Хиляди изреваха: ЧЕЗ, изЧЕЗни!

ВМРО се вдигна на протест, закопа в ковчег монополистите
1 апр 2012 14:50,
135

Снимка: ВМРО

 

Въпреки студеното и снежно време, близо хиляда души протестираха пред сградата на Министерския съвет срещу увеличенията в цените на ток, вода, газ, горива и парно.

Протестът бе организиран от ВМРО заедно с граждански организации.

Протестиращите поискаха мораториум върху цените на комуналните услуги и енергоносителите, одържавяване на електроразпределителните дружества и разваляне на концесията на „Софийска вода”.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи ситуацията като „ценови терор”. Той обяви деня на лъжата, 1 април, за ден на монополистите и припомни надслова на протеста: „С българите шега не бива!”.

Протестиращите пък пуснаха димки и издигнаха плакати с текст: „1 април: лъжете се, че ще ни излъжете”, „На лъжата мандатът е къс”, „ЧЕЗ, изЧЕЗни!”, „Спекула” и др.

Множеството носеше и ковчег, в който да закопае за монополистите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Това за ел.енергията аз помня,че народа построи всичко за да има ток и водоснобдяване и други удобства за нормален живот,но откакто дойде тази криворазбрана ДЕМОКРАЦИЯ първите демократи я продадоха най-безотговорно на външни фирми.БЪЛГАРИ-УПРАВНИЦИ ПАК ПИША ТОВА Е ПРАВЕНО С БЪЛГАРСКИ ТРУД И ПОТ И НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ С ХОРАТА И С ТЕХНИЯ ТРУД.ТОВА Е СОБСТВЕНОСТ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД,Р А З Б Е Р Е ТЕ ИСТИНАТА Е ТАКАВА.ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ Е ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА ОТ ТЕЗИ АЛЧНИ УПРАВНИЦИ.
101
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Хора, не се заблуждавайте, че нещо ще се промени в близките няколкостотин години. Тази *** българският народ само си мърмори по форумите и коментарите, и "протестите" стигат само до чесане на клавиатурата. Качествените българи вече ги няма, а тук остана само ***. 99% от хората им дай само чалга и да се напият - и това е народ??? От ***, народ не става. Не искам да ме разберете погрешно - и аз съм българин, но имам много точна представа за ситуацията.
100
2
 
5
 
! Отговори
скш преди 12 години
Протестите не са насочени на където трябва и това е направено умишленно - не се оставяйте да ве подвеждат - всички цани -на горива -на парно - на ел и вик и всичко за което се сетите има акциз и ДДс- там е заровено кучето -близо 50 % от цените се прибират от държавата - разбирай - крадът се от малка шайка разбойници начило с мутра.Лукойл обяви цена на изхода на рафинерията -1.65 стотинки -за най масовото гориво.Някой да ми каже къде е горницата..С ялови протести няма да стресним никой .
99
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гадни монополисти! Да им приседне дано, че заради тяхната лакомия хората останаха на тъмно и на студено, защото нямат пари да си платят сметките! Превърнаха обикновени неща като парно и топла вода в лукс! Лично за мен не е нормално при средна заплата от 600 лева (даже и по-малко) да получаваш сметка за парно в размер на 200! Алооо, г-да, ние да не работим само заради вашите яхти, любовници, екскурзии и т.н. Съвсем се оляхте и скоро ще си платите!
98
1
 
8
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Не само ЧЕЗ, ами и всички чужди електрически компании ЕВН и Еон. ДЪРЖАВАТА да си вземе всичко, да има една компания само и тя да печели, защото явно има печалба.Защо изобщо ги продадоха и разделиха България !?Няма да има тези проблеми, нямаше да има разни комисии и регулаторни органи - управлението на цените щеше да е лесно и да се спестят държавни пари за хрантутници...
97
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Властниците са яхнали народа и заедно с монополистите си изтискват.Ако им е мило, зоща не ги изгонят? Зашо ли ?!
96
11
 
1
 
! Отговори
рашо преди 12 години
Тия са платени клакьори на Топлофикация! Най-големите монополисти и мошеници!
95
0
 
42
 
! Отговори
glo преди 12 години
По медиите не дават почти нищо за пrотестите има някакво инфо затъмнение
94
1
 
13
 
! Отговори
енила преди 12 години
НЕК ъдърници
93
3
 
34
 
! Отговори
Nina преди 12 години
Не може да замразяваш доходите, а да не замразяваш разходите за битово потребление. Ако заплатите на хората са адекватни, няма да има проблем да се вдига тока. Но в ситуация, в която половината заплата на хората отива за вода, ток и парно, не мога да разбера управляващите! Забелязала съм, че освен цена за електроенергия, експлоатационните дружества тихо-мълком си вдигат цените на услугите. ЕВН извън всяка логика, смята цените за такси за договорите на инсталирана мощност, която е много по-висока
92
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вън монополите от моята родина,и също намалете заплатите и привилегиите в Аец козлодуй,иначе каква файда имаме от тая централа-едни да взимат огромни заплати и пенсии в Аец а другите да си броят стотинките за тоя скъп ток!!!!!!!!!!!!
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
natroshete elektromerite im i tva e.obesete projnicite koito sa vzeli komisioni i problema e reshen.
90
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А на колко от вас ЕОН им пратиха нежелано съобшение за неплатен ток, въпреки че е плачен и въпреки, че никога не сте им давали номера си или пък съглсието за СМС досаждане? Ако бяхме една нормална държава до сега да се образувало дело срещу ЕОН и мобилните оператори за разпространение на личните данни.
89
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При нас не са чеС ама няма значение аз съм Българин и си подкрепям народа следователно тия чез ли са кФи са да се разкарат!
88
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отвратитена бълХарска пасмина! Нещо или се прави или не, от приказки по мрежата файда няма.... Писна ми на *** от мързеливи оплакващи се търтей, всички рИвът, ХВАЩАЙТЕ СЕ ЗА РАБОТА, А КАТО НЕ ВИ ОТЪРВА НА УЛИЦАТА С БУЗДУГАН! Кво искате ?! Пак 2ма човека пред парламента да променят нещо?!
87
1
 
22
 
! Отговори
Тодор преди 12 години
Не съм правил лично проучване за ЧЕЗ, но едно мога да кажа със сигурност - концесията (или тъй нареченото публично-частно партньорство) на Софийска вода с VEOLIA е пагубна за потребителите. Множество западноевропейски градове (сред които Руан и Щутгарт), ползвали "услугите" на концесионера се отказват след това? Защо ли - неслучайно!youtube/watch?v=dLaVwYjfejwПрепоръчвам линка, макар че филмът е на немски! След като човек го гледа разбира защо VEOLIA трябва да се изрита веднага.
86
3
 
5
 
! Отговори
novo na4alo преди 12 години
Novo na4alo za nazionalizma e nazional demokrati4nata partiq. Ste glasuvam za neq
85
18
 
8
 
! Отговори
ЧЕНГЕТО "ИВАН&q преди 12 години
....КАРАКАЧАНОВ , Е ......"НА ВСЯКО ГЪРНЕ МЕРУДИЯ"/с партийно поръчение от БКП/бсп/...да неби да се развали бизнесите на ГЕРГОВ, КОВАЧКИ, ЗЛАТЕВ и др./ТРЪГНЕ ЛИ ДА СЕ РАЗРАСТВА ПРОТЕСТА -----ДА БЪДЕ РАЗЦЕПЕН ОЩЕ В ЗАРОДИШ!!!СТАРИ ЧЕНГЕДЖИЙСКИ НОМЕРЦА......УЧЕНИ В КГБ/дс!...не нам...не нам.....Иванчо
84
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали искахте раздържавяване, приватизация на енергото, ще падне цената на тока, ще инвестират в абонатни станции, трасета, стълбове, табла , какво ли още не, ще взлезнат много пари в бюджета, абе общо взето най-хубавото нещо на света е приватизацията. Накрая разбрахте ли какво значи приватизация. Оказа се че всички париватизации са в ущърб на държавата(тоест всички нас) с цел да се облагодетелстват конкретни хора. В конкретния случай Ковачки,Кадиев,Овчаров,Борисов и цялата Бг мафия.
83
0
 
49
 
! Отговори
! преди 12 години
Бях на доста протести и дори хората от близкото ми обкръжение разбираха за тях от мен- не е от медиите или от интернет. Истината е, че не всички ползват интернет или гледат телевизията. Единствения начин е доброволците да минават по вагоните на метрото или по градски транспорт и да раздават листовките или да се слагат такива в пощенските кутии- смешно е да очакваме подкрепата за протестите от продажните и услужливите Бг медии!