Бесни роми изпотрошиха с камъни автобус в София

Инцидентът е станал по линия № 1 от Горубляне, счупени са 6 стъкла
26 юни 2012 11:51, Красимир Ангелов
453
Бесни роми изпотрошиха с камъни автобус в София
Изпочупени са 6 стъкла на автобуса. Снимка: Булфото

Роми са счупили с камъни общо 6 стъкла на автобус на градския транспорт в София.

Инцидентът е станал в понеделник вечер с автобус, пътуващ по линия номер 1 от кв. "Горубляне" към центъра на София, съобщава "Фокус", цитирайки Чавдар Васински, технически директор на фирма "Карат – С", чиято собственост е автобусът.

След преминаването на подлеза под пътя на бул. "Цариградско шосе" възниква спор между пътуващите в автобуса българи и група роми.

Скандалът прераства в бой, в следствие на което ромите са свалени от автобуса. При потеглянето му от спирката обаче те започват да мятат камъни по превозното средство, като в резултат на атаката са счупени шест стъкла на автобуса в задната му част.

По данни на шофьора групата била от пет - шест роми, като за инцидента е подаден сигнал в Столична община и МВР.

Точна калкулация на щетите от вандалския акт все още не е направена, но едно стъкло е от порядъка на 300 – 400 лева, уточни Васински.

Още по темата

По думите му това не е първият инцидент с роми в градския транспорт.

"Многократно има случаи, в които докато пътуват в наши автобуси, създават предпоставки за конфликти с пътуващите и проверяващите органи, най-вече, когато пътуват без билети", отбеляза той.

По думите му проблеми има по всички линии на градския транспорт на София, особено с тези, които не са в центъра, а пътуват за селата.

"Много често се получава, че роми пътуват безпрепятствено, без да дупчат билети, нарушават хигиената на автобуса и носят дискомфорт на останалите пътуващи", посочи той.

Инцидентът с изпочупеният автобус идва дни, след като стана ясно, че от Центъра за градска мобилност планират специална кампания срещу вандализма в градския транспорт.

Моделът е взаимстван от Германия, като целта е пътуващите в градския транспорт и чакащите по спирките да бъдат информирани за направените инвестиции за закупуването на нови превозни средства, спирки, информационни табла, както и за ремонтите им вследствие на вандалски прояви.

Според експертите от Центъра за градска мобилност тази акция би следвало да има положителен ефект и да разясни на гражданите на София цената на евентуалните техни противозаконни действия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
0
 
0
 
! Отговори
NAIDENOVA преди 11 години
zASHTO NE KOMENTIRATE ,ZA JESTOKO ZAKLANOTO KRASIVO MOM4E NIKOLAI '. PISHETEW GLUPOSTI. PROST NAROD -SLABA GYRJAVA. MOITE ,SABOLEZNOVANIA ZA SEMEISTVOTO NA NIKOLAI.ZAKLAN I RAZFASOVAN ,OT BYLGARIN, IDIOTA.,
359
0
 
8
 
! Отговори
интеграция - да, ама преди 11 години
Каква интеграция бе хора, хилядолетия не им стигнаха да станат хора, та сега ли?Кой се връзва на тези глупости с интеграцията?Нито могат, нито искат. Та нали интеграция означава работа, образование, отговорности....Къде, къде по-лесно е да жулиш ракия по цял ден, да не плащаш нищо, да правиш деца от 12-годишен, да лежиш и да се препичаш на слънце...И като има *** да ти плащат, интеграция ли?
358
0
 
2
 
! Отговори
Чавдар преди 11 години
Какъв ГЕРБ бе пич?Не,че съм фен на Бойко,ама проблема го има още много преди ГЕРБ
357
0
 
2
 
! Отговори
Чавдар преди 11 години
...освен това Косово вече щеше да чисто от поганци,ако не беше САЩ
356
0
 
3
 
! Отговори
Чавдар преди 11 години
Това с интеграцията го слушаме от 20 години,дъвчеш стари чужди клишета с дъх неприятен на чужди уста,както пееше Кольо Гилъна преди години.Който иска се интегрира сам.Чудя се как още има хора,които кълват на номера с интеграцията...като теб.Или просто си един от"усвоителите" на продажната *** *** Красимир Кънев?
355
0
 
0
 
! Отговори
Чавдар преди 11 години
ВЕРНО ЛИ БЕ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
354
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей големи ***
353
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много си прав... те не ги раждат, те ги сер.ат...
352
0
 
17
 
! Отговори
грамотна раждаемост преди 11 години
Няма да се уморя да го приказвам, трябва да се въведе незабавно модела на т.нар. грамотна раждаемост или за 3-то и нагоре дете, детски и всякакви други социални плащания само за родители с мин. средно образование. Това ще е стопира маргинализацията (***) в България. И на уличните кучета им стана ясно, че *** раждат чаавета само заради парите, а не от любов или прочие неща. Да правиш деца за да се закачиш на социалната хранилка е най-мръсното и долно нещо на света, ДОКОГА?
351
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На всички човекомразци - включително и ***, които правят всичко наопаки и отмъщават Бог ще им въздаде според делата им. Той знае как. Но, ако междувременно някой се промени към добро, Бог ще го помилва. Не се отчайвайте хора, това няма да продължи вечно. Обществото ни и без *** отива към провал - нищо общо с първоначалния Божи план. Амин, дойди Господи да си прибереш своите!
350
1
 
5
 
! Отговори
истина до 422 преди 11 години
Да знам, СТРАХЛИВЕЦ значи. От чуждото, от новото, от различното... Страх го е да хване здраво проблема за рогата и да го реши чевръсто и с ум, както цивилизованите народи са направили... ами седи и циври "ъъъъ лошите *** ми откраднаха крушите". Усредявам и обобщавам, да, ама съм прав. И вярно, че има и други народи-мърди, обаче в сравнение с тия дето трябва да гледаме, сме гОла вОда. И далеч не само с ромския проблем - да беше само той, да кажеш, объркал съм се...
349
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами браво на тях! Да не забравите да им давате социални помощи, безплатни къщи и детски за всяко изсрано ***. Така ви се пада. Който сам си направи...
348
1
 
2
 
! Отговори
Бранник преди 11 години
416 ти знаеш ли значението на думата ксенофоб ? най-малкото към *** можем да сме такива колкото и да не ги харесваме меко казано. Освен това за твое учудване в БГ са останали все още българи които не са тесногръди и прости като гъдулки, уви комунистите до голяма степен допринесоха за това...а и в момента се продължава с оскотяването....
347
0
 
15
 
! Отговори
88 преди 11 години
къде са момчетата със знака "doppelten blitz".. Европа отново има нужда от тях
346
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
както било в Германия, тия луди ли са, само ще потрошат маса народна пара, *** с още по-голям кеф ще чупи като види тъпите българи колко пари харчат за негов кеф
345
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не трябва да се споменава че са били роми .това нарушава човешките им права
344
1
 
33
 
! Отговори
Инквизитор преди 11 години
За ромите,*** и *** само гилотина
343
0
 
16
 
! Отговори
истина до 411 преди 11 години
Парламентът не може да помогне много - проблемът е, че обикновеният българин от улицата е тесногръд ксенофоб, дребна душица и *** като гъдулка. Затова и заслужено е най-бедният *** в Европа, най-болния, най-нещастния и, рабира се, с най-лошите роми (аз не отричам това). Виж как всичко е навързано - НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА!Затова работата по цивилизоването на *** трябва да започне от масите, от улицата, от такива като тебе, не от парламента!
342
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Закарайте ги във Франция,да видим как ще ги интегрират! Халал да им са!!!!!!!
341
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не иска да се заеме с ***, нали са ценни гласоподаватели. Само, че и ние сме гласоподаватели...