Петър Диков отсече: Няма да има нов Студентски град, няма и пари

Ректор иска забрана на чалгата в студентските кампуси
86
Петър Диков отсече: Няма да има нов Студентски град, няма и пари
Ректори скочиха на чалга партитата в Студентски град. Снимка: Булфото

Не може да има нов Студентски град, а само да се построят нови общежития на ново място с публично-частно партньорство, обяви главният архитект на София Петър Диков в коментар на идеята да бъде изградено ново студентско градче край софийското село Лозен.

По думите на Диков няма как да се изместят университетите от сегашните им места, за да се оформи нов кампус някъде другаде.

Освен това евентуалното строителство на ново студентско градче ще изисква много пари, които няма откъде да дойдат, подчерта Диков.

Той обяви, че подкрепя предложението за изграждането на видеонаблюдение в общежитията, но изрази съмнение за ефективността на тази дейност.

Диков припомни, че няколко от най-големите поп-фолк заведения в София са настанени в "Зимния дворец".

По думите му университетите са отдали помещения в общежитията за кръчми и за дискотеки, а всъщност първоначалното им предназначение е било за обучение и за хранене.

Заедно с това в територията на комплекса има и реституирана земя между общежитията.

Още по темата

Същевременно председателят на Съвета на ректорите на висшите училища проф. Ваньо Митев представи пред своите колеги на заседание на съвета идеята си за построяването на нов Студентски град – кампус.

Той призова държавата да даде терен и задание за построяването на общежитията и на инфраструктурата към тях.

По думите на проф. Митев, "ако се построи нов Студентски град в софийското село Лозен, пътуването до него ще е 20 минути с автобус от Окръжна болница".

Председателят на Съвета на ректорите призова министър Игнатов, кмета на София Йорданка Фандъкова и главния архитект на столицата Петър Диков експертно да преценят има ли подходящ терен за изграждането на ново студентско градче.

Според Митев построяването на нов Студентски град не е утопия, а е радикално решение, което може да се осъществи.

На заседанието ректорът на Музикалната академия в Пловдив проф.Милчо Василев предложи "със закон да се забрани чалга-музиката в дискотеките в Студентския град, тъй като поп-фолкът предполага гъделичкане на низките страсти, от които идват и алкохолните проблеми".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
10
 
4
 
! Отговори
тарикат преди 12 години
И забравих ... ако си дърт коч и на времето не си виждал сливка донякъде те оправдава да мразиш като не си се забавлявал на времето ,но това едва ли означава ,че трябва да плюеш хората така.Трябва да си тотален ГЕЙ иначе да не ти хареса снимката
45
1
 
4
 
! Отговори
pege преди 12 години
тая пиянка за какво има пари за своя джоб ли?
44
10
 
6
 
! Отговори
тарикат преди 12 години
Боже ,пълно е с комплексари в този форум ,които явно не са знаели как да разпускат ,та сега тръгнали да плюят по нас студентите..... Явно трябва след работа и учене да спрем секса ,цигарите и жените да се харесаме на пенсиите.Всеки с акъла си ,живота е един и ще го живеем както намерим за добре ,това че можем да се забавляваме явно не се харесва на много хора ,но проблема си е техен.Не всички сме на алкохолици,***,наркомани и т.н.
43
6
 
9
 
! Отговори
Марио Спасов преди 12 години
О, Боже, то понеже низки страсти и алкохолни проблеми няма сред слушащите метъл, рок, хаус, денс, поп, черно.... И това абсурдно умозаключение идва от... професор!? Що за елементарно мислещи хора ръководят висшите учебни заведения у нас? Потресен съм!!!
42
1
 
20
 
! Отговори
бай онзи преди 12 години
Е добре де, тия на снимката на преден план какви го играят??? студентки или ***?
41
3
 
13
 
! Отговори
филолог преди 12 години
Аз такава дума "КАМПУС" в българския език не знам да има. ЩО ЗА УЧЕНИ ХОРА СТЕ? Ами да минем направо на латински или английски, защо да се мъчим???
40
4
 
19
 
! Отговори
varg преди 12 години
Закрийте университетите и отворете казармите,за да имаме държава.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То ако има пари може и нова столица да се построи много ясно.Иначе нещата са изпуснати отдавна за да може да се променят.
38
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбирам за какво е целия този шум. Всички са доволни от сегашното статукво : - Студентите - има къде на близичко и по по- разнообразен начин да се забавляват. - Ректорите - има от къде да си взимат пари от рентиероство - Депутати и общ. съветници - правят пари от развлекателния бизнесНа който му се учи и живее в капус да си ходи в чужбина....май така излиза.
37
3
 
4
 
! Отговори
wtf преди 12 години
Има огромна разлика между организираните концерти и цлубовете и дискотеките, не може да се прави сравнение, камо ли фактология да се извади. Инциденти има навсякъде, дори и извън студенстски град....
36
7
 
4
 
! Отговори
wtf преди 12 години
До кога чалгата ще им е виновна на всички.... много са зле, каот слушаш рок не те хваща алкохола ли? Много несериозно звучи цялата работа. успех им желая :D
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щели да строят нов студентски капус , идеята е май по скоро да изгонят студентите да наемат свободни квартири с високи наеми в София (+ транспорт) , пък мутрите да продължат със застрояването на блокове в бившия ст. гр. че е на хубаво място , тъй де да му мислят селянчетата .
34
0
 
6
 
! Отговори
Кофражист преди 12 години
Стига с тия фирми от типа тухла и мистрия - нема ли производство нема да има и строителство!
33
2
 
23
 
! Отговори
4ефо преди 12 години
Не всичко е пари на този свят.Това е абсурда в страната ни, че тези повлекани изкарват в пъти повече от учител,лекар,чиновник и т.н.Един ден нещата ще си дойдат по местата.Влагам усилията си в тази кауза, а ти щракай с пръсти в чалготеката.
32
2
 
16
 
! Отговори
4ефо преди 12 години
Не знам и не ме интересува от какъв състав са.Факт е,че се клечат голи по заведенията.Факт е и че ги викат на "частни" танци.
31
3
 
14
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
35....че там шопи няма бе само селяни сте на 100% . До колкото знам на шопите е забранено да са на общежития? *** :)
30
1
 
12
 
! Отговори
4ефо преди 12 години
нещо си има време и място.Успех на всички млади хора, които знаят какво искат и се стремят да го постигнат.Някой ден дори и да не са успяли ще знаят ,че са опитали.Изтъркано или не-това е истината!
29
2
 
21
 
! Отговори
4efo преди 12 години
Това на снимката е плебса.И навремето е имало подобни вертепи(друг е въпроса дали мястото им е в студентски кампус).Така или иначе от тези момичета на снимката няма да стане нищо.Дори и да се дипломират,не могат да избягат от миналото си.Забравят за реализация в публичния сектор, а за частния разтварянето на краката е до време.Казвам го като сравнително млад човек-26г, който е инвестирал в образованието си-време и пари(заработени с честен труд).Обичам да се забавлявам,да пия чат-пат,но за всяко
28
5
 
9
 
! Отговори
Иво до Extremist преди 12 години
А скапаните селяни като теб скапаха София :) Айде стягай куфарите и обратно към вкъщи!
27
13
 
5
 
! Отговори
Extremist преди 12 години
Skapanite SHOPI mu razkazaha igrata na Studentski Grad