Гейовете – вкъщи, а не на улицата!

Младоженци и свещеник предвождаха контра шествие на гей парада
Обновена: 30 юни 2012 13:52 | 30 юни 2012 13:24,
767

Снимка: Impact Press Group

Стотици души се събраха в контра шествие на гей парада, организирано от националистически формации.

Протестът е срещу това чужди посланици да минават по улиците на София и да налагат някакъв модел, обявиха националистите. Те са срещу еднополовите бракове и осиновяване на деца от еднополови двойки На голям плакат се виждаше надпис: „Протест на патриотите против педерастката агресия”.

Други пък носиха плакати със: „Стига чужд диктат, не желаем гей парад”, „Който иска гейове, да ги взима в държавата си”.

„Намираме, че поведението на американския посланик Уорлик е недопустимо. Не ни интересува кой какво си прави вкъщи, интересува ни – да не ни налагат политика. Ние имаме своите ценности и се опитваме да ги пазим”, заяви Ангел Джамбазки, общински съветник в Столичен общински съвет, заместник-председател на ВМРО.

„Протестираме против това някой да ни натрапва своя избор. Изборът е избор, но вкъщи, а не – на улицата. Личният избор е свобода на всеки, но дотогава, докато не пречи на другия. Искаме държавата да се грижи за всички български граждани. Тези, които ще излязат на парада в 16.00 часа, имат всички права”, отсече Джамбазки.

Три двойки младоженци пристигнаха на контра шествието преди началото му. Една от двойките се целуна пред събралите се хора, за да покажат своята хетеросексуалност. В шествието се включи и свещеникът Евгени Янакиев, който с крайните си изказвания си навлече гневът на правозащитните организации.

С патриотични песни  и с български знамена протестното шествие тръгна от пилоните на НДК и продължи до църквата "Света Неделя". То беше охранявано от полицията, но до инциденти не се стигна.

Следобед започва „София прайд”, на който се очаква да участват около 2000 души. Кметът на София Йорданка Фандъкова увери, че са взети всички мерки за сигурност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


767
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
451
3
 
7
 
! Отговори
do 708-mi преди 11 години
Polovinata swqt sa jeni i polovinata svqt sme muje.E pri takav golqm izbor ako nqkoi muj haresva muje povredata si e nqkade iz negovite platki otkroveno kazano!
450
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз предлагам да направим парад на домашната ракия в началото на ноември.Немците си имат октоберфест,защо ние да нямаме празник на наше питие.Рядко ще се намери в БГ мъж дето да не е ценител на ракийката.А мисля,че и църквата ще ни подкрепи.Е това ще е парад!Покрай тази идея и друго върви-мезета,безалкохолно и т.н.Пък и така ще покажем пред света българската традиция.Туристи ще привлечем,други културни мероприятия също могат да се направят покрай това.
449
22
 
12
 
! Отговори
! преди 11 години
румен221: "Моят интерес на мъж - да бъда нормален, е накърнен от *** публични и агресивни прояви..."Буахахахахаххаах... Що бе, Румка?!? Чувстваш се изкушен от тъмната страна на силата ли? :) Със сигурност е така, защото най-яростните пищялки срещу прайда всъщност най-много желаят близка среща с Кънчо! Просто са прекалено комплексирани от провинциалния си произход и затъпял мироглед, за да си позволят да бъдат себе си! Какво друго да очакваш от човек, който пише името си с малка буква?!
448
29
 
12
 
! Отговори
Мъж! преди 11 години
Като гледам какви страшилища има по снимките, особено на последната, напълно разбирам и одобрявам избора на ориентиралите се към себеподобни мъже!!!
447
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо излезе от употреба звучната БЪЛГАРСКА дума ***?Има ли разлика между ГЕЙ и ***?
446
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ни занимават с глупости ,докато жизнено важни решения се вземат със замах.Докато *** и лезбийки дразнят с наглостта си ,друг небръснат наглец ни уби с новата цена на тока,която е отгоре с 13%.Тя не била предвидена,не била планувана,ама се включили нови зелени ,кафяви и пембени източници и всички ние трябва да им плащаме предвидените печалби.Като че това са случайни хора,като че правителството не може да откаже включването им в енергийната мрежа насила
445
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОЩЕ ОТ НКЧл. 155б. (Нов - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който склонява лице, ненавършило 14-годишна възраст, да участва или да наблюдава действителни, виртуални или симулирани полови сношения между лица от еднакъв или различен пол или похотливо показване на човешки полови органи, содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация.Чл. 158а. (Нов - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) (1) Който по какъвто и да е начин набира или принуждава отделни непълнолетни лица или групи от такива лица да извършват полово сношение, блудствени действия, содомия, мастурбация, сексуален садизъм, мазохизъм или похотливо показване на човешки полови органи, се наказва с лишаване от свобода до шест години.(2) Ако от деянието по ал. 1 е получена имотна облага, наказанието е лишаване от свобода до осем години и глоба до десет хиляди лева.(3) Който наблюдава полови сношения, блудствени действия, содомия, мастурбация, сексуален садизъм, мазохизъм или похотливо показване на човешки полови органи, в извършването на които участва лице, за което деецът знае или предполага, че е набрано или принудено при условията по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до три години.
444
5
 
44
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Колко пари платихме НИЕ данъкоплатците, за провеждането и охраната на гей парада? Защо тези пари (най-малко Няколкостотин хиляди) не отидоха за лечението на болни деца или закупуването на болнична техника? За тези пет години са пръснати милиони заради педерастките прищевки, а няколко болни деца вече не са между живите, а можеше да бъдат. Не плачете, че сме зле. Нашата държава е такава каквато си я направим с нашето действие или бездействие. Ние получаваме това, което заслужаваме...
443
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички деца станали обратни са се родили обратни...? И в домовете за сираци..? Ако някой се роди с такава ориентация не е ли това генетична мутация, дори добра мутация - която сама се грижи за да изчезне - като няма да може да се прехвърли на следващо поколение..
442
2
 
12
 
! Отговори
От 698 преди 11 години
И още 1 въпрос , ГЛБТ- защо , според вас, ЕС, не реши кардинално вашият "проблем" с "накърняването" на вашите права, а е оставил нещата на националните законодателства, а в същото време ще изземе национален бюджетен суверенитет на държавите от еврозоната? Какво и кого чествате всъщност? От кога в България важат американските закони, от кога голяма част от бг. граждани са афроамериканци, от кога американската конституция е по- важна от българската на територията на Р. България?
441
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** и Педофил е едно и също, и се използва в цял свят. Педерастите се гордеят че са такива - и искат да им бъде растешено да го праистиват законно.. Тоест искат да си отглеждат момченца за сексуално удоволствие, хем баща хем любовник - практика от древна гърция и финикия. Сегашните евреи са финикийци - мандеи иудеи - наследници на Исаав. Наследниците на Исав не са израилтяни. Исаав е брат на Яков(Израил), който с продаде първородството за да яде леща..
440
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странно, много интелигентни били ГЛБТ, много умни, а не се намери ни един, който да изкаже професионално мнение по факта ,че ЕКПЧ и Харта на основните права на Европейския съюз ИЗРИЧНО препращат към националните законодателства, когато става въпрос за реализиране на правото на брак на всеки мъж или жена.Не виждам в скоро време да се промени КРБ, СК и ЗН по отношение на условията за сключване на брак и да се допусне законно създаване на еднополови бракове.Осиновяването на деца го забравете!
439
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хари Хей , лидер на движението за праватана ЛГБТ, подкрепивключването наNAMBLA в гей гордост - събития. Хари Хей с неговата организация е член на ООН. А NAMBLA е основател на първата гей гордост.
438
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NAMBLA се възприемакато борба срещу наказателното право за сексуалнатаексплоатация на деца,функционира като място за среща намъже педофили и *** и техните симпатизанти. Onell Р. Сото, San Diego Union-Tribune пише през февруари2005 г.:"Правоприлагащитеслужители испециалистите попсихично здраве казват, че докато бройката на членството наNAMBLA е малка,групата има опасенефект и подтиква чрезИнтернет, като не санкциониране наповедението на тези,които щезлоупотребяват с деца. " - NAMBLA отхвърляширокоразпространенотомнение, че секс междувъзрастни инепълнолетни винаги е вредно, твърдейки, че"резултатите от личенопит между възрастнии млади хора, предивсичко зависят от товадали техните отношения са повзаимно съгласие".
437
1
 
15
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Уорлик моли думата *** да не се употребява, защото уронва честа на еврейския народ. Предлаг компромисното - *** присъствие.
436
14
 
3
 
! Отговори
Герги преди 11 години
Точно гейовете са най-големия и наболял проблем на България, мдаааа... Вземете си използвайте злобата и първобитната енергия в нещо полезно и срещу правилните хора, вместо да се правите на пишман патриоти и големи моралисти.
435
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1. Напротив, до колко точно е до гени и до колко средата в която се развива плода може да е под въпрос, но със сигурност не до културата на обществото. Аз, за щастие се родих с нормална ориентация не ме влекат мъжете и това е, искам си жена до себе и си имам. 2. Въпроса е, че е грешен аргумента, а го използват хомофобите.3. Мен лично парада не ме бърка толкова колкото изключително злобните и агресивни коментари.69. Не познавам мъж който не се кефи на порно с лесбийки, което си е лицемерие.
434
3
 
0
 
! Отговори
до 690 преди 11 години
1. Това не е доказано2. Да, каква е връзката, нали уж не сме животни3. На мен не ми пречи, ако е с мярка4. Да, абсоютно съм съгласен
433
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1. Човек се ражда такъв, няма как да ви развратят децата.2. Хомосексуализма е разпространен из природата.3. Реално природата хич не ви интересува защото всички правим секс за удоволствие, по всякакви начини, просто на вас ви пречи хомосексуализма.4. Не може да се сравнява с педофилия и прочие, защото в случая говорим за нещо което вършат двама възрастни в пълно съзнание и съгласие.
432
2
 
3
 
! Отговори
svetozar hristov преди 11 години
golemi typaci....