С алкохол и кючеци медали няма да печелим

Майки настояват Свилен Нейков да извади две чалготеки от Зимния дворец
16 сеп 2012 11:45,
155
С алкохол и кючеци медали няма да печелим
Купон в една от дискотеките в Зимния дворец. Снимка: Facebook

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен  Нейков незабавно трябва да предприеме действия по изваждането на двете гигантски чалготеки, настанени и функциониращи в грубо нарушение на Закона за физическото възпитание и спорта в Зимния дворец в Студентски град в София, настояват от Сдружение ”Майки срещу насилието в Студентски град”.

Зимният дворец на спорта е в активите на „Академика 2011" ЕАД -  търговско дружество, стопанисващо държавни имоти в София и страната с принципал Министерство на физическото възпитание и спорта. Като принципал на дружеството, министър Нейков е правото си да инициира прекратяване на наемните договори със собствениците на въпросните чалтотеки, тъй като те развиват търговска дейност в това спортно съоржение без каквото и да е правно основание, смятат в Сдружението на майките.

Там се лее твърд алкохол и се въртят кючеци до ранни зори, край тях се навъртат и немалко наркопласьори, зверските побоища на паркингите до тях също не са рядкост, а всичко това накуп трудно можем да го приемем като „осъществяване на общественополезна дейност”, допълват от гражданското сдружение.

„Всички се надяваме България да има много повече медали на Олимпиади и световни и европейски първенства, искаме да имаме и развит масов спорт, за да могат не само младите, но и хора от всички възрастови групи да спортуват и да са здрави. Но как обаче ще се случи всичко това, след като анонимни чиновници си позволяват безобразието по най-скандален начин и на тъмно да отдават и преотдават под наем уникални спортни съоръжения - собственост на държавата, за нощни барове и чалготеки, като по този начин налагат и чалга ценностите и чалга културата сред младото поколение”, питат се активисти от сдружението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Едни слушат чалга и попийват,други слушат метал и се друсат!Не е проблема в музиката а в простотията!
131
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е само алкохол требе и наркотици ,не става само с алкохол и чалга
130
0
 
1
 
! Отговори
Kurtev преди 11 години
kato stane prostitutziata otkrit za obstestvoto biznes po bg zakon kakto proizvodstvoto i prodajbata na kitki naprimer, s danatzi, adresna registratzia...ste stane razlikata koe e muzika , koe e prostitutzia... a sega kitkite i fitkite sa dve v edno - malko legalno, malko partizansko...
129
0
 
2
 
! Отговори
7777777777 преди 11 години
родените след 1986 г . бяха опропастени отстрана на спорта и образование ,култура ойде коня у реката.
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма нормална бг телевизия ,която да излъчва поп музика ,а има много добри български поп изпалнители, само програми с чалга .Как да е изкореним ,като ни се натрапва навсякаде тази чалга и турските сериали ни заливат по нашта продажна телевизия
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли миньори, ръцете гори! :)
126
0
 
8
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Поколенията след 1989 г. израстнаха с тази "маймунска" музика и това поражение няма да бъде излекувано и за 100 години!Язък......Защо се чудим че вместо Ботев и Левски на кориците на тетрадките се кипрят чалгаджийки,че в учебника по музика се беше пръкнала и чалгаджийска песен,вместо прекрасни български песни от периода на "естрадната" музика - например песни на тема България,имаме ги много,да ама не,трябва да разрушим туй що имахме - любовта към Родината,тя не е изгодна за западните ***!!!
125
0
 
6
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Чага дискотеки + чалга култура = чалга държава!Нека да си припомним как политическите партии плащаха много хилядарки на цицестите чалгаджийки да пеят на предизборните им митинги!!!След 1989 година мутрите спонсорираха чалгата,защото в облака на алкохолните пари тя им се струваше божественна!"Сто патрона" и т.н. и т.н.....Някои недоумчета я обявиха за "балканска" музика,но няма нищо общо с Балканският п-в,тя си е музика на най низките човешки нагони!Но като бе унищожена хубавата песен,какво да
124
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Донякъде има резон в мненията ,че чалгата е семейно възпитание. Моите деца и да им плащат няма да влязат в чалготека. Сина ми миналата година се отказа от бала си ,точно защото беше в заведение с чалга музика и после в чалготека. Каза ,че за него не е празник да се мъчи цяла вечер.От друга страна има доста младежи ,които не им пука от музиката стига да има алкохол. И според мен това би трябвало да е причината да махнат заведенията он Зимния дворец. Или спорт или пиене!
123
6
 
1
 
! Отговори
DALI преди 11 години
muzikata e za razpuskane na calga se razpuska nay dobre kakvo bese zabravihte predi 1989 samo sivetski marsove i kuhi leyki
122
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Майките ако си бяха възпитали децата правилно нямаше да се притесняват за "налагането на чалга културата и ценности"...
121
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си признаем-колкото е по-*** човек толкова повече харесва чалга.Елементарна музика с вулгарни просташки текстове.Влязохме в ЕС,пътуваме където си поискаме,но не възприемаме стойностното,а само пошлото.Не можем да се отърсим от сръбското влияние в музиката,а турските филми направо ни довършиха.А държавата нехае,вперила поглед нагоре.Чалготеките се множат,децата стават все по-неграмотни.Кой ще ни спаси от самите себе си?
120
4
 
2
 
! Отговори
и кво преди 11 години
Там или някаде другаде като им се ходи на чалга никои не мойе да ги спре
119
2
 
20
 
! Отговори
7777 преди 11 години
Фолкаджийските тетрадки не са ни виновни, виновен е чалга манталитетът ни!
118
5
 
5
 
! Отговори
до Също либерален преди 11 години
Холандия се слави отдавна като много либерална страна в ЕВРОПА където предлагането е в повече от търсенето и затова на никой не му пречи и не се интересува от музикалните вкусове на другите!
117
2
 
11
 
! Отговори
Също либерален преди 11 години
"При свободната пазарна икономика,предлагането се съобразява с търсенето и щом интересът на студентите към музиката и кючеците в претъпканите гигантски чалготеки е толкова голям, означава че са малко и трябва да се открият нови!"Разбира се, и търсенето на хероин и кокаин е в повече от предлагането и следователно държавата трябва престане с тези абсурдни ограничения, все едно сме средновековието, и да позволи на всеки да си свободно купува, за себе си и за децата си, каквато си поиска дрога!
116
3
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До до 131 "НА МЕН ЛИЧНО ПАРИ ДА МИ ДАДАТ ,НЕ БИХ ВЛЯЗАЛ В ЧАЛГОТЕКА" ! Е за какво протестирате тогава не ми е ясно ,никой никого насила не вкарва в чалготеки ?!
115
16
 
7
 
! Отговори
либерален преди 11 години
Някои активисти и майки искат да върнат времето на Соца.,когато Държавата и Партията определяха планово колко дискотеки за общественополезна дейност да има и каква идейна музика да се слуша от студентите в Студентски град!При свободната пазарна икономика,предлагането се съобразява с търсенето и щом интересът на студентите към музиката и кючеците в претъпканите гигантски чалготеки е толкова голям, означава че са малко и трябва да се открият нови!
114
3
 
19
 
! Отговори
до 131 преди 11 години
Ами след като сте 99% /в което дълбоко се съмнявам/ *** по душа, то е разбираемо защо ви харесва чалгата!Халал да ви е....на мен лично пари да ми дават не бих влязал в чалготека, но явно е нещо доста "модно" за ***, щом както казват ....давали по 30 лв. за уиски!Май само по баровете в Европа все още не са разбрали каква е 'новата" вълна в музиката! А и световните муикални канали е въпрос на време да се "преориентират"!
113
5
 
11
 
! Отговори
Право на Отговор преди 11 години
Въртиии сучииии ооооппп саааа,щом не мъ аресваш,не оди по тез места.