Агресивните кучета нямат място на улицата, закани се Фандъкова

Имало счупено стъкло на кола на "Екоравновесие"
4 апр 2012 16:10,
233
Агресивните кучета нямат място на улицата, закани се Фандъкова
Фандъкова провери реконструкцията на пешеходното пространство по бул."Цар Освободител" между СУ и пл. "Орлов мост". Снимка: БТА

Агресивните кучета и глутниците нямат място на улицата. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че очаква спешни промени в Наредба 41 на МЗХ, за да се изгради отворен тип приют, за който
общината има проект. Там животните ще бъдат настанявани в индивидуални къщички с дворче за разходки

„Трябва да е ясно формулирано, че кучетата могат да бъдат домашни или бездомни, и общината да има не само отговорността, но и правото да прибира бездомните кучета, започвайки от агресивните, в приютите и при доказана агресивност да се приспиват”, обясни Фандъкова.

Кметът посочи, че не всички граждани са за извеждането на бездомните кучета от районите, а в "Младост" има счупено стъкло на автомобил на "Екоравновесие".

Още по темата

Кучетата се прибирали приоритетно от болници, детски градини, училища и не се връщали на място.

„Законът казва ясно, че агресивни и болни кучета се приспиват и ние трябва да спазим закона”, допълни Фандъкова.

Тя провери хода на реконструкцията на пешеходното пространство между Софийския университет и пл. "Орлов мост" по бул. "Цар Освободител". До края на април зоната ще бъде готова, а общината е инвестирала в реконструкция 730 хиляди лева.

Строителните дейности обхващат 5,5 дка, като в тях има 0,7 дка нови зелени пространства. Засаждат се 55 нови кестенови дървета от вид, който е резистентен към миниращия молец, попълва се с дъбови дървета вътрешната страна на зоната.

Предстои дооформянето на площадното пространство до университета, както и "зелената" ограда откъм булеварда. Паркирането на автомобилите ще се ограничи до половината от зоната, като ще е само в едната страна на обособената пътна алея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
ФЪНДЪКОВА, ДАСКАЛИЦЕ ЕЛА ДА ПОКАЗВАТЕ С НАЙДЕНОВ НА ПЕТ ГОДИШНОТО МИ ВНУЧЕ КОЙ ОТ ГЛУТНИЦАТА БОЛНИ ПОМИАРИ С ТЕНИЯ СА АГРЕСИВНИ И КОИ НЕ ЗА ДА СЕ ПАЗИ. ПАРИ САМО ОТ СПОНСОРИ ЗА ГЛЕДАНЕ НА КУЧЕТА А ПРИБИРАНЕ И ЕФТАНАЗИЯ СЛЕД МЕСЕЦ НА СВОБОДНИТЕ КАКТО Е ПРИ НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ. НЕ БИВА ЛИ? А МЕСО ОТ КЛАНИ АГАНЦА ЯДЕТЕ НАЛИ?
207
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма място изобщо за кучета по улицата,госпожо Фандъкова.Не замитайте проблема!
206
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кучетата са много по- опасни от вълците.Има много случаи на случайна среща в гората на човек с вълк но освен уплаха за човека нищо друго не се е случвало.
205
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Каня всички утре сутрин 7;30 пред градинката срещу втора градска болница там има глутница и всеки ден по това време една ги храни да се обединим срещу тази напаст и защитниците и ! Обичам животните, но това е направо престъпно да нападат хора е недопустимо!
204
0
 
7
 
! Отговори
Бат Вал преди 12 години
Който е учил биология знае, кучето е хищник, а всички хищници са агресивни това им е природата. Кучетата сформират глутница за по ефективен лов, а лова е първо убиваш после ядеш.
203
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре бе майка му стара.. тия скапани природозащитници имат ли поне капка разум.. в момента щели да се строят къщички с дворче за пустете песове.. вместо това тези пари могат да отидат за децки градини или оправяне на пътищата и това не е само за София, а за цялата страна.. Вместо това някакви *** скандират да опазим скапаните кучета.. знам че не са виновни животните че са останали така .. ама като те гонят 7-8 песа хич не е забавно..
202
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
izbivai trovi, prebivai s kamuni, davai antifriz, otrova za mishki...da ne ostane edin gaden pes!!!Da sppasim decata ot teniata!!!
201
1
 
12
 
! Отговори
Антикучкар преди 12 години
Вместо да се наливат грешни пари в Екоравновесие и разни съмнителни акции със съмнителни резултати,да се обявят бездомните кучета за вреден дивеч и да се дава награда 10 лева за отстреляно псе ! Вярвайте ефектът ще е поразителен...
200
0
 
3
 
! Отговори
ужас преди 12 години
До 216:А каква отговорност носят хората които изхвърлят бебетата на своите домашни любимци по улиците?
199
0
 
4
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
@Антикучкар.Там е работата, че не трябва да се наливат пари във фирма, която доказано не може (в техния случай - НЕ ИСКА) да си свърши задълженията. Вече май единственият начин за оправяне на проблема с кучетата е да се организират ловни дружинки. Да има авджиите какво да правят извън ловния сезон.
198
3
 
8
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Да изчистим България от бездомните *** за един ден!
197
2
 
6
 
! Отговори
Антикучкар преди 12 години
Още колко пари трябвва да се налеят бездънната яма на Екоравновесие,за да си свършат работата и изчезнат бездомните *** от улиците ?!? Докога разни психо-мазохисти ще ни убеждават,че кучетата имат по-големи права от хората и че държавата трябва да харчи грешни пари за кучешки хотели,докато хора умират от глад и студ ...
196
2
 
4
 
! Отговори
до Ужас преди 12 години
Бездомниците, клошарите и селяните не разкъсват хора на улицата, а ако го направят, носят съдебна отговорност.
195
0
 
2
 
! Отговори
хотелиер преди 12 години
Само че продьлжи и напиши цената на денонощие,че в тях хората си оставят кучетата когато отиват на почивка или временно отсьстват и че на никой не му минавва през ума да ги остави "за малко"на улицата.Глобата е висока.а кучето унищожено.Необходимо е да се казва всичко-а не само част.Току виж че някоя/някой психясал от някое "РАВНОВЕСИЕ"ще поискат хотели и за *** приемайки че това е Европейско "предписание и препорька".
194
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Забранява се появата на ГЕРБЕРИ по улицата, даже и да не са агресивни !!!
193
10
 
4
 
! Отговори
ужас преди 12 години
След като изтровите кучетата кои ще са следващите,дето ви пречат? Бездомниците,клошарите,селяните...те също са по улиците,нямат дом бъркат по кофите правят ***,не могат да шофират и т.н,избийте ги всички!
192
7
 
6
 
! Отговори
2 преди 12 години
Агресивните кучета да се приспиват е едно....но да трепеш където видиш куче и да ги тровиш наред или пък да слагаш "кюфтенца с рибарски кукички"...що за *** трябва да си ...огледайте се България изчезва и цели села загиват..безработица...всички тръгнали да гонят кучета..пълна идиотия..
191
1
 
7
 
! Отговори
буба-още преди 12 години
не знам за вас, но аз се чувствам като в ада - можеш да решиш проблема много лесно, но няма да те оставят да го сториш.Не ми е проблем да ликвидирам агресивното куче, но сега нали има закон че ако ликвидираш куче, дори и такова което убива деца, ще лежиш в затвора !!!НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!
190
1
 
10
 
! Отговори
буба преди 12 години
Имаше едно куче което 2 пъти ми се е нахвърляло да ме хапе. Виждал съм го да се хвърля и на жени. Един познат и той ми се е оплаквал от него. 2 пъти съм се обаждал в еко-равновесие и НИЩО.На 100м от мястото има детска градина и ако един ден това куче разкъса някое дете всички веднага ще скочат -"това куче е лошо!", обаче ако аз и други казват че кучето е агресивно, кучкарите веднага скачат - "не е агресивно, ти си лош, кучетата познават хората:)"
189
1
 
9
 
! Отговори
златен скункс преди 12 години
Милиони се дават на тарикатите от кучкарниците, а хората умират без на някой да му пука. Срамота е да се дава предимство на кучетата, а на хората да се дават "клинични пътеки". При условия на криза да се дава трибуна на кучелюбци и да се отпускат толкова пари за глупости като приюти е срамота. На кметицата - златен скункс за кучетата и на предшественика и също.