Петър Диков отсече: Няма да има нов Студентски град, няма и пари

Ректор иска забрана на чалгата в студентските кампуси
86
Петър Диков отсече: Няма да има нов Студентски град, няма и пари
Ректори скочиха на чалга партитата в Студентски град. Снимка: Булфото

Не може да има нов Студентски град, а само да се построят нови общежития на ново място с публично-частно партньорство, обяви главният архитект на София Петър Диков в коментар на идеята да бъде изградено ново студентско градче край софийското село Лозен.

По думите на Диков няма как да се изместят университетите от сегашните им места, за да се оформи нов кампус някъде другаде.

Освен това евентуалното строителство на ново студентско градче ще изисква много пари, които няма откъде да дойдат, подчерта Диков.

Той обяви, че подкрепя предложението за изграждането на видеонаблюдение в общежитията, но изрази съмнение за ефективността на тази дейност.

Диков припомни, че няколко от най-големите поп-фолк заведения в София са настанени в "Зимния дворец".

По думите му университетите са отдали помещения в общежитията за кръчми и за дискотеки, а всъщност първоначалното им предназначение е било за обучение и за хранене.

Заедно с това в територията на комплекса има и реституирана земя между общежитията.

Още по темата

Същевременно председателят на Съвета на ректорите на висшите училища проф. Ваньо Митев представи пред своите колеги на заседание на съвета идеята си за построяването на нов Студентски град – кампус.

Той призова държавата да даде терен и задание за построяването на общежитията и на инфраструктурата към тях.

По думите на проф. Митев, "ако се построи нов Студентски град в софийското село Лозен, пътуването до него ще е 20 минути с автобус от Окръжна болница".

Председателят на Съвета на ректорите призова министър Игнатов, кмета на София Йорданка Фандъкова и главния архитект на столицата Петър Диков експертно да преценят има ли подходящ терен за изграждането на ново студентско градче.

Според Митев построяването на нов Студентски град не е утопия, а е радикално решение, което може да се осъществи.

На заседанието ректорът на Музикалната академия в Пловдив проф.Милчо Василев предложи "със закон да се забрани чалга-музиката в дискотеките в Студентския град, тъй като поп-фолкът предполага гъделичкане на низките страсти, от които идват и алкохолните проблеми".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
33
 
! Отговори
bg преди 12 години
STUDENSKI GRAD E EDIN HAREM OT SELSKI PROSTITUTKI
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що, в София колко ти дават
24
3
 
15
 
! Отговори
до Мила преди 12 години
виждам ,че си се научила и да четеш,за това прочети ,,пази боже сляпо да прогледне'',тя селенията не е географско понятие и ти мила Мила и в Ню Йорк да отидеш,пак ще си простееш.Просто тук /в софия/ имаш повече възможности за разтваряне на краката.Аз за разлика от теб не се срамувам нито от мястото,където съм роден,нито от името си,но ти явно имаш причини за срам-търси проблема в себе си,това че си в София,няма да те отърве от комплексите ти,ще те преследват винаги.
23
2
 
13
 
! Отговори
с КУРсник преди 12 години
лапай моме съга ти е паднало Мила
22
2
 
27
 
! Отговори
объркан преди 12 години
Това на снимката публичен дом ли е?
21
4
 
15
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Кхъ-кхъ, какво ако не е тайна означава "злобеиииите", нещо като "злодеите", или може би нещо като "зилено"....куха селска ***. Само не ми казвай, че учиш "вишу"....
20
4
 
12
 
! Отговори
Na snimkata... преди 12 години
Hubavi kurveta.....
19
2
 
10
 
! Отговори
неродител преди 12 години
екстра е снимката
18
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички четящи студенти - не обръщайте внимание на кометиращите - те завиждат, че никога не са имали шанса да живеят така! Аре почвайте да злобеииите...
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама вярно бе защо държавата е длъжна да храни студенти?!И блокчета и ниски наеми а те паричките вместо да ги вкарват за наеми както си трябва 300-500 лева месечно ги дават за алкохол,наркотици и *** козметика.Некви фръцли се разкарват с слънчеви цайси за по 500 лева и чантенца за по 300 и обувчици за още по толкова.Мъжката част бръмчи с бмв-та за по 10000 лева и айфончета за по 2 бона.В същото време наема им е 50 лева...Ето това е порнографията.Крайно време е наемите да станат нормални.
16
1
 
7
 
! Отговори
до 4-ти преди 12 години
вероятно няма да се настанят дискотеките там.А за сегашното състояние на СГ,виж кой кмет ,,реституира''/?!?!?/ разни измислени имотчета там ,за да може мутрите да си направят дискотеките и да си продават дрогата....така че въпросите не са ти отправени към правелните хора.търси кмета ,дето е гушнал кинтите от реституцията
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото и да ми го плюете социализма, макар и с всичките му идиотщини, тогава имаше морал.Днес тотално сме преминали границите на достойно поведение. За съжаление, днес забавление значи идиотско поведение, леки жени и много алкохол. Не ми се мисли какви майки ще станат днешните момичета, а и какви мъже ще бъдат разлигавените претенциозни днешни момченца...
14
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Само си чешат езиците...нищо няма да стане...докато критериите за влизане в университети са такива че и рецидивисти могат да се заселят в СГ...СУ, УНСС, ТУ и тн. са пълни с абсолютната *** на България и от всеки неин край! Всеки път в който съм ходил в студентски град ми се е искало след това да отида за всеки случай за една бърза тетанус инжекция...
13
5
 
14
 
! Отговори
Стефка преди 12 години
Мила ми Мила, ти явно си доста проста .Като не ти харесва Самоков напрви нещо,че да започне да ти харесва, а не да ми идваш да си вееш п...ата и да обясняваш ,че си студентка.Такива *** на София не и трябват.
12
2
 
15
 
! Отговори
... преди 12 години
Е това на снимката си е добра картина за Ст.Град! Реалното обаче е, че когато си влезнал да учиш каквото и да било ти наистина си влезнал там да учиш и то по собствено желание! Но пък иначе на картинката това те предразполага към едни готини неща, друг е въпроса, че никак ама никак не са свързани с образованието, освен ако образованието не е полово де, ама нищо, нека поне децата се научат да се *** то май само това ще им остане дето се вика поне едно нещо да научат като хората!!!
11
5
 
20
 
! Отговори
до Мила преди 12 години
След като мислиш, че да "живееш" означава да друсаш денонощни гюбеци по гнусните заведения в студ. град, по-добре верно си вземи парцалките и бурканяците и обратно на село. Човек от селото можеш да изкараш, но селото от човека-никога. В София и без тва се напълни с кандидат-***, айде нема нужда.
10
3
 
12
 
! Отговори
Ела де, ела преди 12 години
Мила, ела да ми врътнеш 1 св*рка :)
9
5
 
15
 
! Отговори
Стефка преди 12 години
ТОВА ВЕЧИ ИМА НЯКАКЪВ СМИСЪЛ -БРАВО "със закон да се забрани чалга-музиката в дискотеките в Студентския град, тъй като поп-фолкът предполага гъделичкане на низките страсти, от които идват и алкохолните проблеми".
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разследвайте бившия ректор на УНСС - БОРИСЛАВ БОРИСОВ!
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Студентски град - столицата на разврата.