Одит откри сериозни нарушения в общинското "Озеленяване"

Най-много нарушения има в звено "Цветопроизводство"
26 юли 2012 20:37, Красимир Ангелов
20
Одит откри сериозни нарушения в общинското "Озеленяване"
Одитът откри нарушения в общинското дружество "Озеленяване". Снимка: Архив Булфото

Сериозни нарушения са установени в дейността на общинското дружество "Озеленяване", обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която представи резултатите от извършените проверки от Дирекция "Вътрешен одит" на Столична община за първото полугодие на 2012 г. Одитът е за 2011 г.

Общо проверените общински структури са шест - пет общински дружества и Столичната общинска агенция за приватизация.

Най-много препоръки - 32, са дадени на общинското дружество "Озеленяване", където са регистрирани нарушения по Закона за обществените поръчки, финансовото управление и контрол, договорите с клиенти и контролните процедури.

Най-много нарушения има в звено "Цветопроизводство", където не са издавани касови бележки, фактурите не съдържат нужните реквизити, не става ясно колко цветя са закупени и колко са реализирани, обяви директорът на Дирекция "Вътрешен одит" Димитринка Симова.

Част от сключените договори са за над три години, за което не е спазено изискването за одобрение от Столичния общински съвет.

Звено "Цветопроизводство" е на загуба от 32 хиляди лева. Изпълнението на направените препоръки ще бъде проследено от одитиращата дирекция в най-скоро време, отбеляза още Симова.

Резултатите от проверките ще бъдат предоставени на Софийска градска прокуратура. По думите на Фандъкова към Столичния общински съвет, който е принципал на общинските дружества, няма да бъдат отправени препоръки за смяна на ръководствата на проверените общински структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Мира преди 11 години
Прави ми впечетление, че откакто Фандъкова стана кмет на София, градът видимо се раззелени и иразхубави. Сега, с тези действия, явно ще има още по-добри резултати в това направление.
11
0
 
1
 
! Отговори
Киро преди 11 години
Браво на кметицата, разби всички схеми в общинските фирми и най-сетне ги накара да си вършат работата както трябва.
10
0
 
1
 
! Отговори
Макс преди 11 години
Фандъкова действа много решително при всеки сигнал за нарушения. Възхищавам се на дейността й като кмет. Доказа се, като мъжко момиче.
9
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 11 години
Дрън, дрън , дрън ........просто искат да сменят шефа
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичките до една общински фирми са гнездо на крадци и мошеници. Бедна ви е фантазията за какви пари става въпрос, не напразно убиха двама от шефовете на "паркинги и гаражи" без да открият извършителите. Кметовете Софиянски и Борисов са в дъното..........
7
0
 
7
 
! Отговори
алекс преди 11 години
Ауууу,каква изненада българин да краде ! Това е земята на измамниците , алоо къде живеете !?
6
1
 
9
 
! Отговори
Възмутена преди 11 години
Мъ що са окрали сите герберчета ония от Озеленяването?Ся тикви ли ша садим?
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E сетиха се ама късно.Има едно място в Южния парк дето едни и същи дървета фиданки ги ''садиха'' сумати политици.Е репортажите по телевизията,ако някой гледа в провинцията,ще си каже:''Тези насадиха цяла гора''.За съжаление се изписват едни пари за едни фиданки и ги ''сади'' кой как мине с костюм.Парите обаче се изписват за всяко ''садене'',а дърветата не стават повече.И други далавери има,ама там сметната палата ще си каже думата като ги открият.Иначе не е зле да се снимаш с лопата и да лапнеш.
4
3
 
10
 
! Отговори
Гербероландия преди 11 години
Те крадат, тя да краде.
3
7
 
6
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Да мачка означава, когато някой не се справя или сгази лука да си ходи! Това имам предвид. А не като БСП да замазват случая и да защитават хора, които очевидно са извършили престъпление!
2
5
 
15
 
! Отговори
До Оптимиста преди 11 години
Какво да мачка бе ***?!? Те крадат тя да мачка. Вземи се се издигни малко в партийната йерархия, та да ти обяснят колко депутати ще има ГЕРБ според последното проучване правено за тях.
1
12
 
13
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Мачкай Данче!