Над 100 таксиджии карат с отнети книжки из София

Хванати са и шофьори без гражданска отговорност и с редица актове
Обновена: 3 май 2012 14:59 | 3 май 2012 14:30,
29
Над 100 таксиджии карат с отнети книжки из София
СДВР провери столичните таксита. Снимка: архив, Impact Press Group

Около 135 таксиметрови шофьори в София са засечени да карат без книжки поради изчерпани точки или заради употреба на алкохол, съобщиха от МВР.

Това показват данните от проверката, договорена между СДВР и големите таксиметрови компании в началото на април.

Повече от 6450 водачи на таксита са проверени от столичната "Пътна полиция" при специализираната акция.

Засечени са 101 таксиметрови водачи, които се движили с отнети свидетелства за управление на МПС с изчерпани точки, а 64 - нямали гражданска отговорност.

Още по темата

Пътните полицаи са хванали и 34-ма таксиджии, които упражнявали професията с отнета шофьорска книжка заради употреба на алкохол, други 52-ма са натрупали редица актове, за което предстои да им бъдат отнети свидетелствата  за управление.

Проверката в масивите на пътната полиция показала, че деветима водачи са били неправоспособни, а други 146 се движили с изтекъл срок на шофьорската си книжка.

Установени са близо 1200 шофьори, на които предстои връчване на наказателни постановления, в столичната пътна полиция трябва да се явят 160, които са официално призовани.

От столичната пътна полиция уверяват, че е създадена необходимата организация всички водачи нарушители да бъдат санкционирани по най-бързия начин.

30 по-малки таксиметрови фирми са заявили желание за съвместна дейност и са предоставили данни за техните служители, които ще бъдат проверени по същия начин, допълват от СДВР.

Проверката стартира, след като в края на март Димитър Юлчев уби две жени на зебра на столичния булевард "Евлоги Георгиев". Оказа се, че той имал повече от 50 акта и доскоро е нямал шофьорска книжка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
44
 
! Отговори
u68utk преди 11 години
всяко чудо за три дни.след месец картинката ще е отново същата.пътните полицай са на сметка от шофиори без книжка.100 лв и те пускат.ако си пиян-200 лв. и пак те пускат.ИСТИНА Е ВИ КАЗВАМ.
1
1
 
32
 
! Отговори
boltthrower преди 11 години
Кво се чудите, каквато и държавата такива и бакшишите