Гейовете – вкъщи, а не на улицата!

Младоженци и свещеник предвождаха контра шествие на гей парада
Обновена: 30 юни 2012 13:52 | 30 юни 2012 13:24,
767

Снимка: Булфото

Стотици души се събраха в контра шествие на гей парада, организирано от националистически формации.

Протестът е срещу това чужди посланици да минават по улиците на София и да налагат някакъв модел, обявиха националистите. Те са срещу еднополовите бракове и осиновяване на деца от еднополови двойки На голям плакат се виждаше надпис: „Протест на патриотите против педерастката агресия”.

Други пък носиха плакати със: „Стига чужд диктат, не желаем гей парад”, „Който иска гейове, да ги взима в държавата си”.

„Намираме, че поведението на американския посланик Уорлик е недопустимо. Не ни интересува кой какво си прави вкъщи, интересува ни – да не ни налагат политика. Ние имаме своите ценности и се опитваме да ги пазим”, заяви Ангел Джамбазки, общински съветник в Столичен общински съвет, заместник-председател на ВМРО.

„Протестираме против това някой да ни натрапва своя избор. Изборът е избор, но вкъщи, а не – на улицата. Личният избор е свобода на всеки, но дотогава, докато не пречи на другия. Искаме държавата да се грижи за всички български граждани. Тези, които ще излязат на парада в 16.00 часа, имат всички права”, отсече Джамбазки.

Три двойки младоженци пристигнаха на контра шествието преди началото му. Една от двойките се целуна пред събралите се хора, за да покажат своята хетеросексуалност. В шествието се включи и свещеникът Евгени Янакиев, който с крайните си изказвания си навлече гневът на правозащитните организации.

С патриотични песни  и с български знамена протестното шествие тръгна от пилоните на НДК и продължи до църквата "Света Неделя". То беше охранявано от полицията, но до инциденти не се стигна.

Следобед започва „София прайд”, на който се очаква да участват около 2000 души. Кметът на София Йорданка Фандъкова увери, че са взети всички мерки за сигурност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


767
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
491
1
 
2
 
! Отговори
Сладурана преди 11 години
ВМРО , хахаха по-селска партия от тази няма
490
0
 
1
 
! Отговори
Сладурана преди 11 години
До ГУРБЕТЧИЯ ДО 600О,да постоянно хетеросексуалните ми натрапват личния си живот в лицето било,то по телевизията с гнусни и развратни вицове,било то кой с кого спал и изневерил,било то рекламиране на презервативи било то по телевизионни предавания да коментират как се прави як секс,било то във фейсбук с разни статуси и голи снимки даже като излезна виждам мъже и жени да се целуват иначе съвсем си крият личният живот съвсем не го показват направо нямам думи.
489
1
 
3
 
! Отговори
Момиче преди 11 години
Докато има агресия към хомо и транс сексуалните, ще има агресия и от тяхна страна към хомофобите. Толкова ли е трудно да приемеш един човек такъв, какъвто е!? Толкова ли е трудно да не пречиш на някой да бъде себи си в обществото!? От хомофобите идват всички проблеми по този въпрос в съвременното общество. Малко знаят по въпроса, а навсякъде гледат да се покажат. Въобще не се замислят, ако тяхните деца или внуци са такива и ги е страх да го признаят-това би бил един живот в страх и мъка.
488
0
 
0
 
! Отговори
basi tapotiqta преди 11 години
awe shtom tolko iskate da sa si udoma ne izlizaite we kato 4e li te ne sa hora i ako ne vijdate imate pravopisna greshkana tapiq vi plakat maika vi stara !
487
0
 
1
 
! Отговори
mmk преди 11 години
Напълно съм съгласен, но *ас си звучи къде къде по-обидно.
486
1
 
3
 
! Отговори
смок преди 11 години
Защо всички хомофоби пишат "***" без "Т" ? :)Дори и тези двамцата с плитките челца от 1-ва снимка са го написали така на транспаранта си...
485
8
 
1
 
! Отговори
CHE преди 11 години
НЯМА ГЕЙОВЕ - ИМА *** И ЛИСБИИКИ, НЯМА КОСОВАРИ - ИМА МРЪСНИ ШИПТЪРИ, НЯМА РОМИ ИМА ОЩЕ ПО- МРЪСНИ ***, НЯМА ХОЛОКОСТА , ИМА ЛЪЖЛИВИ *** КОИТО СА ИЗБИЛИ 25 000 000 ДУШИ ОТ 1917г ДО 1922г И НАКРА, НО НЕ ПОСЛЕДНО НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯМЕ КОЙ СЪЗДАДЕ *** И НАЙ ВЕЧЕ П Е Д О Ф И Л И Я ТА В ДРЕВНИЯ РИМ-ПАК ТЕ КОИТО СЪЗДАДОХА И ФАШИЗМА И КОМУНИЗМА И СЕГАШНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" ТОЗИ ПАРАД НАРУШАВА КОНСТИТУЦИОННО РЕЛИГИОЗНИТЕ МИ ПРАВА!БЪЛГАРИЯ Е ПРАВОСЛАВНА А НЕ ПЕДЕРАСКА ДЪРЖАВА!
484
4
 
1
 
! Отговори
Педерассиии преди 11 години
Да си гей в днешно време е модерно.всеки втори гей.то така става това.никои не избира какъв да се роди.гей се разждаш,гей не можеш да станеш айде лека
483
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снимка 6 е с много глупав лозунг. "Как ще пази държавата този който неможе да пази *** си"Ами ако не иска да го пази ? На сила хубост не става.
482
9
 
8
 
! Отговори
simar преди 11 години
Русокосите вкъщи - не на улицата! Хората с наднормено око вкъщи - не на улицата!Синеоките и те вкъщи - не на улицата!Да продължавам ли или сами ще осъзнаят някои налудничавостта на транспарантите по снимките към статията?
481
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидеров зададе и въпрос към вътрешния министър Цветан Цветанов, а именно защо полицията толкова усърдно е охранявала гей парада. Ако Цветанов и Борисов принадлежат към *** общност, да си кажат, ако Фандъкова е лесбийка, да си каже, призова лидерът на Атака.
480
1
 
4
 
! Отговори
maush преди 11 години
Mnogo interesno kak pyk nikoi gay ne mi prechi.Kato se zapoznavash ili razminavash s niakoi da ne i da go pitash za sex orientaciata.plus tova poveche me drazniat hora s kraini mnenia bez vyzpitanie I moral,koito se misliat za po golemi ot vsichki I che vsichko im e pozvoleno-krajbi ubiistva I tn.
479
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Непрекъснато ни набиват в главите да сме толерантни. Да, добре. Но как да си толерантен към някого който непрекъснато ти се навира в полезрението. Никоя нормално двойка не ходи по парада, както тези на гейовете, което показва някаква слабост. Нека да си живеят живота както искат, но не да го натрапват на света. Това е супер дразнещо.
478
5
 
12
 
! Отговори
пурко преди 11 години
Яна, какво и е жестокото на снимка 6? Дамата от снимка 6 има претенции да представлява по-добрата част на човечеството. Това не и пречи да държи силно циничен надпис. Анти гей парадът е по-зле и от гей парада, онези ако са *** и безотговорни то тези са елементарни, неинтелигентни и силно заблудени за ролята си във вселената.
477
6
 
15
 
! Отговори
- преди 11 години
Яд ме е колко *** и прости са българските националисти и как с гордост излагат България и българите пред цял свят с глупостта и простотията си. И аз съм против гей-парадите (нямам нищо против самите гейове), но това което правят ВМРО и "приятели" (в кавички е защото са приятели само когато имат общи интереси и ДАЛАВЕРА) говори за чиста проба простотия и тесногръдие -демонстрация на религиозен фанатизъм и старомодните патриархални ценности от 19-ти век в центъра на столицата ни през 2012 година.
476
11
 
20
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Аман от неграмотен народ , хора с различна сексуална ориентация има не от днес и от вчера това не е мода или прищявка. Всичко е заложено в човек още от майчината утроба свързано е с нивата на определени хормони налични в майката по време на бременноста и. Браво на хората намерли сили да се борят за съжаление неандерталското мислене на не малка част от обществото ни и да живеят живота си според собствените си потребности.Живата на всеки е един и всеки има право да го живее както си иска.
475
6
 
0
 
! Отговори
Изумен преди 11 години
Потресаващо! Горките!
474
4
 
25
 
! Отговори
Вечноизумения преди 11 години
1. Прайд има няколко значения в английския език и двете най-употребявани се отнасят за :а) гордостб) стадото на лъвовете или група водена от 1 мъжки се казва прайд.Всичко останало е прах в очите. (нямало дума на български... който не знае български разбира се, че няма да знае как да го преведе)А обратните най-малко трябва да се гордеят с това което са. Като малък са ме оперирали от херния и единия тестис ми е заминал, да тръгна парад ли да правя, що ли ???
473
1
 
38
 
! Отговори
зоро преди 11 години
Ако не го демонстрират никой няма да им обръща внимание и ще си живеят спокойно живота, но някой ги подлъгва от време на време и като си изядат боя реват.
472
20
 
21
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 11 години
9) Децата никога не могат да израстат нормални без мъжки и женски модел у дома. Затова в нашата, а и в много други развити култури по света, е забранено на самотни родители да отглеждат деца.10) *** бракове ще променят устоите на обществото; никога няма да се адаптираме към новите обществени норми. Както не успяхме да приемем колите, третичният сектор на икономиката и по-дългата продължителност на живота.