Бездомни кучета превзеха центъра на София

Кметицата се оправда, че няма увеличаване на популацията им
Обновена: 21 май 2012 15:07 | 21 май 2012 15:07, Петя Славова
202
Бездомни кучета превзеха центъра на София
Снимка: Булфото

359 бездомни кучета са били заловени само за периода от 1 до 18 май в София. От тях 176 са върнати по местообитание, а около 100 са кастрираните четириноги в ромските квартали, съобщи пред журналисти Йорданка Фандъкова.

Кметът на София добави още, че броят на бездомните кучета в центъра на София се е увеличил през последните два дни, но това не се дължало на популацията им. 

"Проблемът е в това, че непрекъснато има движение". - обясни Фандъкова - Над 12 кучета глутница, каквато липсваше, има в момента в центъра. Аз съм информирала и Общинска полиция, ще информирам и Столичната дирекция. Има видеонаблюдение. Наистина моля всички да ни помогнат.

Още по темата

Прилагаме най-хуманните, най-европейските методи, работим интензивно, но този въпрос трябва да го решаваме, защото той е най-приоритетният. Каквото и да правим, каквито цветя и градинки да правим, ако в следващите години не намалеят чувствително бездомните кучета, все едно нищо не сме направили", каза тя.

На въпроса дали безпризорните животни са затворени, Фандъкова отговори: "Кучетата са живи същества – те не стоят на едно място да чакат ловците да ги заловят. Не е възможно веднага да бъдат заловени".

Кметът добави, че следи работата на "Екоравновесие" като прави оперативки всяка седмица.

Фандъкова допълни, че се очаква проектът за приют за бездомни кучета, който ще е в район "Кремиковци", да е готов до 23 май. Той ще може да побира до 2000 кучета, а не до 500, както бе съобщено по-рано. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
xyz преди 11 години
Тази нощ пуснаха кучета в ж.к. Овча Купел 1, София, около детската площадка между бл. 418 и 419. Събуди ме внезапно появилия се кучешки лай. Днес кучетата свободно се разхождат около блоковете и детската площадка и вдигат достатъчно шум....А беше тихо.... и беше спокойно... Ако аз нарушавам съня на някой, може и да ме осъдят. Къде са кучезащитниците, за да си ги приберат?
169
0
 
1
 
! Отговори
kuchi-genocid преди 11 години
НЕКА ДEЦАТА НА ВСИЧКИ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ ДА ЗАПОВЯДАТ СЛЕД 11 ЧАСА ВЕЧЕРТА ОКОЛО МОЯ БЛОК В БАНИШОРА.ТАМ ЩЕ БЪДАТ ПОСРЕЩНАТИ ОТ ГЛУТНИЦА ОТ ОКОЛО 20-НА ПЕСА,ЛАЕЩИ И СПУСКАЩИ СЕ НА ВСИЧКО ЖИВО.И ПОСЛЕ ДА ПИШАТ ПО ФОРУМИТЕ.***
168
0
 
1
 
! Отговори
Ася преди 11 години
Какво означава кастрация, регистрация и връщане на местата, от където са взети ***? Сякаш те не нападат и осакатяват хора, нямат зъби или не озверяват от глад? Дали толкова ни е акълът, или криворазбраната ни милозливост пречи да се стреснем след смъртта на изядения на живо от улични кучета човек? *** пред Президентството, *** пред Социалното министрество, *** пред ЦУМ и Шератон, *** в централни и в крайни квартали, госпожо Фандъкова, стига сте се лигавила с Екоравновесие!!
167
3
 
1
 
! Отговори
Справедлив преди 11 години
Мадам Злата- "кучетата атакуват".Не знаех ,че разбираш от военна тактика , кучетата също.
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Радостно е, че се опитваш да напишеш нещо, но пробвай да е по-грамотно!
165
0
 
1
 
! Отговори
мария кирилова преди 11 години
тези кучета до стадион "Васил Левски" не са там от 2 дена, а са там още след като свърши строежа на метростанцията - тоест, те са били пазачи при строежа и след това остават на улицата! знам това със сигурност, тъй като всеки ден слизам на тази метростанция и наблюдавам какво става!
164
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цигаите развъждат кучетата в София! От глад животните напускат гетата и обикалят града!
163
4
 
9
 
! Отговори
Zla преди 11 години
Това Екоравновесие е безумна организация. Голяма част от бездомните кучета са опасни и атакуват. Никакви хуманни мерки, мярката е една...Въведете големи данъци за стопаните на кучета, така само сериозни хора ще си имат домашен любимец и няма да си захвърлят животните на улицата със замах. На съжалителните членове на Екоравновесие пожелавам лично да се убедят, че безпризорните кучета са опасни. За жалост докато един проблем не стане личен и преживян, човек може само да философства.
162
0
 
2
 
! Отговори
Selo преди 11 години
Lele, kolko mnogo neinteligentni hora sa se proiznesli tuk. I mi pravi vpechatlenie, che kolkoto po-prostashko izkazvaneto, tolkova "po-korenyak".
161
2
 
14
 
! Отговори
Червена ламба преди 11 години
Абе защо на правителството и КАТ не им прави никакво впечатление тези кон - каруца нарушители? Защо не приемете закон жива тяга да не се влачи в потока от коли? И какъв бизнес развиват *** с тези каруци - крадат каквото им падне и го продават, и прредизвикват катастрофи по пътя, и глутниците кучета са около тях. Не ви ли светка Червената лампа?
160
4
 
14
 
! Отговори
Баси преди 11 години
Глупаците сме, ще си тънеме в *** и мизерии още много време. С едни кучета не може да се оправиме, да ги изтребват и да се приключва, па ако някои природозащтитник много бучи да ми го доведат на мене...
159
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е европейска столица,баси и нещастната държава.Това правителство е тотално скапано,докара хората да се чудят дали 6те оживеят.Глутници от кучета,мизерия-това ли е столицата и столичани да не ми разправят,че тези,които идват от провинцията са им виновни за проблемите,ми направете нещо, изритайте ги тези жалки политици,ама не, натискате си парцалите и гордо се тупате в гърдите,че сте Софианци.Така ще е докато политиците не вземат да си носят отговирността.Фъндъкова подавай оставка
158
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aide malko retro.Govorime za 90 te Sofia, Bakston . Maika mi izliza6e rano za rabota, i me bude6e mene ili ba6tata, da q pridrujavame do spirkata na tramvaq ? Nqma6e nito Fandakova nito prirodoza6titnici. Nie gi tarsehme prez denq, no se krieha po ciganskite mahali,i posle sa6toto, kato qtacite im! i kogato padne mrak, moq si moq..... P.s problema ne ot vcera !
157
2
 
2
 
! Отговори
! преди 11 години
Честити да са ви
156
1
 
1
 
! Отговори
mimi преди 11 години
155
0
 
5
 
! Отговори
оая преди 11 години
Природозащитниците да се намесят и да спасят хората ,че както е тръгнало хората имат по малко права от кучетата
154
1
 
0
 
! Отговори
Nerazbral преди 11 години
Kakvo ob6to imat ku4etata s gei paradite ? Ako ima6 nqkakvi li4ni problemi,vlez na druga tema. Tuka govorime za ku4eta !
153
3
 
20
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
А кога ще се заемете и с *** които заплашват държавата? Кога ще започне масовата им кастрация и затварянето им в приюти докато някой милозлив западняк или оня *** от Българския Хелзинкски комитет - Кънев - не ги осинови и ги спаси от хуманна евтаназия?Ето това искам да попитам Фандъкова за да определя за кого да гласувам на следващите избори за кмет. Предпочитаме кучета в центъра на софия отколкото нашествието на ***.
152
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спокойно софиянци! Г-жа кметицата поема отговорност и за следващия жив изяден от кучета, за още по-следващия, също!Пазете се!
151
1
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
ФилосоВе 168 .а ако разкъсваш жив старец и при това професор на улицата тогава какъв вид псе си? Нещо е объркана ценностната система -поставяте помияра пред човека?