Сеч за 120 дървета заради строеж на кръстовище на 2 нива

От Столичната община обещават да ги заместят с 50 нови
Обновена: 3 апр 2012 13:42 | 3 апр 2012 13:42, Красимир Ангелов
60
Сеч за 120 дървета заради строеж на кръстовище на 2 нива
Кръстовище на две нива ще свързва бул. "Акад. Ив.Евст. Гешов" и ул. "Св. Георги Софийски". Снимка: Булфото

Около 120 ще са дърветата, които ще бъдат изсечени заради строителството на кръстовището на две нива между бул. "Акад. Ив.Евст. Гешов" и ул. "Св. Георги Софийски" в столицата.

Това стана ясно по време на заседанието на комисията по околна среда на Столичния общински съвет.

Кръстовището е част от проекта за изграждане на съоръжения на две нива в София. То трябва да отведе трафика от сегашния пробив на бул. "Акад. Ив. Евст. Гешов" в посока към бул. "България" в подземно ниво до ул. "Урвич".

Сегашните наземни платна на едноименния булевард пък ще станат локални.

Заради изграждането на кръстовището, за което общината изтегли заем от Европейската инвестиционна банка, ще бъдат изсечени 117 дървета.

Общо 11 дървета и 35 храсти ще бъдат преместени заради строителството, а след приключването му ще бъдат засадени 49 дървета като компенсация за отсечените.

До този обект предстои изграждането на още едно кръстовище на две нива, което ще е на бул. "България" и бул. "П. Ю. Тодоров".

Същевременно стана ясно, че собственик на терен до Южния парк може да бъде глобен с до 50 хиляди лева заради изсечени дървета.

След сигнал на граждански организации в края на март е направена проверка на място и е констатирано, че собственикът на терена - "Марик" ЕООД, е изсякъл без разрешение и съгласуване 30 дървета.

Въпреки че дърветата са се намирали в частния терен, преди изсичането им е било необходимо това да се съгласува, поясниха от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сигурен бях, какво ли ще е изсичането при строежа при драган цанков и ситняково
31
2
 
13
 
! Отговори
До 28 преди 12 години
И какъв си ти? Мърморко с високи претенции към другите, но без грам готовност да направи каквото и да е. Кой или какво ви пречи да засадите по някое и друго дърво в междублоковите пространтсва, за да ви чист и прохладен въздуха? Едиствения отговор - МЪРЗЕЛ и НИХИЛИЗЪМ!
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за еколозите кучетата и дърветата са по-важни от хората, но най- важни са кинтите, които прилапват
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като отрежат едно дърво, еколозите да засадят друго дърво на подходящо място и се приключва въпроса. Защо трябва да се вдига излишна врява.
28
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С всеки изминал ден повече намразвам "еколозите". Махат едно дърво в София и започват да кършат ръце "отрязаха белия дроб на София". А като погледне човек планините наоколо има десетки милиони дървета и храсти. Умират от желание да спрат някой проект, това е начинът им да влязат в медиите на наш гръб.
27
2
 
0
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Не определяй хората, без да ги знаеш какви са!
26
2
 
5
 
! Отговори
До 24 преди 12 години
Само се разходи из каменните паметници на социализма Дружба, Младост, Надежда и т.н., виж колко дървета са засадили жители те му и сам ще си отговориш на въпроса що за еколози пишат тук.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"След сигнал на граждански организации в края на март е направена проверка на място и е констатирано, че собственикът на терена - "Марик" ЕООД, е изсякъл без разрешение и съгласуване 30 дървета."От общината са ужасно недоволни - за разрешението и съгласуването можеха да вземат някой рушвет, а сега са го пропуснали.
24
10
 
18
 
! Отговори
Алов преди 12 години
И всички дървета да се изсекат, и още 20000 километра пътища да се направят, София ще си остане най- мръсното, прашно и отровно гето в България.
23
4
 
7
 
! Отговори
антиеколог преди 12 години
съществуващите милиони декари " зелени площи" представляват нещо средно между кално блато и стърнище тип бунище, вместо да се грижат за съществуващите насаждения еколазите реват за 100 дървета, чиято липса ще улесни живота на 100000 човека
22
10
 
9
 
! Отговори
До 19 преди 12 години
Абе ти наред ли си с главата? На която точно планета живееш? Като се изсекат 100 дървета ще сварши кислорода ли, ще свърши водата ли, ще се скрие слънцето ли, какво ще стане? И ти като си толкова загрижен за качеството на въздуха в София, колко дървета си засадил през твоя пумярски живот? На мен пък ми писна да губя време и пари по задръстванията в София. Повече от очевадно е че трябва сериозно да инвестира в развитието на инфраструктурата на София.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** сте и такива ще си останете!Винаги недоволни,по цял ден ревече че сте бедни и корупцията си има държава!Ама като карате пияни давате на полицая,возите се без билетчета,крадете дърва от гората,крадете ток,подкупвате доктори,лъжете за данъците си,лъжете където мине номера.АМА ДА ВИ КАЖА ЗАРАДИ ГОРЕ ИЗБРОЕНОТО И ВАС ВИ ЛЪЖАТ ЧЕ ЩЕ СТАНЕТЕ ЕВРОПЕЙЦИ.ДА *** НЕ!
20
2
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 12 години
Ей мързел вместо да нареждаш пред компа си вдигни дебелия *** и засади едно дърво! Много е лесно тук да се правиш на много загрижен и да даваш умни съвети, дай тебе да те видим какво ти можеш и ще направиш!
19
1
 
2
 
! Отговори
US преди 12 години
Най-големите смешници Балканстрой ще го правят ... мъка ми е!!
18
1
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Не ставай циничен, колите са ти на края на класацията с потребностите, ако не знаеш случайно въздуха и слънчевата светлина ти е на първо, после е водата, храната и т.н. Без въздух имаш нямаш 3 мин. живот и то в агония...
17
2
 
5
 
! Отговори
mgs преди 12 години
И къде ще отидат колите като се разтовари кръстовището на телевизионната кула. На Канала от едната страна или на Семинарията или щото няма задръствания към румънското и руското посолства. Същата глупост се твори и в Младост с новата естакада на бул Ляпчев - хората от Младост 2 ще минат бързичко по нов мост, за да се забият в недоразумението от улички и леви завои около метрото в Младост.
16
0
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Става дума за 2 различни кръстовища: едното на телевизионната кула (за което ти пишеш) и второто на Георги Софийски и Димитър Несторов (за което е статията).
15
6
 
3
 
! Отговори
mhm преди 12 години
Сечете, ама после да не се оплаквате, че не ви стига въздух или , че хлапетата страдат от астма....правете строежи, че малко има там!
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са най-големите проблеми на София че няма крастовище на две нива.Нищо че е осеяна с дупки,нищо че градския транспорт смърди на ***(не знам защо не го мият)нищо че заради безумно смотаното метро което свързва надежда с лозенец????????има километри задръствания,нищо че колите спират върху градинки,нищо че се строят блокове където им падне.Но нищо ще имаме но крастовище УРАААААААА,ама бензина гони 3лв и съвсем скоро ще е факт това!!!!
13
7
 
0
 
! Отговори
REZAN преди 12 години
Tazi vasha Fandakova ima dobro dupe za rezba