Евакуираха 19-етажен блок в столичния квартал "Борово"

От пожарната проверяват дали да допуснат обратно хората в сградата
Обновена: 22 май 2012 10:38 | 22 май 2012 09:28, Красимир Ангелов
99
Евакуираха 19-етажен блок в столичния квартал "Борово"
Пожарната евакуира 19-етажен блок в Борово. Снимка: Булфото

Всички живеещи в блок 231 в столичния квартал "Борово" са евакуирани и не се допускат до блока, тъй като има проблем с 19-етажната сграда, съобщи пред "Дарик" директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Той бе категоричен, че преди да приключи огледа, никой няма да бъде допуснат в сградата.

"Нещата се нормализират, а първоначалният страх у хората отминава", обясни още комисар Николов. Той допълни, че в Перник са повече пораженията, където има напукани стени и множество паднали комини.

Още по темата

Имаме информация за напукани стени и паднали мазилка. 18 СОУ се оглежда и всеки момент очаквам решение дали днес да има учебни занятия там", добави още Николов.

Dnes.bg припомня, че в следствие на силния трус от сутринта 16-етажен блок №460 А в столичния кв. "Надежда-4" - между ул. "Бородински бой" и ул. "Бели Дунав", е усукан.

Екипите на пожарната и на полицията са на място, евакуирани са жителите му.

Проблеми има и в жилищен блок в "Бъкстон", както и в три сгради в Студенски град, всички живеещи са изведени от тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
14
 
12
 
! Отговори
с. преди 11 години
Добре друсна безспорно!:)Много ми бяха смешни излезлите на улицата!Абсолютно никакъв смисъл!Ако бяха рухнали сгради щяха да паднат върху тях!Само ги валя дъжда!Сипах си едно щедро уиски и си пуснах джаз!Екстра ми дойде!:)
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе страшничко си беше! Добре, че бях толкова уморена, че дори не го осъзнах през ноща, ама сега като гледам снимките и чете и започвам да се плаша! Ох, важното е, че свърши!!! И дано не се повтаря скоро.
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
uvazhaemi mladi stroitelyu,dobre,che po vremeto na "socializama" sa se stroili tezi "panelki" zashtoto inache shteshe da strashno kato se ima vpredvid kakvi maistori ste "mladite stroiteli",napisal si absolutna glupost
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тройната коалиция е виновна
44
41
 
18
 
! Отговори
млад строител преди 11 години
Уважаеми сънародници вижте за пореден път какво са строили любимата партия БКП=БСП .Защо няма нито един висш партиен велможа да живее в тези т.н. жилища за електората.Никога не мога да си обясня как има все още хора да гласуват за БСП.
43
5
 
31
 
! Отговори
Деси преди 11 години
Изключително неадекватно и безотговорно поведение от страна на компетентните органи! От ранни зори тръбят, че блок 231 в Борово е евакуиран, а когато звъннах на познати от същият този блок да питам имат ли нужда от нещо в 8.30, се оказа че са си в апартамента и никой не минал да ги предупреди поне сами да се евакуират!!!
42
5
 
17
 
! Отговори
Чудно преди 11 години
Този блок как не е паднал до сега от тежестта на итонга, тухлите и бетона, с който са били "усвоени" балконите, както се вижда от снимката?
41
18
 
4
 
! Отговори
левчев преди 11 години
Гърците са виновни, те са предизвикали заметресението, злорадстват на нас понеже живеем далече по-добре от тях! Дайте новини за гърция, не ме интересува какво става в България, искам да знам кога ще има разрушително заметресение в Гърция и кога гърция ще въведе драхмата! А какво е мнението на БАН по-въпроса?
40
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хора земетресението беше силно, жертви няма, няма и паднали сгради, има няколко деформирани и напукани. всичко е наред, това ако беше в гърция или турция щеше да бъде трагедия. аз лично вече се убедих че строителството ни е на ниво.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакаме ДНСК да се самосезира.
38
1
 
4
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
Е стига де, вече прекаляваш
37
3
 
24
 
! Отговори
Трябва!!! преди 11 години
Погледнете какво преустройство са му дръпнали на тоя блок!Кой е виновен- корумпирани общинари и тъпите домопритежатели!Трябва да тръгнат строителни инспектори от апартамент на апартамент с плановете на сградите и да видят кой какви поразии е направил на конструкциите. Да се изиска яка глоба или изселване на тарикатите преустройчици, както и да се види кой и защо е допуснал незаконните *** остъклявания, премахвания на стени и пр. преустройства. А не да се вика-правителството нищо не прави
36
3
 
50
 
! Отговори
Стоки на кредит преди 11 години
Теглете още кредити, за да събаряте носещи стени и да си правите преустройства, ама после да не се чудите, че ви се срутват блоковете.
35
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
село Стара Загора ама то е в провинцията и сигурно няма да го знаеш...то е много далеч от София
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо няма да му обяснявам, аз съм тук за да се образовам за сеизмична устойчивост съобразно скалата на Рихтер и предимствата да живее човек в "къща от преди бомбардировките с 50 см стени на най-тънкото място" :))))))
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
PS иначе си бая *** как разбра че съм от западна пългария, че и гей и комплексар.май и твоя клозет е на 100метра от къщата селски
32
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз съм централна българия и си говоря чист български език...а не баце маце ...блабла.и пак като съм ходил в София се ще има някой изтърсак да ме пита ти от къде си че говориш миеко
31
1
 
45
 
! Отговори
Панелката преди 11 години
Аз съм на 7ия етаж в панелка в Борово и като се събудих направо се чувствах все едно ме мятат в китайски тиган. Днеска всички ще се усмихнати и мили ..... жалко че ще е за един ден и заради такава страхотия
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
31Тъпак труса е бил на 9-10км дълбочина. Аман от такива като теб..
29
17
 
2
 
! Отговори
левчев преди 11 години
Дайте новини за гърция, не ме интересува какво става в България, искам да знам кога ще има заметресение в Гърция, а какво е мнението на БАН по-въпроса?