихте на всякаде точно до тротоара за да не могат да се разширяват улиците поне още 50-години, а сега ние сме виновни...Обикновенните хора трябва да плащат грешките на архитектите и кметовете на градовете! Всъщност това не са грешки, а решения подплатени с пари под масата!
3
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ се правят паркинги за да могат да се събират глоби и такси.От който се издържа държавата.Жалка държава жалки управляващи.Толкова са дребнави че чак и малките деца им се смеят.И на запад крадат но със стил и мозък, и потдържат добър начин на живот за гражданите си.А наще жалки същества си мислят че могат да се сравняват с тях по всичко показатели, но реално могат само по два и това са наглостта и алчността.
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При нас има гаражи за 30 лв. на месец, което е една от най-ниските цени в София, но половината гараж е празен и повечето си паркират отвън където им падне. Селянията е голяма.