От Екоравновесие отчитат по-малко сигнали за бездомни кучета

До 3 седмици завършват приюта в Горни Богров
Обновена: 23 окт 2012 22:19 | 23 окт 2012 22:15, Красимир Ангелов
75
От Екоравновесие отчитат по-малко сигнали за бездомни кучета
Снимка: Булфото

С близо 200 по-малко са подадените сигнали на граждани за бездомни кучета през септември в сравнение с предходния месец, обяви директорът на "Екоравновесие" д-р Манол Нейков, който представи отчет на дейността на общинското предприятие за деветия месец от годината.

Постъпилите през септември сигнали са 742. Всички са въведени в електронната информационна система на "Екоравновесие" и се обработват, посочи Нейков.

Той представи данни, според които на територията на столицата са заловени общо 431 кучета, като в приюта в "Сеславци" са настанени 353 животни за кастрация, в Горни Богров - 63 кучета, а останалите в Координационен център "Илинден" и в Немския кастрационен център.

През септември гражданите са осиновили 45 кучета, а три болни животни са евтаназирани.

Върнати по местозалавяне от приюта в "Сеславци" са 342 кучета, 26 кучета са останали в приюти поради агресивно поведение и няма да бъдат върнати на улицата. Изразходваният бюджет за септември е 83 655 лв.

Нейков уточни още, че до две-три седмици ще бъде завършен новият приют за кучета в Горни Богров.

"Този месец обявихме подбор на управленския персонал - управителят, ветеринарният лекар, ветеринарният техник и диспечърът на приюта в Горни Богров, който се изгражда", отбеляза шефът на „Екоравновесие“.

Манол Нейков съобщи още, че са уточнени критериите за настаняване на кучета в общинските приюти. Те са разработени основно от фондация "Четири лапи" и са съгласувани с "Екоравновесие".

Критериите целят да се набележат приоритетните райони и места, в които са съсредоточени големите глутници от кучета. Това са най-вече районите "Люлин", "Подуяне" и "Витоша", където са установени най-много подадени сигнали в периода юни-септември.

Критериите ще бъдат и по приоритет - агресивните и големите глутници, животните около детските градини, училищата, гробищните паркове, както и кучетата на клошари.

От "Екоравновесие" са предвидили в приютите да остане и резервен незает капацитет, който да служи за спешно прибиране на големи групи кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
3
 
! Отговори
Оптимист преди 11 години
До crabПравилно! Няма пари за пенсионерите и за детски, но ще обгрижваме ***! Това сме, да се гордеем!
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kat fandukova ne si mrudva prusta eto edna recepta...antifriz ama germanski v malko staro hlebche i..nema pomiari. nema pomiar - nema problem.kvo chakate????
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SELENDURKATA FANDUKOVA TRQBVA6E DA SI PODADE OSTAVKATA KOGATO BE IZQDEN PURVIQT 4OVEK.TOGAVA SKAPANATA DASKALICA NE PRIE OSTAVKATA NA EDNA DRUGA PU-KA ZASPALA I OMAZAHA RABOTATA,KU4ETATA UBIHA VTORI I REZULTATA PAK SU6TIQT.TOVA SA HORA BEZ DOSTOINSTVO, BEZ 4EST I IM VQRVATE.ZA TQH E VAJNO SAMO EDNO, DA SI VUV VLASTTA ZA DA KRADAT, MNOGO DA KRADAT. ETO ZA6TO NQMA OSTAVKI ILI UVOLNENIQ.VSE NQKOI DRUG I E VINOVEN I ZA 4 GODINI NI6TO!!ZA6TO NI E TAKUV KMET?
62
0
 
5
 
! Отговори
100 преди 11 години
Има бездомни кучета 5-6 по улица "Майор Векилски" и то доста едри... И после пак наоколо, около паразитологията - още толкова. Има едни имоти на едно силово ведомство наоколо, та там се въдят...дали там ги хранят и развъждат не знам, но все от там излизат. От другата страна е кауфланда на "Скопие" 1. Никак не е добре, както си ходиш по улицата, унесен от грижите за насъщният в "прекрасната" държава, управлявана от "ерудирани" политици, да ти скочи нещо на 4 крака - зло, озъбено и хапещо!
61
0
 
9
 
! Отговори
ШАРОВ.. преди 11 години
Мотоциклетист катастрофира след атака от улично кучеМъжът карал мотоциклет през едно от най-оживените кръстовища във Враца, когато изневиделица върху него връхлетяло улично куче, разказаха очевидци пред БНТНовини32-годишен мъж едва не загина във Враца при катастрофа след атака от куче, съобщи БНТ.Мъжът карал мотоциклет през едно от най-оживените кръстовища в областния град, когато изневиделица върху него връхлетяло улично куче, разказаха очевидци.При сблъсъка мотористът се преобърнал заедно с мотора и получил тежка гръдна травма.Пострадалият е приет в болница.Според лекарите състоянието му е стабилно и няма опасност за живота му.още по тематаЧетирима пострадаха в катастрофа, причинена от бездомно кучеЧетирима пострадаха в катастрофа, причинена от бездомно куче63 коментара към статията 63 | Статията е разгледана 21889 пъти2188931.08.2012Хората обаче се възмущават, че не се вземат никакви мерки против бездомните улични кучета, които са се превърнали в напаст за пешеходците.Преди година беше спряно и строителството на кучешки приют, след като бяха доказани злоупотреби с парите за изграждането му.
60
0
 
8
 
! Отговори
глупачка преди 11 години
фондация Четири лапи прави кастрационен център на 10 метра от домът ми, вграждат септична яма до дворната ми врата, центърът ще обслужва северозападните квартали на София и имат наглоста да ме уверяват, че с нищо няма да нарушат нормалното ми съществуване!!Правилника за изграждане на такива центрове изисква на 100 метра да няма никаква жилищна или обществена сграда, не мислете, че там е само моята къща, това е гъсто населен жилищен район- става дума не за ветер. лечебница или амбулатория
59
1
 
8
 
! Отговори
ШАРОВ.. преди 11 години
И ПРИ НАС В ТРАКИЯ--- ПЛОВДИВ ЗНАЧИТЕЛНО СПОКОЙНО....ПОНЕ СПИМ БЕЗ ДА НИ СЪБУЖДАТ 4-КРАКИ ПРИЯТЕЛИ!..НЯКОЙ ПОМИСЛИЛ ЗА СПОКОЙСТВИЕТО НИ И ЗА ЕДНА НОЩ ВСИЧКО СВЪРШИ! КАК ПО РАНО НЕ СА ГО НАПРАВИЛИ?
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кучезащитниците, много учудени ще останете, ако ви кажа колко често уличните кучета се тровят от собственици на домашни кучета :) Доста по-често е, отколкото предполагате.
57
0
 
15
 
! Отговори
crab преди 11 години
"на територията на столицата са заловени общо 431 кучета""Изразходваният бюджет за септември е 83 655 лв."83 655 / 431 = 194 лв ни е струвало всяко заловено куче? Малко множко ми се струва.
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напълно подкрепям идеята Екото да се закрие. Когато им сигнализирах за агресивна глутница, те (дори без да са дошли да ги видят!!!) ми казаха, че били кастрирани и "нямало страшно". Абе пълни *** са и те, и тези, които подкрепят съществуването им.
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мда - бунаците от Екоравновесие освен да реват и да искат пари, друго не правят. Взел съм нещата в свой ръце! Тъпите *** ми нахапаха кучето, аз също нося белези, а ония дришловци защитниците нищо не правят. Аз ще ги оправям в такъв случай, а само някой да ми ревне, труден за рисуване ще го направя!
54
4
 
12
 
! Отговори
123 преди 11 години
За какво да звъня на екоравновесие?!?!?? Прибират кучетата, повозят ги малко в буса и ги връщат в друг квартал! Една ловна пушка решава всичките тези проблеми, бързо, лесно и ефективно! Ако ми дадат дори малко част бюджета на екоравновесие, за 3 месеца няма да остане и едно бездомно куче в София. След това нека дарят спестените средства за благотворителност.
53
1
 
10
 
! Отговори
I преди 11 години
ХОРА, ПРОЧЕТЕТЕТЕ ПО-ДОЛНИЯ МИ ПОСТ, ЕТО ТАКА СЕ ХАРЧАТ ВАШИТЕ ПАРИ, ОПРЕДЕЛЯТ СРЕЩА НА УХАПАНИЯ С КУЧЕТО НА МЯСТОТО КЪДЕТО Е НАХАПАН, САМО АКО ИМА МЕД БЕЛЕЖКА, И СНИМКА НА КУЧЕТО. АКО КУЧЕТО НЕ ДОЙДЕ НА ЯВКАТА СИГНАЛЪТ Е ЗАКРИТ! ЕТО ТАКА СА ЗАМИНАЛИ СТО БОНА, КАНЕЙКИ КУЧЕТАТА НА СРЕЩИ С УХАПАНИТЕ И ТЕ НЕ ИДВАТ! ТОВА Е ГАВРА С НАС И НАШИТЕ ПАРИ! ТЕ НЕ ПРИБИРАТ КУЧЕТАТА, ЗАЩОТО БИЛИ БЕЗСИЛНИ ПРЕД ЕКОЗАЩИТНИЦИТЕ! ТАКА МИ КАЗАХА, А ТОГАВА ЗАЩО НЕ ВИ ЗАКРИЯТ А НИ ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ И ПСЕТАТА НИ НАПАДАТ?
52
1
 
12
 
! Отговори
I преди 11 години
СКАПАНА НЕРАБОТЕЩА ИНСТИТУЦИЯ! ИСКАМ ДА ВИ ЗАКРИЯТ, БЕЗПОЛЕЗНИ СТЕ И СТЕ *** НА ГЪРБА НА НАРОДА! когато мъжа ми го ухапа куче близо до канала на Граф Игнатиев посред бял ден, вие му определихте среща един вторник в 9 сутринта да търсите кучето на мястото, където го ухапало!!! То да няма офис там, *** такива?! И снимка на кучето искахте, извинете, вие се подиграхте с човека! И понеже на мястото на срещата псето не дойде ( хахха, защо ли?) и ДОТАМ ВИ БЕШЕ РАБОТАТА ПО СИГНАЛА!
51
1
 
11
 
! Отговори
I преди 11 години
Моляяяяяяя???? Живея в идеален център, едни и същи *** обикалят на глутници всеки ден от години!!! По-малко сигнали ли? Нали мъжа ми го ухапа едно от тези, колко звънях изобщо докато някой ми вдигне телефона в Екоравновесие. Последният път като повдигнах въпроса ме излъгаха, че ще се обадят обратно и никой повече не ни потърси. А гадното псе си живее още на свобода, там ходят децата ни, мамка ви ***, лъжлива и крадлива, вчера глутницата мина покрай дечицата пред училището и те се разбягах
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Изразходваният бюджет за септември е 83 655 лв."Не ви ли е срам!!! Хората гладуват, вие харчите пари за зверовете, които хапят нас и децата ни...Нямам думи за подобно безочие...до 39 "Едно ухапване не е кой знае какво, в сравнение с масовото унищожаване."Извинявай, но едно ухапване=450 лева+стрес+12 дни ходене по болници... Съжалявам, но не виждам смисъл в подобен, вероятно от скоро и месечен, разход. Благодаря!...
49
2
 
10
 
! Отговори
алооооооооо преди 11 години
ами нормално,след като се звъни,звъни и НЯМА полза,и псетата си ги има и се увеличават,ЗАЩО да си губя нерви и време,а и пари да им се обаждам-там си е безхаберие пълно.
48
14
 
3
 
! Отговори
--------- преди 11 години
Тровете, но един ден децата ви ще плащат грешките ви!
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
надя,има ли как да командировате вашия кмет до София за няколко месеца? Имаме доста работа за него тук.
46
3
 
13
 
! Отговори
надя преди 11 години
не се тревожете в Пловдив общината бързо намери решение изтрови бездомните кучета и някое и друго домашно куче отровиха кучето на гражданска защита .Много хуманно няма що няма кучета няма проблем