8761 гратисчии изловени за 10 дни в София

Средно по 111 контрольори са били ангажирани всеки ден
20 мар 2012 18:45, Красимир Ангелов
44
8761 гратисчии изловени за 10 дни в София
Снимка: Булфото

За десет дни в София са санкционирани 8761 гратисчии без билет в градския транспорт, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Проверявани са главно пътуващите в района на бул. "Ботевградско шосе", кв. "Левски Г", пазара "Надежда", кв. "Левски", кв. "Гара Искър", район "Младост", кв. "Бакърена фабрика" , бул. "Гоце Делчев" и ж. к. "Дружба".

Средно по 111 контрольори са били ангажирани всеки ден с проверките на пътниците.

"Проверките са само един от инструментите за ограничаване на гратисните пътувания", коментира Николай Костов, управител на Център за градска мобилност.

Той обяви, че заедно със Столична община работят за подобряване на качеството на услугите на градския транспорт.

Костов се похвали, че част от техните дейности включвали подмяна на остарелите превозни средства с по-нови, изграждане на нови бус ленти, поставяне на нови спирки и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
6
 
! Отговори
Бай Джони преди 12 години
аз пътувам без билети и кво да не съм пресъпник. За безплатен градски транспорт! 1 хляб = 1 билет Не Мерси!
34
2
 
8
 
! Отговори
sandra преди 12 години
Рози ако ти е широко около шията доста българи са хванати в клопката на кризата не ,че ене е имало криза от 30години ,но последните 2 години хората обедняхна стремоглаво заради световната рецесия /да не развивав икономическото положение в световен мащаб и отражението ,като страни от източна Европа /и левчето за тях е съразмеримо с хляб. А относно скандинавските страни не пишете глупости тук е *** беднотия до шия средна заплата от 250 евро това получава масовия българин за труда си.
33
0
 
8
 
! Отговори
sandra преди 12 години
Е какво ще кажете за сегашната ситуация по време на криза ,българина има ли пари да се бръкне за три превозни средства отниване и връщане от работа да речем и работодателя ,ако забавя ежемесечно по 20дни заплатите на служителите си .Какво ще направи този българин ще плати неотложните нужди едно пазаруване на месец и парите свършиха за какви билети говорим и камо ли за карта за 1м.80% от населението са бедни и ние ще се движим като *** за да оцелеем това е истината.Няма да дупчиме билети!!!
32
8
 
3
 
! Отговори
Рози преди 12 години
Абе не мога да ви разбера, готови сте да се занимавате с глоби , актове и т.н. само и само да не дадете мизерното левче за билет. Не ви ли е срам като ви гледа целия автобус с хора как се разправяте... или сте оперирани от срам.... не можете да изкарате 1 лев ли! А и в крайна сметка кой ви кара да се возите в градския транспорт. Като сте баровци возете се в такси. Аз като човек който си плаща ме е гнус от такива мизерници... дето се прават на *** а претендират, че НЕ са!
31
0
 
5
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
Звучи чудесно, значи просто ще оспорвам акта заради неспазена процедура (незаконосъобразност). Или най-добре да взема просто да ги игнорирам като (ако) почна да получавам призовки. Все си мисля, че ще се откажат...Въпреки, че ми е малко странно, че има такава вратичка оставена отворена за гратисчиите (направо цяла порта). Излиза, че вместо да дупчиш билет, можеш да пътуваш просто с... лична карта.Поне аз не съм виждал/чувал, контрольори да викат полиция, така че...
30
0
 
9
 
! Отговори
до Ivan преди 12 години
Приятелю, контролъорите не са компетентен орган по съставяне на актове, така че всеки един акт подписан от тях е нищожени следва да бъде обявен за недействителен и отменен. Акт може да ти състави полицейски служител. Процедурата е след като бъдеш заловен без билет да се обадят на органите на реда, те да дойдат и да ти пипат акт при отказ да платиш глобата. Сам реши дали ще чакаш като главам да дойде полицията хахаха.
29
2
 
7
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
Оня ден ме сгащиха, казах им че нямам 10 лв и най-спокойно им дадох лична карта да ми пишат акт за 70. По всичко се усещаше, че предпочитат все пак по някакъв начин да си платя десетте лева вместо това. Действаха ме със заучени фрази и ме убеждаваха как 100лв били много (понеже не съм от София, било 100?!?), уговаряха ме след еди колко си време да се се срещнели еди къде си, за да си платя 10те лв и т.н. Възможно ли е тия актове автотранспорта да не си ги търси/събира много-много? И защо 100 лв?
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БИЛЕТ?!?!?!? ЗА КОЙ ЗА ДЖОБА НА КОНЦЕСИОНЕРА???? ПРЕЗ ТРУПА МИ!!!!!!!!!
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има ли роми глобени
26
5
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
СЪМ С КАРТААААААААААА
25
0
 
13
 
! Отговори
дари преди 12 години
Откога чакам да направям проверка на трамвай N10, но в отрязъка от Западен парк до Мола примерно, ама няма да стане защото пътуват и доста ***, а на тях не им се искат разправии......
24
6
 
3
 
! Отговори
контролата преди 12 години
Значи си торба, ако те хвана ще си платиш всички глоби досега!!!
23
6
 
14
 
! Отговори
биче от село преди 12 години
Я не се карам с контрольорите, само им забивам един тупаник. Висок съм 185 и тежа 130 кг. Дали ми требе билет?
22
3
 
12
 
! Отговори
bratleto преди 12 години
samo boi na kontrolite be braaaat za kakvo zobya kato lud ina4e????
21
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз пътувам гратис в градския транспорт на София,но си имам колекция от поне 30 билета!!!Проверявам дупките с предварително изрязано листче и си търся билета. Като го имам си го приготвям.Ако го нямам,имам дежурен билет,и като видя,че се се качват контрольорите,го перфорирам! Ето така се прави! Не толерирам просташки,селско-байганьовски караници с контрольорите,те са на работа,имат служебни задължения и за това им плащат!Уважавам ги,както и работата им!
20
0
 
15
 
! Отговори
СКГТ преди 12 години
Не е възможно по 50 човека да се качват през първата врата или по точно е възможно, но автобусът трябва да кисне минимум по 10 минути на всяка спирка докато всички се качат
19
1
 
7
 
! Отговори
ISTINATA преди 12 години
VAV VSI4KI SKANDINAVSKI STRANI ( A IAVNO I V DRUGI EVROPEISKI ) PATNICITE SE KA4VAT SAMO PREZ PREDNA VRATA ... SAOTVETNO NE MOJE DA MINE6 NA VATRE , AKO NE SI PLATIL ZA RAZTOIANIETO ( A YUK E NA ZONI ) ILI SI POKAZAL KARTA !
18
1
 
8
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
абе като ви знам кви сте студенти!!!!джеркс!!!!
17
0
 
8
 
! Отговори
AZ преди 12 години
На снимката: Снажен ***.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А някой карат.. кооолелооо :)Не, наистина велосипедът е много хубав алтернативен вариант за дестинации под 6-7 км в едната посока :)