КАТ започва масирани акции в София

Полицаи ще ни изненадват по кръстовищата
2 ное 2012 11:04,
107
КАТ започва масирани акции в София
Богдан Милчев. Снимка: архив Булфото

Столичният КАТ започва от понеделник масирана акция, съобщи главен инспектор Богдан Милчев пред БНТ. Проверките ще бъдат по модел на холандската полиция. Милчев обясни и как точно ще се извършва акцията.

“Решаваме, че ще извършваме проверка за алкохол, отиваме на едно голямо кръстовище, 10 полицейски служители с дрегерите, в движение, докато шофьорите са на светофара“, разказа той.

По негови думи такива проверки няма да се извършват само за каране в нетрезво състояние, но за наркотици, нередовни документи и други нарушения на пътя.

Още по темата

Милчев коментира и предлаганите промени в наредбата за движение по пътищата. По негови думи броят на отнеманите точки при катастрофа трябва да се завиши.

Промените в наредбата предвиждат да не се отнемат точки при причиняване на ПТП. В старата наредба се взимат точки за 25 вида нарушения, а в предложената само за 13. По думите на Милчев промените тепърва ще се обсъждат и не са окончателни.

Той беше категоричен, че мобилните камери на КАТ ще продължават да следят за нарушения на пешеходни пътеки. Главният инспектор от КАТ обясни, че от понеделник досега са регистрирани 1600 случая на нарушения. Има шофьори, които профучават с над 100 километра в час на зебри, припомни Милчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
0
 
! Отговори
dan преди 11 години
А бе я си ги оставете в храстите! Как на кръстовището ще кажат: " И са кво праиме"
77
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
боли ме сайдера какво са решили и какво ще правят та плашат..от 2 години съм я спрял моята барака и мисля да я бракувам..не ме *** ни граждански.ни прегледи ни нищо..служебните имат всичко така че ми е споко..а на далечни разстояние си ходим със служебната..пей сърце
76
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 11 години
И на тоя нещо му е избила чивията: как за 10-15 секунди ще ми провери документите, които си ги държа в багажника?! Ми то докато ги дам само ще е минала минута... а междувременно "зеленото" ще се е сменило поне 3 пъти.. и ще сме още 10 души в такава позиция.Явно зора е да се създават още по-големи задръствания по кръстовищата.
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
60 xiliadi tarteia nali triabva da plyskat .
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
60 xiliadi tartei koito triabva da xrantytim.
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха ха ,и това ако не е върха на простотията.Няма да спират автомобили,без да са извършили нарушение,но ще ги спират за проверки на документите.Нещо май не ми е ясно...,те сериозно ли са толкова *** или само се правят,за да ни дразнат?
72
0
 
5
 
! Отговори
ЛУКОЙЛ преди 11 години
ПОДАРЕТЕ НА ПОЛИЦАИТЕ, ПО НЯКОЙ ЛЕВ.....НИЕ РАБОТИМ "НА ЗАГУБА" И НЕ МОЖЕМ ДА ФИНАНСИРАМЕ ПОЛИЦИЯТА!ПРОИЗВЕЖДАМЕ РУСКИ БЕНЗИН/на загуба/.....ЗАРАДИ ЧЕРНИТЕ ХУБАВИ ОЧИ НА БЪЛГАРСКИТЕ "БРАТУШКИ"- ***....!ЦЕНАТА Е ВИСОКА ...ЗАЩОТО МНОГО ВИ ЦЕНИМ!
71
0
 
5
 
! Отговори
! преди 11 години
И името на акцията знам:" Да направим скъп подарък на жена си по Коледа! И още по- хубав на любовницата!"
70
0
 
6
 
! Отговори
Brankov преди 11 години
bravo! i da ne zabravite da snimate vsichko ot vashata rabota, uvajaemi politzai, s camerite , kakto pravyat kolegite vi ot EU, i posle da pokajete vashata rabota po tv kanalite na bg narod v BG i posveta!
69
0
 
5
 
! Отговори
Хулио преди 11 години
Аз искам докато чакам на светофар да ми издуха един полицай може и Цецо да дойде няма да откажа.
68
0
 
18
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Те по-миналата година нали искаха през лятото да сме оборудвани и с вериги против сняг. ... само мозък и *** мас...!!!
67
0
 
13
 
! Отговори
До ЗОРО преди 11 години
Абе Зоро, абе толуп такъв абе на всяко кръстовище да те спират като си такъв умник. Това дето си го написал са страшни глупости, ти извън БГ бил ли си някога? Аз в коклко държави съм бил и милион километра съм навъртял, ей такова чудо не съм видял да те спират ей така за проверка. Това се прави само по сигнал при издирване на човек или забранени в-ва. ЗОРО, разбери, че хората в цял свят правят нарушения, но щом са дребни към тях има толеранс. Тук това се прави за пари.
66
0
 
16
 
! Отговори
123 преди 11 години
това не е никакъв холандски метод, а направо си е българска работа.И пак ще питат КО ПРАИМ СЕГА
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tarteite se razmardaxa triabva da napalniat kasichkata ogladniaxa .
64
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами вие какво очаквате след като ви управляват ченгета? :) мисля си дали царя ако беше на власт (дето толкова алчно си взе имотите) щеше ли да се сети за подобна простотия?..
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре,ама проверявайте и за грамотност"ако ви стиска,разбира се".Няма *** няма българи всичко под ножа,а който не може да чете да се установи как е взел книжка!
62
0
 
20
 
! Отговори
Прасето преди 11 години
По Европа бая съм ходил ,ама такава простотия никъде не съм виждал ......... Решаваме, че ще извършваме проверка за алкохол, отиваме на едно голямо кръстовище, 10 полицейски служители с дрегерите, в движение, докато шофьорите са на светофара"........ смешници !!!
61
13
 
2
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
За да се констатират някои нарушения трябва да те спрат,иначе ще си караме по закон и не ти трябва ни преглед,ни гражданска ни оборудване.......!
60
1
 
8
 
! Отговори
До Хм преди 11 години
Нека да ти нахълтат тогава в къщата. Ще ти е приятно - нали не биеш жена си.
59
0
 
8
 
! Отговори
до 69 преди 11 години
не се притеснявай, все ще намерят правило, което си нарушил...нещо от рода на годишна проверка на пожарогасителя, светлини на регистрационната табелка, подобни ...