Трусът усука 16-етажен блок в кв. "Надежда"

Има пукнатити и по кооперации в "Бъкстон" и Студентски град
Обновена: 22 май 2012 11:40 | 22 май 2012 06:42,
113
Трусът усука 16-етажен блок в кв. "Надежда"
Снимка: архив Булфото

16-етажен блок №460 А в столичния кв. "Надежда-4" - между ул. "Бородински бой" и ул. "Бели Дунав", е усукан вследствие на силния трус от ранната утрин днес.

Още по темата

Екипите на пожарната и на полицията са на място, евакуирани са жителите му, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Проблеми има и в жилищен блок в "Бъкстон", както и в три сгради в Студенски град, всички живеещи са изведени от тях.

"При всички сигнали се реагира с изпращане на екипи, за да се направи оглед на място", каза кметицата.

"Няма паника сред жителите на София и няма основание за такава. Нека, когато хората излизат от къщите си, да проверяват дали са изключени електроуредите", призова Фандъкова.

Подадени са и няколко сигнала за паднали комини и напукани къщи в района на епицентъра на земетресението, каза началникът на националната пожарна и спасителна служба Николай Николов.

В пернишкия кв. "Рудничар" има нанесени сериозни поражения на една къща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
0
 
! Отговори
Луди ли сте преди 11 години
Луди ли сте с тези застраховки. Недай си Боже да стане нещо чакайте да Ви изплатят апартамента. Това са само мошеничества с цел събиране на пари.
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
интересно ми е, колко от пишещите безумия, а и най-вече от искащите помощи, са застраховали къщите си? защото аз пък не искам от моите данъци да се плащат помощи на безотговорни сънародници...и не ми говорете, как хората били бедни, защото съм сигурен, че дори не знаете колко струва подобна застраховка....но по нашите ширини се смята за по-изгодно същите пари да се дадат за няколко бутилки ракия, за съжаление...
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съгласен съм всеки да си носи отговорност за действията и собствеността,но само що се отнася до къщи,които хората са си строили.Що се отнася до панелките-те са строени от държавата и тя трябва да си носи отговорността за некачественото строителство(ако такова е допуснато).Текущите ремонти естествено са си за сметка на собствениците.Застраховките при наши застрахователи нищо не решават.Само който не е опирал до БГ застраховател може да ги хвали.Дано няма по-силни земетресения,че не ми се мисли.
90
1
 
5
 
! Отговори
Някой преди 11 години
‎"Пресцентърът на Народното събрание изпрати съобщение до медиите във връзка с редица спекулации в относно земетресенията в София. В съобщението официално се отричат информациите, че трусовете са били предизвикани от председателката на правната комисия Искра Фидосова, която скачала на въже..."
89
1
 
24
 
! Отговори
Яна преди 11 години
Аз живея в блок 460 в кв.Надежда и нито блока е наклонен,нито напукан,най-малкото е пред разпадане.Има само малко паднала мазилка и вече световно известният откачен фасаден панел,което си и нищо на фона на силния трус.Всичко останало е спекула.Не мога да разбера защо някои се опитват да правят сензация за сметка на живущите,като така само всяват паника и смут в хората и техните близки.Просто нямам думи...
88
5
 
14
 
! Отговори
до Ангелова преди 11 години
Имате ли застраховка? Не виждам защо някой трябва да ви оправя нещо в частния имот с държавни пари, когато може да има по-нуждаещи се?
87
0
 
18
 
! Отговори
До 97 - Ангелова преди 11 години
Ангелова, защо друг трябва да оглежда, поправя и поддържа комините на частният ви имот?!?! Мъже няма ли във вашият блок, да се качат и да поправят комините, на моята къща да не би някой да ги е поправял днес, сам си ги стегнах!
86
4
 
6
 
! Отговори
защото съм социалист преди 11 години
Точно вчера сутринта Станишев си купил апартамент на 15 етаж за бъде близко до електората.
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как е ЕВРО *** МЕТЪР КВАДРАТЕН? КОЛКО 1,2,3?
84
0
 
9
 
! Отговори
Митков преди 11 години
Не свикнахте ли вече на подобни *** и некомпетентни заглавия и статии от страна на журналята. Аман от простаци драскачи и простаци четящи тези глупости. По коментарите си личи колко ви е багажа горе в главата. Блока е с отклонение още при строителството. Такива по София и България колкото искате. Те се следят след всяко по- силно земетресение за отклонения. Пример: блок 43 в Толстой, Банишорското общежитие до тролейното депо на надлез Надежда и много други.
83
4
 
3
 
! Отговори
ББ преди 11 години
Този блок е за събаряне. Да излизат на палатки!
82
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 11 години
Някой знае ли за кой точно блок в Бъкстон иде реч? Моля за инфо.
81
4
 
3
 
! Отговори
Ангелова преди 11 години
ДА БЕ,ВЕДНАГА ИДВАТ ЕКИПИ.ОТ СУТРИНТА ОЩЕ НИКОЙ НЕ Е ДОШЪЛ ДА ВИДИ СРУТЕНИТЕ КОМИНИ ОТ ПОКРИВА В ЖК.КРАСНА ПОЛЯНА!
80
2
 
34
 
! Отговори
Piperan преди 11 години
Като гледам на половината от блоковете в Сф, а да не говорим за Пк не им трябва земетресение за да се напукат или паднат. При старото строителство, основният проблем се свързва, най-вече с обитаващия го "материал", който по 2 лв. не може да събере за да си плати асансьора, например, но отправя претенции към държавата, като му падне мазилката. А снимките с падналите по улиците павета, също са обичайна и ежедневна гледка...
79
5
 
5
 
! Отговори
Martart преди 11 години
В този блок съм живял преди 17 г. и знам,че е строен през 80те години от строителни войски и качеството на строителство е под всякаква критика!
78
0
 
19
 
! Отговори
pege преди 11 години
блока го даваха сутринта по бтв-то.Има увеличен луфт на фасадната панела на подпокривното пространство.Живущите имат съмнение за накланяне на блока вследствие на подземни течове и на земетресението. Един корифей от сос каза че няма страшно и да си живеят споко.В обозримото време ще изпратат заварчик да завари панелата.
77
1
 
27
 
! Отговори
primrosse преди 11 години
ЕЕЕЕ сега ще има повод за "надуване на всякакви балони"...поне една седмица всякакви филми покрай това страшно заметресение-края на света....маите...ай стегнете се малко!
76
8
 
41
 
! Отговори
Информиран преди 11 години
По последни данни тази нощ Фидосова и Цачева са участвали в състезания с бобслей за двойка жени на Витоша. Към 2,45 са се спуснали от Черни връх в посока Рударци, и след 15 минути са се забили в плевня в покрайнините на селото. Води се следствие...
75
4
 
2
 
! Отговори
shop преди 11 години
carvul pasete si kravite i ne doblijavai te sofia
74
1
 
9
 
! Отговори
до левчев преди 11 години
Абе ... Левчев. Има ли тема за земетресението, в която да не си натресъл овчия си коментар?! Явно си в екстаз от проявеното "остроумие" и искаш всички ни да осветлиш с него...