За седмица над 2000 глобени водачи в София

Паркирали колите си на пeшеходни пътеки и спирки
18 мар 2012 15:02,
47
За седмица над 2000 глобени водачи в София
Джип на тротоар. Снимка: Булфото

Над 2000 водачи са глобени за седмица в София заради паркиране, създаващо предпоставки за катастрофа.

Става дума за паркиране в район на кръстовище, на спирка, на пешеходни пътеки и на тротоари, обяви шефът на „Пътна полиция” – СДВР Богдан Милчев.

По думите му в КАТ има десетки сигнали и писма от граждани, които се оплакват за неправилно паркиране на автомобили, които пречат на пешеходците и на цялото движение.

Още по темата

За неправилно паркиране, в зависимост от това дали е в кръстовище, с нарушаване на знак, в района на спирка, на тротоар, глобата варира от 20 до 50 лева и се отнемат до пет контролни точки.

Над 600 автомобила сме репатрирали от такива места в последната седмица, каза Милчев пед „Фокус“.

"От „Пътна полиция” сме наясно, че има проблем с паркингите в град София и че те не са достатъчно, но това не може да е оправдание", категоричен бе той.

Почти всички подобни случаи са документирани с мобилни камери. Действията срещу неправилно паркиралите автомобили ще продължат и в бъдеще, зака ни се Богдан Милчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Гацко преди 12 години
Тези от снимката, ако се опитат да спрат по подобен начин в Европа някъде, ще го помнят за цял живот !
40
0
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
я ходи в Германия да видиш да ли е незаконно снимането. Цивилни коли с цивилни ченгета и снимат даже в движение. Та оди се оплаквай после.
39
0
 
3
 
! Отговори
бончо преди 12 години
те че глобите ясни че ясни ами ние шофьорите трябва да вземем да пишем актове за тези пътища ако може да се наречем такива!!!
38
0
 
3
 
! Отговори
do 42 преди 12 години
Ами плащай си като толкова искаш на всяко спиране. А тая глупост дето си написал че в централната част не се влиза ако не си от града не знам от къде я извади. Забраната за централните части на града е свързана с еко-нормите, демек караш стар автомобил с еди какъв стикер - влизаш само до определена зона
37
0
 
3
 
! Отговори
Илиян преди 12 години
Хахахаах. Това за Гърция направо ме разби. Превишена скорост над 150 км? Аз това мога да си го представя само ако ограничението е 50 и ти караш с над 200. Къде го има това? И може ли за такова нещо да е глобата 300 евро, а за шофиране без колан 350?
36
6
 
6
 
! Отговори
шофьор преди 12 години
Синята зона трябва да е навсякъде. Ако колата ти не е регистрарана и не плащаш данъци в съответната община, за да искаш да паркираш по улиците ще си плащаш. Паркирането навсякъде се плаща - граж, синя зона, червена зона. истината е че за паркиране се плаща. А не всеки *** да идва и да си паркира къде му е удобно. Даже в чужбина за която толкова говорим, в централната част коли които не са от града нямат право да влизат. Крайно време е общината да вземе мерки
35
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе оставете Гърция бре... мислете с главата си .. промити сте.Незаконно е да те снимат. Иска се разрешение. И камерите да си ги заврът в..... Не се подавайте на ***. Няма знаци които да указват, че цивилната кола снима. Да си трошат главите - пари от данъкоплатеца за скъпи незаконни играчки. Има сайт за качване на снимки на полицейски коли в нарушения. Алчни са.. пари няма.
34
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глоби налагани на шофьорите в ГЪРЦИЯ ПАРКИРАШ НЕПРАВИЛНО ОСТАВАШ БЕЗ НОМЕРА!!!Несъобразяване сигнали на пътен полицай - 150 евро + 20 дни без книжкаНеправилно паркиране - 40 евро Нарушаване на забранителен знак - 200 евро +10-20 дни без книжкаНеспиране на СТОП - 700 евроИзползване на мобилен телефон - 100 евро + 30 дни без книжкаОпасни маневри - 700 евро +30 дни без книжкаИзползване на АНТИРАДАР съд и затворАлкохол 0,5 до 0,8 - 200 евроАлкохол 0,8 до 1,1 - 700 евроАлкохол над 1,1 промила - 1100 евро и най малко 2 месеца затворПревишена скорост до 20 км - 40 евроПревишена скорост от 20 до 150 км - 100 евроПревишена скорост над 150 км - 300 евроШофиране без колан - 350 евро и 10 дни без книжкаВключени дълги светлини - 80 евроОпит за подкуп на полицай - съд и затвор по бързата процедураНастъпване на единична или двойна непрекъсната линия - 400 евро+20 дни без книжкаГлобите се плащат в пощенските станции, а не на полицая, ваденето на пари за плащане на глоба на полицай се счита за опит за подкуп!
33
4
 
31
 
! Отговори
Deer преди 12 години
A кога общината ще остави дежурен паяк през нощта да вдига коли с блокирали аларми? Собственика я сложил през 5 преки и спи като къпан а три блока не могат да мигнат заради безценната кола за 3 бона. Кошмар! Аман от СЕЛЯЦИ!
32
2
 
21
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Много станахме селяците в Сф, вече не моем си спира кочинката дек ми падне шот друг вече ме е преварил
31
7
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
крайно време е и ти да започнеш да си миеш зъбите, но ....уви...
30
8
 
10
 
! Отговори
Трабахо преди 12 години
Непрашилното паркиране трчбша да се третира с бой и конфискация на МПС.
29
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докадо няма огромни паркинги на поне 5-6 възлови места, на които има и метро, никакви актове , мобилни *** и почувствали се *** в униформи не трябва да има по улиците. До # 34 - след като можеш да си го позволиш финансово, нищо не може и не трябва да те спира да имаш кола. В моето семейство книжките са 3,а колите - 4. И 50 цц скутер има. А това с точките е супер малоумно, в повечето европейски държави го няма ...
28
7
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Не е казано че всеки трябва да има кола. Като няма къде да паркираш ще ползваш градски транспорт, ако ще спираш каруцата си на тревата - върви си на село. Да не говорим че има семейства с по две и три коли, а гаражите им са превърнати в магазини. Крайно време е и КАТ да си влязат в ролята за която им се плаща и да отнемат книжките водачите останали без контролни точки. Публична тайна е че това са половината от бръмчащите в София.
27
15
 
19
 
! Отговори
Автограф преди 12 години
Предлагам всеки, който ежедневно слаломира между паркираните по тротоарите коли, да носи в джоба си един остър пирон и когато някой *** е спрял така, че да не може да се минава, да му оставя за спомен един автограф по лавалините. А пита ли някой майките с колички какво им е да се движат из София и другите големи градове?
26
7
 
14
 
! Отговори
смешници преди 12 години
"От Пътна полиция сме наясно, че има проблем с паркингите в град София и че те не са достатъчно, но това не може да е оправдание" - то че има ***,дето си паркират както им скимне е факт, ама за мен над 70% от неправилно паркиралите просто НЯМА как по друг начин да паркират! И да, оправдание е. В САЩ има 10-15-етажни паркинги за по $5 на ден, за това там например няма да видите това нещо, като на тая снимка.
25
2
 
17
 
! Отговори
kak преди 12 години
Според вас как една кола може да качи малко по-височък тротоар?
24
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на снимката : паркиране в стил "АЛА *** -ПИШМАН ЕВРОПЕЕЦА"... що бе, що не виждам такива простотии на запад от нас? като изключим Сърбия
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
паяците трябва да действат по сигнал на горещ телефон! виждаш някой , че е спрял непозволено или пречи на останалите, звъниш, паяка идва, снима го и кара колата към техния паркинг, откъдето за да я вземе ,нагляра трябва да се бръкне петдесетина лева....и така всеки път докато се научим всички
22
0
 
22
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Трябва да има телефон за сигнали че Кат не се вземат на сериозно като им подадеш сигнал !!!