Гейовете – вкъщи, а не на улицата!

Младоженци и свещеник предвождаха контра шествие на гей парада
Обновена: 30 юни 2012 13:52 | 30 юни 2012 13:24,
767

Снимка: Impact Press Group

Стотици души се събраха в контра шествие на гей парада, организирано от националистически формации.

Протестът е срещу това чужди посланици да минават по улиците на София и да налагат някакъв модел, обявиха националистите. Те са срещу еднополовите бракове и осиновяване на деца от еднополови двойки На голям плакат се виждаше надпис: „Протест на патриотите против педерастката агресия”.

Други пък носиха плакати със: „Стига чужд диктат, не желаем гей парад”, „Който иска гейове, да ги взима в държавата си”.

„Намираме, че поведението на американския посланик Уорлик е недопустимо. Не ни интересува кой какво си прави вкъщи, интересува ни – да не ни налагат политика. Ние имаме своите ценности и се опитваме да ги пазим”, заяви Ангел Джамбазки, общински съветник в Столичен общински съвет, заместник-председател на ВМРО.

„Протестираме против това някой да ни натрапва своя избор. Изборът е избор, но вкъщи, а не – на улицата. Личният избор е свобода на всеки, но дотогава, докато не пречи на другия. Искаме държавата да се грижи за всички български граждани. Тези, които ще излязат на парада в 16.00 часа, имат всички права”, отсече Джамбазки.

Три двойки младоженци пристигнаха на контра шествието преди началото му. Една от двойките се целуна пред събралите се хора, за да покажат своята хетеросексуалност. В шествието се включи и свещеникът Евгени Янакиев, който с крайните си изказвания си навлече гневът на правозащитните организации.

С патриотични песни  и с български знамена протестното шествие тръгна от пилоните на НДК и продължи до църквата "Света Неделя". То беше охранявано от полицията, но до инциденти не се стигна.

Следобед започва „София прайд”, на който се очаква да участват около 2000 души. Кметът на София Йорданка Фандъкова увери, че са взети всички мерки за сигурност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


767
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
411
7
 
12
 
! Отговори
BG преди 11 години
Правописна грешка на водещия плакат - интелигентни момчета :))) няма по-страшно от латентния гей - вика силно срещу онези, които са се решили да си признаят. истинският мъж си гледа жените и не му пука за мъжете, които гледат дръги мъже! просто няма конфликт на интереси!
410
6
 
3
 
! Отговори
Китайчето преди 11 години
До 681: Душке, ти ако си жена, един гей щеше да те боготвори! Най-малкото щеше да се опитва да изглежда като теб, но явно ти за нищо не си ставала или си била по-страшна от смъртта! Така че, добре, че си напуснала, защото иначе щяха да те изгонят с камъни! Е, поне в това отношение геьовете се представят както във външен вид, така и в интелект на по-високо ниво от такива като теб! Не забравяй, че най-красивите жени на света всъщност са... травестити!!! Е, сега ти е време да се пукнеш от яд!
409
9
 
6
 
! Отговори
инферно преди 11 години
И едните и другите са гейове.Едните са си го признали, но понеже продължават да не са сигурни в идеята, искат всички да ги признаят.Другите пък, не си признават че са и борейки се със вътрешния си импулс, прехвърлят борбата срещу призналите си.Цирк.
408
11
 
7
 
! Отговори
Китайчето преди 11 години
Леле, що *** народ на този свят. Ами всички тези изтипосани на псевдо антипарада "мъже" до един всяка вечер са минавали през градинката на "Майчин дом" за по една бърза от , а след това се прибират вкъщи при благоверните си, понеже както е казал народът: "Цял живот шунка да ядеш, пак ще ти омръзне!" А Шекспир е казал: "Животът е една голяма сцена и всичко в него е... театър!" :-) Време е българинът да се научи да бъде толерантен към всички хорка: без сексуални предразсъдъци!
407
2
 
2
 
! Отговори
Gost преди 11 години
Хахахахаах, какво е дълбоката мисъл на лозунга/с ударение на у/"Как ще пази държавата, този, който не може да опзаи г..а си"?!!!!! Все едно жениците, практикуващи гореспомената практика са хукнали да пазят държавата. Или пък държаватане да си Боже е докарала дотам, че да я пазят участниците в гей парада, хахахахахах.
406
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гейовете вкъщи, а не на улицата!На улицата всички равни!
405
7
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
един ден попаднах на работа при един хомосексуален ШЕФ.ПЪРВО като жена бях абсолютно дискриминирана.ВТОРО,назначаваше около себе си само гейчета на които единствените професионални качества бяха че са гейове.ТРЕТО това беше държавна и доста отговорна работа не издържах дълго и напуснах. не защото не ги понасях,аз съм либерален човек, не издържах да гледам как се продава доверието на хората за един к.р. АКО попадне в политиката такъв човек дали няма да продаде и майка си за един любовник. жалкиса
404
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си бъркат по дупките някъде на скрито
403
13
 
8
 
! Отговори
Gost преди 11 години
Щастливо омъжена жена съм с две малки деца и напълно споделям мнението, че на традиционните семейни ценности не трябва да се посяга. ОБАЧЕ контрашествието, организирано от едни политически , лицемери и *** и особено някои от лозунгите на снимката, както и показността младоженците тип "тъпан бие насред село" и "пази си г..а"са потресаващи и направо гротескни.
402
3
 
16
 
! Отговори
до 639 преди 11 години
Не подозираш ли, че Европа ни пречи ? Европа ни ограничава, Европа ни налага техните стандарти, техният манталитет и ни поробва . Не искам да се наричам европеец, аз съм БЪЛГАРИН и смятам това за много по престижно. Имам си собствена ценностна система, имам добро възпитание, което отрича изцяло !!! Съжалявам, но това не е нещо с което, човек би се гордял. Елате ни вижте ние сме различни !!! Ето това е парада... Ако не плямпаха толкова, никой няма да ги мрази !!!!
401
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вкарване на хомосексуализма в МКБ като разтройство на половите влечения и лечение на всички болни.
400
20
 
10
 
! Отговори
НЕКА БЪДЕ преди 11 години
Относно гей парадите (нова точка добавих)1. НЕ Е ПАРАД, а прайд, няма точна дума на бг. Великите български журналисти използваха думата парад като почна да се прави в Б-я, я тя не е правилна. Целта не е да се парадира а да отидат хора които не се срамуват от това което са, независимо от секс. си ориентация. Освен това има за цел отбелязване на годишнина от бунтове на хомосексуални в Ню Йорк през 60те години когато полицията щурмува гей барове, това се случва юни месец, затова прайдът е по това време на годината. 2. Според закона събирания, митинги и манифестации могат да се правят ако не представляват престъпление или друго правонарушение => прайдът е абсолютно законен. Примери с парад на педофили, некрофили, изнасилвачи и тн НЕ ВАЖАТ защото те извършват престъпления и при тях няма съгласие на 2те страни. Това са елементарни, абсурдни сравнения. От друга страна ако хетеросексуалните искат да правят прайд/парад и ако смятат че има защо, или пък албиносите, играчите на крикет, левичарите и тн., НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ. 3. Прайдът е веднъж годишно, за няколко часа, тая година даже е неработен ден. ПРИСЪСТВИЕТО НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Не се пишат отсъствия. На който не му харесва, да не ходи. Който не иска децата му да виждат, да не ги води (не че ще е лошо да се научат на разбиране към другите от малки щото не се знае от кои ще се окажат... ами вие си знаете). Аз примерно не харесвам военните паради защото смятам че на тях се демонстрират машини на смъртта които за секудни могат да отнемат стотици животи => НА 6ТИ МАЙ СИ СТОЯ ВКЪЩИ. ТОЛКОВА Е ПРОСТО.4. МОЖЕ БИ НАЙ-ВАЖНО. Прайдът е социално явление от много години на много места по света=> има утвърдени причини да се прави. Прайдът се прави ОСНОВНО ЗАРАДИ ХЕТЕРОСЕКСУАЛНИТЕ. Когато разберат ЕЛЕМЕНТАРНИЯ ФАКТ ЧЕ СЕКС. ОРИЕНТАЦИЯ НЕ Е ИЗБОР. Когато спрат да смятат че нехетеросексуалните са психично болни, сбъркани и тн, когато спре да се прави противопоставяне на хетеросекс=нормални и нехетеросексуални=... ненормални; когато различната секс. ориентация почне да се счита за нещо НОРМАЛНО и когато разберете че природата е решила да я има понеже я има при 5-10% от хората и се наблюядава и при стотици животински видове, когато сексуалната ориентация почне да се бъде нещо незначително като цвета на очите и косата, ТОГАВА ОТ ПРАЙДОВЕТЕ НЯМА ДА ИМА НУЖДА. 5. Прайдове се правят в Испания, Норвегия, Ирландия, Англия, Финландия, Франция, Канада, САЩ, Холандия, Швеция, Белгия и тн. Там общо взето са ги превърнали в нещо като веселба за всички ходят страшно много хетеросексуални, дори семейства, веселят си се и това е. И не е свършил света. Няма да ви отговарям на коментарите понеже1. Никой не дава сериозни контраргументи или поне минимално обосновани.2. Гледам да не споря с глупави хора защото ще им падна на нивото и ще ме победят с опита си.3. Излизам навън.
399
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"... Никъде в истинска Европа няма да срещнете толкова необразована *** както в България ..."*** СТЕ ВИЕ! ЗАЩО РУГАЕТЕ БГ. НАРОД, СЛЕД КАТО НЕ СТЕ ЧАСТ ОТ НЕГО! ДОЛУ ГАДНИТЕ - АМЕРИКАНЦИ И ИНГИЛИЗИ!
398
11
 
10
 
! Отговори
До 635 преди 11 години
БЪЛГАРИТЕ ИМАТ СВОИ ТРАДИЦИИ! НИЕ СМЕ НАРОД СЪС ПОНЕ 1450 ГОДИШНО СЪЩЕСТВУВАНЕ - НЕ СМЕ СБИРЩАЙГЕН КАТО АМЕРИКАНЦИТЕ! ЗАЩО ЕДИН БЪЛГАРИН Е ДЛЪЖЕН ДА ЗАЧИТА БОРБАТА НА ХОРАТА С ЕДНОПОЛОВА ОРИЕНТАЦИЯ В ...САЩ И КАКЪВ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК СЕ ЧЕСТВА С ТОЗИ "ПРАЙД"?! МАЙНАТА МУ НА АНГЛИЙСКИЯТ ЕЗИК- ГОВОРИМ ЗА СЪБИТИЕ ТУК, В БЪЛГАРИЯ, В СОФИЯ, А НЕ В САЩ! ЧАЛГАРЧЕ СТЕ ВИЕ- КОГАТО СЪМ СЛУШАЛА ПЛОЧИТЕ НА АРМСТРОНГ ВЪВ ФОНОТЕКАТА НА ОКР. БИБЛИОТЕКА ПО СОЦ. ВРЕМЕ!, ВИЕ МОЖЕ И ДА НЕ СТЕ БИЛ/А РОДЕН/А -
397
15
 
17
 
! Отговори
Простотия преди 11 години
Само в една слабо развита държава може да се толирира ксенофобия,хомофобия,расизъм и други подобни фобии. България е една от тях. Никъде в истинска Европа няма да срещнете толкова необразована *** както в България да определя един човек според цветът на кожата,вероизповедание,сексуални наклоности и прочие. Българите харесват повече онези в Москва които под натиска на путиновци и медведевци още расъждават по сталински. Българите по манталитет попадат в категорията на страни като Северна Корея,Куба,Иран,Ирак и други клоаки с диктатури. Това че България се води географски в Европа и по някаква си необяснима причина е приета в Европейският съюз не означава че българинът има съзнанието на истински европеец.
396
7
 
12
 
! Отговори
От 635 преди 11 години
Тука има ли някой който говори английски или само чалгарчета които знаят минусите?Отворете английски речник и напишете pride.
395
4
 
4
 
! Отговори
До 630 преди 11 години
Думата Pride означава гордост,също може да се използва за група лъвове-pride of lions.
394
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А *** има само лоши...
393
5
 
12
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
като гледам в сайта по коментарите ,плюсовете и минусите ми става мъчно за вас ! Ади един човек може да напише много коментари и да им цъкне за деня само по един плюс ,т.е. два пъти не може ! Погледнете в плюсовете и минусите на коментарите и ще разберете ,че повечето хора поне в този сайт са хомо ! На къде тръгнахте бе хора ! Не копирайте всичко от запада ,запада може да има хубави неща ,но има и лоши ! В случая копирате най-лошото от западният живот !!
392
2
 
3
 
! Отговори
До 621 преди 11 години
ЕТО ТИ ЧИЧКО ГУГЪЛ:)Няколко изследвания към настоящия момент, включително работата на невролога Симон Льо Ве, показват че са налице разлики между физиологията на хетеросексуалните и хомосексуалните мъже. Такива разлики са открити в структурите на мозъка, вътрешното ухо и в обонянието.В края на 80-те години учените откриват група от четири невронни струпвания в предния дял на човешкия хипоталамус. Наречени са интерстециални ядра от предния хипоталамус (INAH) и са номерирани с индекс от 1 до 4. Изглежда INAH2 и INAH3 са полово диморфни (различни при мъжете и жените), и най-вече INAH3. През 1991 г. неврологът Симон Льо Ве провежда изследване върху тези образувания и установява, че полово диморфното INAH3 е с по-малки размери при мъже с хомосексуална ориентация, сравнени с мъже с хетеросексуална ориентация.[35] Това изследване на Льо Ве е критикувано заради малочислените обекти на изследване и факта, че много от тях са починали от СПИН, докато изследваните хетеросексуални не са. Въпреки това към настоящия момент няма доказателства за това, че HIV или действието на СПИН могат да изменят размера на INAH3. По-късни изследвания потвърдиха половата диморфност на INAH3, без да открият такава при другите три интерсцетиални ядра.[36] Самият Льо Ве споделя няколко години след изследването си:Важно е да се отбележи какво не съм открил. Не съм доказал, че хомосексуалността е генетично детерминирана или че има някаква генетична причина човек да бъде гей....Пренатални хормони и сексуална ориентация [редактиране] Основна статия: Пренатални хормони и сексуална ориентацияМножество са доказателствата, свързващи влиянието на хормоналните нива по време на пренаталното развитие със сексуалната ориентация. Невробиологията на маскулинизацията на мозъка е относително добре разбрана от науката днес. Естрадиолът и тестостеронът, катализиран от ензима 5-алфа-редуктаза до дихидротестостерон, действат на андрогенните рецептори в мозъка и ги маскулинизират. Когато обаче има проблем с рецепторите (напр. при синдромът на андрогенна нечувствителност) или твърде много андроген (напр. при вродената надбъбречна хиперплазия) се наблюдават физиологични и психологични изменения у индивида.[31] Съществуват становища, че както мъжката, така и женската хомосексуалност са резултат от вариации в тези именно процеси.[32]