Въпреки забраната: 130 мотористи на час фучат през Цариградско

Общински съветници мъдрят дали да не отменят ограничението
16 май 2012 15:30, Красимир Ангелов
72
Въпреки забраната: 130 мотористи на час фучат през Цариградско
Въпреки забраната стотици мотори преминават на ден по "Цариградско шосе". Снимка: Булфото

Близо 130 моториста на час нарушават забраната за движение през бул. "Цариградско шосе", обяви шефът на столичния КАТ Богдан Милчев пред общинските съветници от комисията по транспортна инфраструктура.

По думите му действащата забрана за движението на мотористи по участъка от булеварда между бул. "Д-р Г. М. Димитров" и пл. "Орлов мост" в момента води до това мотористите да се смесват с трафика по бул. "Шипченски проход" и бул. "Драган Цанков".

Милчев участва в дискусията за отпадането на забраната за мотоциклети по участъка от "Цариградско шосе" и посочи, че няма повишение на броя на пътно-транспортните произшествия с мотористи.

Милчев даде за пример първите четири месеца от миналата година, през които има 19 катастрофи и първите на тази - с 20 катастрофи.

Началникът на "Пътна полиция" не прие аргументите на част от съветниците, че падането на забраната би затруднило трафика, като даде пример, че в часовете пик през бул. "България" за минута минават по 160 превозни средства, а през пл. "Орлов мост" - по 145.

В крайна сметка съветниците одобриха предложението за премахването на забраната, но то предстои да се разгледа и от Столичния общински съвет.

В края на март лично кметът Йорданка Фандъкова обеща на мотористите, че в най-скоро време "Цариградско шосе" ще бъде достъпно и за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
шофьор преди 11 години
Минават с бясна скорост без да е спряла колоната от коли,създават напрежение за автомобилистите
48
0
 
0
 
! Отговори
do dsdas преди 11 години
Предполагам всеки път като се погледнете Вие в огледалото си спомняте тази велика мисъл за себе си - опитайте да проследите родословното си дърво и може би ще разберете, че произхождате в най добрия случай от шопско село, превърнало се в квартал и вече Вие се мислите за "гражданин".Иначе решението на проблема с моторите - книжка за мотор+право на закупуване най-рано след 28-29 годишна възраст!
47
0
 
0
 
! Отговори
Моторист преди 11 години
Моят мотор е 250 кубика и не ми е достатъчно за да бягам от колите бълващи се от всички посоки и преустроиващи както им падне, когато цариградско е отпушено и всичко ревне напред.Да го разрешат за мотори над 500 кубика за да могат да се движат пред колите. Така им е по-сигурно.
46
0
 
2
 
! Отговори
dsdas преди 11 години
Не е лошо, че селяните дойдоха по градовете....лошото е, че все още се държат, все едно са си на село.....
45
0
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
На този, който е измислил забраната, трябва да му сложат снимката на видно място, за да го видим що за *** е. Също и на тези, които слагат "Зебри" на многолентови пътища, за да се избиват хората.
44
0
 
0
 
! Отговори
BAKSTON преди 11 години
DO 44 DA AMA TIA, MILION I POLOVINA, DA NE SA SE PRESELILI TUKA NA MOTORI ?
43
0
 
6
 
! Отговори
exxx преди 11 години
на простите българи им са виновни пушачите,мотористите и комунистите! аа и Костов... :) на нас нормалните българи са ни виновни единствено правителства като това на герб,който работят срещу българския народ и само шменти-капели са им в картофените глави :)
42
1
 
8
 
! Отговори
моторист преди 11 години
Аз този безумен знак го видях съвсем случайно скоро. И преди това си карах по Цариградско и след това продължих. Защо в БГ всичко трябва да е така, че гражданите постоянно да ни принуждават да сме в нарушение на някой закон? Това няма общо нито със сигурността, нито с трафика. Това е едно милиционерско безумие като много други по пътищата ни, които освен, че ни изнервят ежедневно и ни делят на мотористи и немотористи, на софиянци и провинциалисти, *** и българи и т.н. Това ли искаме всъщност?
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
минавам си всеки ден по цариградско, карам си в колоната с колите, ако коланата спре минавам между тях(само при спряла колона).Околовръстното е доста по опасно там летят коли с пернишка регистрация с над 130, защо не го забранят за перничани?
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на есен ще видим коко са останли
39
0
 
13
 
! Отговори
Асан от Факултето преди 11 години
А кога Фантъкова ша посволи да препускам с каруц`та по Царигратско? Там имам ного шахти, мартинели и пътни снаци от метал.
38
3
 
14
 
! Отговори
asdf преди 11 години
ot 5 godini shofiram, motoristi ne sa mi precheli, no vij - selqnite s bmw-tata koito apogeq na sushtestvuvaneto im e da si driftqt mejdu koli i deca trqbva da budat ogranicheni do minimum
37
1
 
22
 
! Отговори
до 49 преди 11 години
селяните се преселиха в София, защото 240 "граждани" 22 години много се потрудиха да унищожат селското стопанство, животновъдството и производството. и тази картинка е много по-тъжна от пренаселената столица.
36
9
 
13
 
! Отговори
:) преди 11 години
На всички, които казват "убийте мотористите", "да ги застрелят", "да изчистим от мотористи" и т.н. искам да им кажа да ми лижат мотористките картофи и дано сменят повече огледала този сезон. ..аа щях да забравя: и с коли се избива народа, пък и децата ви като станат мотористи ще ви питам пак :Д
35
2
 
8
 
! Отговори
леле преди 11 години
прочети коментарите по-надолу виж как пишат да умират да ги газят все едно не говорят за хора. а спорът какъв е? някой *** решава че е опасно да се кара по цариградско с мотор. ха ха. по шипченски проход е идеално. лошото е че това мислене на тия хора определя начина на движение по пътищата.
34
5
 
16
 
! Отговори
До 51 преди 11 години
Цариградско или не си оставате донори.Проблема е в главите на мотористите(повечето) не в друго.Когато почнат да карат цивилизовано тогава може и да намалеят жертвите на 2 колела
33
8
 
9
 
! Отговори
леле преди 11 години
леле колко *** народ има пречели им моторите, не главата им пречи. всеки ден минавам по цариградско с мотор заради трафика навсякъде другаде. май проблема е че някой не може да кара мотор и завижда за бързото придвижване, но да си се сърди на себе си.
32
2
 
7
 
! Отговори
Деян преди 11 години
Коментарите за деленето на шофьор на автомобил или на мотоциклет не са уместни по никаква причина.Щом всеки водач на МПС спазва правилата за движение по пътищата,всичко ще е наред.Друг е въпросът за възпитанието на всеки шофьор.Твърдо съм за премахването на този закон.
31
11
 
5
 
! Отговори
Червения дракон преди 11 години
Що пък не въведем следния закон - моторист или шофьор, който кара със скорост над позволената, автоматично става донор на органи при произшествие, дори и да оцелее. Да видим дали някой ще кара с над 100.
30
3
 
19
 
! Отговори
Роско преди 11 години
Тази забрана изначално е напълно излишна - няма логика Цариградско да е забранено (и то само отсечката до 4-ти км!), а да е позволено навсякъде другаде. Цариградско далеч не е най-опасния булевард за каране на мотор. Точно това е и причината никой да не спазва забраната - а това означава, че ако евентуално я премахнат, бройката няма да се вдигне чувствително над тези 130 на час. Ченгетата също го знаят, затова не се занимават с нас.