Фандъкова започва да прибира кучета от ноември

До края на октомври трябва да е готов приютът в Горни Богров
119
Фандъкова започва да прибира кучета от ноември
Фандъкова инспектира строежа на приюта. Снимка: БТА

В началото на ноември ще започне масирано прибиране на улични кучета в новоизграждащия се приют в Горни Богров, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, след като инспектира как върви строителството на приюта.

Първо ще се прибират най-агресивните кучета и глутниците, защото са най-опасни за хората.

"По мое настояване получихме възможност да изградим приют от отворен тип, който без да е луксозен, да предлага достатъчно добри условия за кучетата", каза столичният градоначалник.

Първият етап от изграждането се осъществява на площ от около 25 декара, а стойността на проекта е 1,3 млн. лева. По договор срокът за строителство на приюта е 90 календарни дни, но тъй като успяхме да ускорим графика с 15 дни, очакваме до края на октомври съоръжението да бъде завършено, заяви кметът на София.

Фандъкова представи данни, според които от началото на годината екипи на "Екоравновесие" са прибрали около 3000 кучета, а осиновените са 265.

"Продължаваме с кампанията за осиновяване на бездомни кучета от приюти. Който си осинови куче от приют, трябва да знае, че то е кастрирано и съответно не дължи никакви такси след това до края на живота му", уточни кметът.

Новоизграждащият се приют в Горни Богров е за 1000 кучета, като това е капацитетът, който имат всички приюти - общински и на неправителствени организации.

"С този общински приют ние удвояваме капацитета на приютите. Утре се отварят офертите и за втория етап, който също е за 1000 кучета и се намира също в Горни Богров.

Предложила съм на всички организации за защита на животните да им предоставяме безвъзмездно терени, за да могат те да изграждат приюти и съответно да ги експлоатират за тяхна сметка", допълни Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
ulia преди 11 години
napulno podkrepiam KARIN
98
3
 
0
 
! Отговори
усе преди 11 години
И тя е едно послушно кученце,прави това което й наредят.Ама така е като много от управляващите не разбират от нищо и образованието и професията им не отговаря за поста на който са сложени
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виетнамциии, къде стеееее, елате да покажете на софииските кметове как се чисти град от бездомни кучета!!!!!!!!!!!!!!!
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А каруците и конските ла*на по улиците на никой ли не му правят впечатление!?
95
4
 
1
 
! Отговори
toi преди 11 години
Тая пък не се умори глупости да прави, то не бяха синьо-зелени зони, то не бяха безмислени кръстовища на 14 нива, то не беше лов на ***! Тая *** май има само една мисъл в животеца си - да тормози хората в София. Айде време е да си ходи и тая тъпачка...
94
0
 
0
 
! Отговори
Найденов преди 11 години
С решение от 18 октомври 200.. град по дело 863..20.. г. Административен съд София град осъжда Столична община да заплати на гражданката .......... нападната и нахапана от безстопанствени кучета, 5000 (пет хиляди) лева обезщетение за причинени неимуществени вреди, както и разноските по делото - 320 (триста и двадесет) лева.
93
1
 
1
 
! Отговори
Майка преди 11 години
До родителВие пък от къде знаете, че няма? Явно сте от Бургас? Имаме си и бездомни кученца, ***, крадци и убийци, наркомани, простаци, чалгаджии, мутри и празноглавци, просто в София са по много от всички на глава на населението. Ако рачистим всички след бездомните кученца всичко ще си дойде на мястото.
92
1
 
5
 
! Отговори
КАРИН преди 11 години
ХОРАТА СА СЕ САМОЗАБРАВИЛИ, ЧЕ СА ЕДИНСТВЕНИЯ ВИД НА ЗЕМЯТА, КОИТО ИМА ПРАВО ДА ЖИВЕЕ И ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО ВИ ПРЕЧИ.ПОСЛЕ НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ЗАЩО ДЕЦАТА ВИ СА БОЛНИ, УМИРАТ БЕЗ ВРЕМЕ НАЙ-МИЛИТЕ ВИ ХОРА ИЛИ СТЕ ЗАСТИГНАТИ ОТ ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ ВСИЧКО ТОВА ИДВА ОТ БЕЗКРАЙНАТА ВИ ОМРАЗА, ЗЛОБА И НЕНАВИСТ КЪМ ВСИЧКО ДАНО ВСЕКИ ЗЛОБЕН И ЛОШ ЧОВЕК ИЗПИТА ВСИЧКАТА БОЛКА И МЪКА, КОЯТО ПОЖЕЛАВА НА БЕЗЗАЩИТНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ
91
1
 
3
 
! Отговори
ZLA преди 11 години
И както винаги-не е уточнена годината!Ноември,ама друга година!!
90
5
 
9
 
! Отговори
Жълтолюб преди 11 години
Абе защо не се даде временно гражданство на стотина корейци или виетнамци да оправят проблема! Хем културен обмен, хем мръвки ще има, хем кожарската гилдия ще живне, експорта ще мръдне! Тъй де! Евтаназията да не е по-полезна!
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Az predlagam SOFIA nikoga da nqma kmet zashto nikoi i nikoga ne e dovolen,Tezi s GOolemite Pritenzii gi prikanvam za kandidati i spored tehnoto mislene da prevarnat Stolizata u Tokio ili London za broenni 4asove......A DALI MOGAT TAKIZ MRANKALOVZI DET SE IDEI I OPLAKVANIA DAVAT TUK da go napravqt......Za sajelenie jal mi e za Fandakova deto jenizata e ot malkoto i ot malkoto jenizi sred kmetovete deto rabotqt kakto trqbva,da polu4avat takava grajdanska Blagodarnost.E na takiz lainqri i az ne sha
88
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смехорани! Хората стъпват в ла*на, вкарват тения и *** в домовете си, а тя 1000 кучета щяла да прибере!
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В провинцията няма ли да има приюти? Във всяка цивилизована държава има приюти, но най-важни са контрола и глобите!
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До бобиКучешкият проблем е създаден от човешкото общество,така че не се сърди на животните,защото хората, а не те, са ***,предатели,мързеливци и крадци. Много недоволни,но кой от кой по-страхлив . Хората в другите държави излизат по улиците и изправят политиците на нокти, а недоволните българите какво правят? Форумни мишоци.
85
2
 
7
 
! Отговори
родител преди 11 години
Абе Боко какво мъчи горката жена. Сега и с кучета ще се разправя. Но нещо куца , в София е пълно с *** по улицата . Погледнете Бургазъ , там поне бездомни *** просто няма.Батман да се заеме и стова.
84
3
 
18
 
! Отговори
читател преди 11 години
освен *** да приберат и тъпите кифли и *** които ги хранят по улиците .*** непотърсен до 5 дни да отива за храна на лъвовете в зоопарка .
83
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фандъчката да прибере в приюта и мирослаов найденов,който внесе 100 тона 30 годишно месо.
82
0
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
До Анонименявно и с хайвер за десерт им дават...
81
2
 
14
 
! Отговори
CAVE CANEM преди 11 години
Повече приюти за ***, Нас - кучета ни яли. Буквално.
80
1
 
9
 
! Отговори
АХА преди 11 години
А ОТ НАЧАЛОТО НА МАНДАТА ДО СЕГА ТОВА ЗАБРАНЕНО ЛИ БЕШЕ ???