ДСБ иска оставките на двамата зам.-кметове в София

ГЕРБ залагали бушони, през които да прехвърлят отговорност
Обновена: 14 ное 2012 14:37 | 14 ное 2012 14:25, Веселина Йорданова
48
ДСБ иска оставките на двамата зам.-кметове в София
Общинските съветници от ДСБ Атанас Атанасов и Вили Лилков. Снимка: ДСБ

Общинските съветници от ДСБ в Столичния общински съвет настояват за оставките на заместник-кметовете по финанси и по транспорт Дончо Барбалов и Любомир Христов заради скандала с грешно изчислената лихва, дължима на превозвача „Карат-С“.

На извънредна пресконференция вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че заместниците й  ще бъдат наказани с  предупреждение за уволнение, а двама директори от Центъра за градска мобилност ще бъдат освободени.

Още по темата

Според съветниците от ДСБ обаче не може да се прехвърля отговорността за случая на изпълнителски звена в столичния транспорт, при условие че писменият доклад, с който е предложено да бъдат платени над 3 млн. лева лихви на фирмата, е внесен в Столичния общински съвет с подписите на Барбалов и Христов.

„Има опит да бъдат присвоени общински пари в особено големи размери – 2.7 млн. лева. Затова само „да издърпаш ушите“ на заместник-кметовете на практика е размиване на отговорността“, посочи общинският съветник Атанас Атанасов.

Според съветниците в правомощията на Столичния общински съвет, а не на кмета, е да вземе решение какви ще бъдат наказанията в Центъра за градска мобилност.

Атанасов заяви, че на двамата директори Николай Костов и Методи Аврамов тези цифри са „спуснати“ от Столична община, а после документите са послужили за основа на доклада на  Барбалов и Христов.

„Тези, които са спуснали цифрите, не са виновни, а тези, които изпълнили политическата  поръчка, те да операт пешкира. Настояваме за оставките на двамата заместник-кметове и си даваме сметка, че Фандъкова, заставайки зад тях, на практика с това си действие показва, че тя много добре е знаела какво се готви“, каза той.

Общинският съветник Вили Лилков заяви, че решението да се изплатят тези скандално високи лихви и опитът да се откраднат пари от общината, е наложено от групата на ГЕРБ, тоест политическата отговорност се носи и от мнозинството. Наказанието обаче ще бъде понесено от двама чиновници от столичния автотранспорт, което е преадресиране на вината.

От ДСБ бяха категорични, че основната задача на кмета на София е да се грижи за бюджета. "Не може да се внася доклад, с който общината да се разпорежда с 13 млн. лева, и на сесията госпожа Фандъкова да не присъства. Това са едни маневри, много характерни за управлението на ГЕРБ като цяло – винаги да сe залагат бушони, през които да прехвърлят отговорност", каза Атанасов.

"Знаем кой е човекът, който е спуснал числата на чиновниците от Столичния автотранспорт, но не сме Прокуратура", допълни той.

От ДСБ заявиха, че имат ходове в бъдеще, но на този етап настояват за оставките на двамата заместник-кметове, защото формално те са отговорни и виновни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
petko преди 11 години
ДСБ и Костов са крадци и мошеници. Никога повече няма да гласуваме за тези лицемери и продажници. Тоя път няма да гласувам за ДСБ и крадеца Костов.
43
1
 
2
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Е тоя път ще гласувам за ДСБ ,само те се осмеляват да искат оставки в общината !!!СДС са се гушнали с ГЕРБ и си траят като мишлета !!Срамота !!Мноого седесари и дясномислещи хора ще гласуваме за ДСБ !Не за ГЕРБ или Кунева !
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отнов само ДСБ застъпват правилната логичната и последователната позиция! Хора, осъзнайте се и гласувайте на изборите за единствента истинска анти-мутромилиционерска партия в България! Не се поддавайте на планираното оплюване и целенасоченото изливане на помия върху тях, от страна на ДС-ейците.
41
7
 
2
 
! Отговори
Аз съм преди 11 години
А бе хора, няма ли някой да ги прибере тези плебейчета. Толкова са болни, че незнаят на кой свят са. Виновни са пишман журналистите - дават им трибуна да ни облъчват с лъжи и лицемерие. Забравете ги по-бързо и ще сме по-добре.
40
3
 
2
 
! Отговори
taka преди 11 години
До АнонименНе е това!!!!!Но те друго и не знаят .Зорът са ПАК ИЗБОРИТЕЕЕЕ!!!!
39
7
 
1
 
! Отговори
taka преди 11 години
Наближават избори и мафиотите на ЧЕРНИЯ/Костов/се амбицираха със какви ли не трикове пак,хората да ги чуят че ги има още!!!!НЕ СЕ ЛИ НАЛАПАХТЕ *** МРЪСНИ????СТИГА С ТАЯ ПРОФЕСИЯ"ДЕПУТАТ"!!!!***!!!!
38
0
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Както обикновено, ДСБ са прави. За съжаление десните избиратели не осъзнават, че ДСБ е единствената дясна партия в България.
37
4
 
19
 
! Отговори
ЯСНО Е преди 11 години
1. ТОЯ БАРБОЛОВ Е СИН НА ОЗ ГЕНЕРАЛ ОТ ДС- ЗНАЧИ Е МИЛИЦИОНЕРСКО *** ПРЕОБЛЕЧЕНО В ГРОБАРСКИ ОДЕЖДИ. 2 . ДС ПРОДЪЛЖАВА ДА ВЛАСТВА , ЗАЩОТО ГРОБАРСКАТА ПАРТИЯ Е НЕГОВА РАЗРАБОТКА. 3 . ФАНДЪЧКАТА Е МУТРЕСА НА БОКО МУТРАТА , СЛЕДОВАТЕЛНО МУТРИТЕ УПРАВЛЯВАТ СОФИЯ И ДЪРЖАВАТА. 4 . НАЛИЦЕ Е ЗДРАВО ИЗГРАДЕН СЪЮЗ МЕЖДУ МУТРИ И МИЛИЦИОНЕРИ , ЧИЯТО ГЛАВНА ЦЕЛ Е КРАЖБИ И РАЗГРАБВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА. 5 . ПОТВЪРЖДАВА СЕ ТЕОРИЯТА: - ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА - ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
37 а принципите или те са само фраза в нашето безкрупулно общество.
35
15
 
4
 
! Отговори
синсин преди 11 години
ДСБ объркаха врага ! Пак стрелят по свои . Слепците точно за това не ходят на война .
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
32 какво научих ли , научих че хората имат много къса памет и са готови на всеки 4 години да си правят експерименти със себе си , първото ми разочарование беше 1990 година когато БСП спячелиха мнзинство във ВНС , вярно имаше и измами имаше мъртви души някакви си 500 000 гласа дето все се премятаха през годините , но те спечелиха , те написаха новата Конституция и си я гласуваха , тогава се учудвах но после разбрах що за народ сме , сега не се учудвам че сме на дъното , това заслужаваме.
33
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това ли е най-големият проблем ,в Бг?
32
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---РЕКЛАМА---ДСБ ,поради липса на финанси ,ПУСКА В ПРОДАЖБА ,НА ЖЕНСКИЯ--*** ПАЗАР В СОФИЯ -------ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ -----!
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво ,на КостЕв ,изпрати ----СДС , в НЕБИТИЕТО !Защо не се празнуваше,.... на 10 ноември 2012г.
30
2
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Ами ,брато ,....................на това ни НАУЧИХА ,за 20 години -ПРЕХОД!А Ти ,КАКВО НАУЧИ ?
29
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До кога И.Костов щем *** от ---Бг-ТЕЦ-ове.......А?
28
10
 
3
 
! Отговори
ФФФ преди 11 години
ДСБ да се разкара и да пробва с исканията си на Женския пазар..ако и там се намери все още някой желаещ да ги слуша
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интерсно колко тъпанара пишат тука и то пълни глупости
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много елементарно звучи, че цифрите им били "спуснати", а те професионалистите не са се усетили? Глупости и никой не им вярва. Това, че две пешки са си тръгнали не решава въпроса с кражбите. Общинските съветници от всички партии да не си мерят атрибутите, а да искат докрай оставките на заместниците на многоуважаваната кметица.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
21 само ти се струва , чевените врачки от агенциите пророкувеат това всеки път.