Ремонтират подлеза на НДК до края на август

Фандъкова инспектира ремонта по бул. "Черни връх"
28 мар 2012 16:50, Красимир Ангелов
5
Ремонтират подлеза на НДК до края на август
Фандъкова инспектира ремонтите по бул. "Черни връх". Снимка: БТА

До края на август ще бъде ремонтиран подлезът на НДК, както и ще се довърши подземният паркинг под бул. "Черни връх", обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която извърши проверка на ремонтните дейности по бул."Черни връх", където от бул. "България" до бул. "Вапцаров" ще бъдат изцяло реновирани пътните платна, тротоарите и подземните комуникации.

Столичният градоначалник отбеляза, че за ремонта на булеварда, паркинга и подлеза общината е осигурила 6,5 млн. лв. от бюджета си.

В момента се извършва демонтаж на трамвайния път по участъка от бул. "Св. Наум" до бул. "Джеймс Баучер". Фандъкова припомни, че ремонтът се извършва паралелно със строителството на метрото, а след влизането на втория лъч в експлоатация от септември два пъти повече ще са тези, които ще могат да се възползват от по-бърз транспорт.

Кметицата отбеляза, че 8 транспортни обекта ще бъдат изцяло ремонтирани, реконструирани и доизграждани през тази година. Половината от тях се финансират със средства по ОП "Транспорт", а останалите - със средства от общинския бюджет.

В рамките на ремонтите при бул. "Черни връх" ще се изградят нови тротоари, ще се подмени водоснабдителната инфраструктура, както и ще се рехабилитират пътните платна.

Още по темата

По думите на Фандъкова няма да се стига до спиране на движението в участъка, а по-скоро до ограничаването му в отделните платна, докато се работи по останалите.

"По-важното за мен е не да увеличаваме парите за частични улични ремонти, а чрез по-добър контрол да подобряваме качеството им“, посочи Фандъкова.

Тя даде пример със средствата за аварийни ремонти през март тази и миналата години. За 2011 година са били платени 340 хиляди лева,а след консервацията на част от нарушените участъци по пътните платна, тази година са били дадени 80 хиляди лева за ремонта на основните булеварди.

Изпълнителният директор на "Метрополитен" АД Стоян Братоев отбеляза, че до края на месеца е срокът за подаване на оферти за строителството на метрото от бул. "Цариградско шосе" до летище "София", като договорът за него най-рано ще бъде сключен през юли. Индикативната стойност на обекта е 120 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Янчулев преди 11 години
И аз нищо не направих с бездомните кучета...
4
1
 
1
 
! Отговори
Въпрос? преди 12 години
ФАНДЪК какво направи с бездомните кучета ? Боко какво направи с бездомните кучета ? Стефчо какво направи с бездомните кучета?ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО ! Продажни некадърници !Скриите се !
3
0
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
колкото до теб, все ми е тая колко пиклив си в която и да е част на България. София не е България и затова си има общински бюджет, с който НЕ ТОВАРИ мрънкалници като тебе, които, ако я няма София, ще се окаже че нямат бизнес. А за Европарите може да кандидатства ВСЯКО населено място, пикливо или не, когато изготви проекти - получава финансиране, справка Бургас.Но за мърльовци, които само гледат в паницата на другия, е по-удобно да се разпалва конфликта София-Другата България. Амин.
2
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
to hubavo ama SOFIQ NE E BALGARIQ VSE PAK .A AKO E NQMA DRUGATA BALGARIQ I SOFIQ NQMA DA E IMA .A KOLKOTO DO TOVA ZA MEN VINAGI E BIL NAI PIKLIVIQ GRAD NA BG .
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tova e dobre akoga 6te remontira6 bak6i6ite koito trepat horata i otnovo nese spomenava 4e e *** ubieca pak se zamal4ava ,razdavate razre6itelni na koito vi padne a posle ubiici na patgq ,vsi4ko idva ot stoli4na ob6tina koito razdavat tezi dokumenti za taxi a i dai sa edni mi6kiii