Критично е състоянието на нахапания от кучета мъж

Хора от квартала хранели бездомните псета със сурови кокали
29 мар 2012 13:06,
259
Критично е състоянието на нахапания от кучета мъж
Лекарите във ВМА се борят за живота на нахапания от кучета мъж. Снимка: Булфото

Нахапаният от кучета мъж е в критично състояние, съобщиха от Военномедицинската академия.

87-годишният Б.А.Т. е в изключително тежко състояние, в безсъзнание и на изкуствена вентилация.

Мъжът е с множество разкъсно-контузни рани и фрактури по главата, лицето, ръцете и краката. Има и голяма кръвозагуба, а в резултат на тежкия шок е получил и тежка сърдечна криза.

Още по темата

В момента лекарите се борят за живота му, настанен е в реанимацията на ВМА.

По повод нападението кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че граждани от кв. "Малинова долина" са хранели цялата глутница със сурови кокали.

"Това е недопустимо, ако някой наистина иска да се грижи за кучетата, има начин те да бъдат осиновени и да се грижи за тях в дома си", ядоса се градоначалникът.

Тя настоя в Наредбата за бездомните кучета да бъдат заложени санкции при неспазването на изискването да не се хранят уличните кучета.

"Предишният Общински съвет не успя да приеме Програмата за овладяване на проблема с бездомните кучета. Надявам се, че тя ще бъде приета бързо. И това изискване трябва да залегне в нея", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УБИЙ КУЧЕ-СПАСИ ЖИВОТ!!!
182
6
 
21
 
! Отговори
fff преди 12 години
ИСКАМ ДА СЕ ОБЪРНА КЪМ ПРИРОДЗАЩИТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДО КОГАА????? КАКВА Е ТАЗИ *** , ужас ! АКО ДЕЦАТА НА НЯКОЙ ОТ ТИЯ МИЗЕРНИЦИ , КОИТО ЗАЩИТАВАТ БЪДЕ ИЗЯДЕНО ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ. ААМАН ОТ ПРОСТИЯ НАРОД, И ТАЯ БИЛА КМЕТ , КЪВ КМЕТ СИ ТИ ***?!
181
6
 
23
 
! Отговори
Vindaloo преди 12 години
Както е казано в библията - човека ще властва над животните, не обратното. Бог не обича да се измъчват живи същества, но озверели чудовища които разкъсват хора ТРЯБВА ДА БЪДАТ УНИЩОЖАВАНИ......утре тези кучета може да разкъсат кмета на София.
180
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пожелавам НАЙ-ИСКРЕНО на ония скапани ***-защитниците на бездомните кучета същата съдба, като на този дядо, но не като станат на 88 години, а още утре...
179
1
 
20
 
! Отговори
мак преди 12 години
Искам за попитам Фандъкова, Екоравновесие и други отговорни: ще спите ли спокойно след поредения случай на нахапан човек, при положение, че справянето с този проблем е ваша отговорност? Кога ще се реши въпроса с бездомни кучета, които ги има във всеки град? Каква е тази изчанчена логика, че свободата на кучетата е по-важна от безопасността на хората?Толкова ли е непосилно да се построят няколко приюта и да се разчистят улиците от тази напаст? Дано професорът оздравее, пожелавам му го от сърце.
178
2
 
18
 
! Отговори
НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА преди 12 години
Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ СПРАВЯ С БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА САМО НИЕ НЕ МОЖЕМ! КЪДЕ СА ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ СЕГА?
177
4
 
26
 
! Отговори
сечко преди 12 години
Ако ми дадат 100 000лв съм се оправил с кучетата за 1 месец. 4-5 дружинки-яко вършеене с примамки по всички квартали и след месец - ред и чистота! Няма ***,няма *** и т.н.
176
1
 
13
 
! Отговори
ангел небесен преди 12 години
Напротив, защитавал съм се и пак ще се защитавам ако се налага. Всъщност ме е яд най- много на положението в нашата мила родина. Тук имам случай с един СЕЛЯНИН, който не иска да си прибере кучетата от улицата пред неговия двор, и заради тях не може да се мине спокойно по пътя. Писах жалба до полицията, които след време ми пратиха писмо, което гласи, че мерки са взети. Естествено нямаше никакви мерки и положението си е същото. Сега кой е виновен- кучетата, полицията или собственика?
175
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера мен лично в Младот4 до СБА срещу академията ме изплаши едно куче досто огромно бяло с черно шарено. Верно не ме лаеше,но вървеше след мен и си ме беше страх,а отделно на спирката на Академията има страшно много кучета събрани и злобни не се знае кога могат да нападнат някого!!!! Отделно на много други места в София е пълно с кучета и то доста озверели и опасни :(( Нямам против животинките,но да не застрашават живота на хората и да не нападат. някой трябва да си свърши работата !!!!!!!!!!!!
174
2
 
8
 
! Отговори
Към 199 преди 12 години
Правилно, 199! Да се върнат виетнамците ни - куче няма да остане! И домашните все на каишка ще се водят.Още повече Дянков ще внася чужда работна ръка, за да цъфнем икономически - нека са виетнамци, двойна полза.
173
2
 
11
 
! Отговори
.... преди 12 години
Ангеле небесен, душицо златна, като те нападне някой пес, ти нито го ритай, нито го с камък удряй - *** да ритнеш обществото, виновното. А песът нека си те хапе междувременно - ти си следвай логиката ...
172
4
 
1
 
! Отговори
ангел небесен преди 12 години
значи и ти би трябвало да ядеш от това нещо....просто следвам логиката
171
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проста даскалке с едни кучета не можеш да се справиш а искаш цяла столица да управляваш!!!
170
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С антифриз да тровите едно живо същество е изключителна жестокост. Мъките са невероятни. Не забравяйте, че има там горе един дето казва кой да мре и кой не. Затова никой не ни има за хора по света защото сме варвари и един гнусен, злобен, мръсен народ. Тровете ги и бъдете сигурни, че няма нищо безнаказано на тоя свят...всеки от вас има нещо мило в тоя живот...тровете, тровете. На вашта съвест ще е.
169
12
 
10
 
! Отговори
ангел небесен преди 12 години
Странно защо по новините не се съобщава и за всекидневно осакатяваните, ослепявани, подпалвани живи и т.н. кучета от разни олигофренчета и мазни мамини синчета, Дайте да има малко равнопоставеност. Кой е виновен, че има бездомни кучета? ХОРАТА! Те са ги създали, а после са ги изоставили.....типично по човешки! Мен ако ме нападнат бездомни кучета (всъщност са ме нападали) няма да се сърдя на кучетата, а на ШИБАНОТО човешко общество, което създава само беди на тази планета.
168
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фандъковице в коя друга европейска столица има кучешки глутници по улиците???Много пари и тук изтекоха за нищо работа.Тия кучета се кастрират от 20 години и те стават все повече и повече???
167
0
 
3
 
! Отговори
Въпрос? преди 12 години
Кажете? Къде се подават сигнали? Освен на сайта на Екоравновесие?Дайте да гио спамим, да ги побъркаме от сигнали ... Това не може да продължаваНякой да знае контакт на лице, което е длъжно да отговаря?
166
3
 
7
 
! Отговори
и аз преди 12 години
ако се загледате внимателно,ще установите ,че противниците на шистовия газ са и най големите приятели на бездомните кучета.Едва ли някой от ТЕЗИ природозащитници е гледал куче у домаси!Ама мого обичали кучетата!Нека не звучи лошо,но да си помислят преди да трепат молци,въшки,оси кърлежи,мишки и плъхове - нали и те са божи създания,пък ако те ухапят все пак,не боли чак толкова много ...
165
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-жо Фандъкова!Ч Как си представяте да не се хранят бездомните кучета? Като станат гладни, ще ни изядат нас! И не са виновни те! Защо вие не престанете да ядете? Така ли решавате проблема? Безхаберна , безотговорна, *** община!!! Лапате пари, нищо не правите, не кастрирате, бяхте обещали да правите къщи за кучетата... Екоравновесие какво прави? Освен че също *** пари и живее благодарение на бездомните кучета! Колко е лесно да обещаваш!
164
1
 
21
 
! Отговори
maria преди 12 години
Госпожо Фандъкова,добре ли сте?Хората от квартала ли са Ви виновни сега?Виновна сте Вие,защото Вие обещахте да се грижите за софиянци!Само не ми обяснявайте да си взимам кучетата вкъщи.Вкъщи си ги водете Вие!!!Аз не искам да ги виждам никъде!Свършете си работата и ги разкарайте от улицата,за да може синът ми да стига нормално до училище!!!