Фандъкова за кучетата: Няма да се поддам на натиск!

"Агресивни са кучетата, които пречат на хората да се движат нормално"
221
Фандъкова за кучетата: Няма да се поддам на натиск!
Снимка: Impact Press Group

"Няма да се поддам на натиск и на това, че някои от екоорганизациите се опитват да използват ситуацията - очаквам подкрепата на медиите и обществото", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод бъдещите действия на общината за решаване на проблема с бездомните кучета.

"За мен агресивни са кучетата, които пречат на хората да се движат нормално. Не можем да чакаме някой да бъде ухапан, за да се установи, че кучето е агресивно”, допълни тя и уточни, че искането й за глоби за храненето на животните се отнася за даването на необработена храна.

Фандъкова посочи, че "милионите" на "Екоравновесие" са всъщност малко над 800 хиляди лева, които са предвидени за издръжката на общинското предприятие и приютите за бездомни кучета за 2012 г.

Още по темата

По думите на столичния кмет още в петък след разговор с министъра на земеделието е поискано извършването на спешни промени в наредба 41 на министерството, за да може да се започне изграждането на нов кучешки приют.

Кметът на София припомни заявеното още в края на миналата седмица, че общината ще предоставя терен на всяка неправителствена организация, която иска да изгради приют за бездомни кучета.

Фандъкова посочи още, че е разпоредено задължително да се реагира на сигналите за агресивни кучета.

По думите й днес в двора на столична детска градина е имало провокативни действия от страна на екозащитници, които са оставили куче с малките му.

По-рано през деня заместник-кметът по екология в Столична община Мария Бояджийска обяви, че е готова да подаде оставка, ако има персонална вина за инцидента с разкъсания от кучета мъж в "Малинова долина".

Фандъкова обаче бе категорична, че разчита на Бояджийска и екипа й, който по думите й работи добре и контролира "Екоравновесие".

След зловещия инцидент 87-годишният проф. Ботьо Тачков все още се бори за живота си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
0
 
! Отговори
мирела преди 11 години
абе фандакова да те обесят на 1 дурво на центара и да те даржат там за назидание докато и забите ти пазнат слет 100 години!!!!!
160
0
 
2
 
! Отговори
човека умря - махай преди 12 години
се !!! заедно с другия крадец Найденов !!! а бойко материала да оправи закона, защото е престъпен като него
159
0
 
2
 
! Отговори
kov4ega преди 12 години
funfukova i ti mi pre4i6 po ulicite di6a6 mi ot vazduxa i onezi gore v parlamenta sa6to vikam si as da vi eftaniziram
158
0
 
2
 
! Отговори
4oko78 преди 12 години
i ko sega jalki narode kato eftanizirate jivotnite i krai ve4e si4ko e re6eno na balgarina zombiran 6a zimate 1000 evro zaplati nema da vi blaskat decata po ulicite nema da vi ubuvat psixarite za stotinki si4ko 6a vie 6 JALKI XORICA 6te stradate za si4ki izrod6tini koito var6ite i to daje si stradate dokat nedoide i nai lo6oto
157
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 12 години
Права сте. В крайна сметка живота и здравето на хората е над всичко. И на мен и на много мои близки и познати ни омръзна да се страхуваме да излезм от дома си, да св движим пеша и ако се наложи да се прибираш късно вечер пеш, да се страхуваш да не бъдеш наръфан от ***. Е, стига толкова. Или ще вървим напред в развитието си като европейска държава или наистина да се спасяваме навън. То в един момент на човек му писва. Проблемите на България станаха прекалено много...
156
1
 
2
 
! Отговори
гражданка преди 12 години
Или да се приберат всички до едно в приюти в най- кратък срок или да се евтанизират. То се видя от десетки години вече, че за този проблем решение не може да се намери. Никъде по света няма такова нещо като при нас в България- да се разходат бездомни кучета на свобода навсякъде из родината ни, без значение градове, села и т.н. И чак като се случи някой да бъде "изяден" от бездомно куче, тогава се вдига врява, от която в крайна сметка отново няма резултат. Така, че решението се знае..
155
0
 
2
 
! Отговори
гражданин2 преди 12 години
Знае ли г-жа Фандъкова, че в едно от софииските огромни училища има преграден коридори за класна стая на първи клас? Забележете на петия етаж - без тоалетна и вода на етажа?Знаели, че днес учениците в това училище, учиха 1 час при телефонна заплаха?И последно колко квадратни сантиметра са необходими на един ученик, за да е щастлив?
154
0
 
0
 
! Отговори
гражданин1 преди 12 години
За да се справим с кучетата и с всичко останало, добре е парламента настолична община да има поне едно заседание в месеца за хората. Не за Г-н N, не за санкции и увеличени такси, а за хората на София.Колко пъти общинарите са пътували с градски транспорт в пиков час, търсили връзка между транспортни средства.Добре е че се мисли за щастливи кокошки и прасета, хуманно отношение към кучетата, а къде тук е човекът?
153
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига писахте глупости. Това си е правене от муха на слон. Избиите *** и готово. Всички тези бълвочи на псевдоеколозите са за да си придават важност. Има достатъчно екологични проблеми за решаване и няколко хиляди помияра в страната ни определено не са най-важния. Това може да се реши точно за 7 дена.
152
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая женица клета и за *** за зеле не става, камо ли за кмет. *** овца.
151
1
 
1
 
! Отговори
връбница преди 12 години
Няма да те натискат,направо ще те влачат и ръфат като професора
150
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ги в припродозащитниците.... те тия пумяри са рожби на града не на природата. Трябва да се ефтанизират всичките незабавно ид а се приключи с въпроса
149
3
 
5
 
! Отговори
merry преди 12 години
Определено кучето
148
2
 
8
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Проблема е във всеки град.Решението е залавяне на всички кучета и евтаназия ако никой не ги вземе до 1 месец.На човек да се дават до 3 кучета за домашно отглеждане - поне 3 месеца да се проверява това.И кастрацията не е решение - все пак мърсят и хапят, а не ни чукат...
147
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...очаквам подкрепата на медиите...Така значи признаваме, че както по целия свят медиите са просто инструмент за променяне на нагласата на хората така ли?
146
3
 
4
 
! Отговори
tankist преди 12 години
до 197, и всички които защитават фандъкова, тая проста даскаллица няма мозък плявата на две магарета да раздели камоли да управлява град, проблема с кучетата с *** с *** каруци може много бързо да бъде разрешен но управляващите не искат, нали е по лесно да се краде като за световно и когато се обадиш на столичния инспекторат да ти се подиграват насерща. Фандъкова е некадърна та дрънка както и бати и бибитко и който и да е произволно избран гробар, затова сме на този хал
145
4
 
9
 
! Отговори
Ани преди 12 години
Стига с тези природозащитници!!!Значи кучетата са по важни от хората????Кметицата,ако беше от вчера-добре.Но не е!!!Трябва не кастрация а преспиване.Още колко човека трябва да са оглозгани от кучетата???
144
2
 
1
 
! Отговори
93284 преди 12 години
Ste se podadesh Fandakova stoto ste te natisnat pove4e
143
0
 
9
 
! Отговори
Стига скудоумие! преди 12 години
Ако има съвестни и нелобиращи депутати в Народното събрание, да внесат закони, ясни, логични, с еднозначно тълкуване, без нарочно оставени вратички за изключения, за нормалното съществуване на тази държава и населението й! И да няма смешни оправдания, че някой си четял с очила, затова сбъркал! Стига вече подигравки с народа! И , г-жо Фандъкова, махнете най-после, ама наистина, бездомните кучета от столицата!
142
0
 
7
 
! Отговори
34556 преди 12 години
Не е нормално този проблем да продължава да стои толкова години вече. Трябва да се предприемат някакви мерки вече. А който пречи на екипите да вършат служебните си задължения, да бъде съден затова!Не трябва да допускаме да ни нападат глутници, а в това време нагли "еколози" да имат само права и нищо друго, те да пречат и това да остава безнаказано!Аман от болни мозъци, да си ги гледат вкъщи!