Уволниха зам.-шефа на Центъра за градска мобилност в София

Взеха главата на Николай Костов заради скандала с грешната лихва
20 ное 2012 18:25, Миглена Иванова
20
Уволниха зам.-шефа на Центъра за градска мобилност в София
Снимка: архив, Булфото

Съветът на директорите на "Център за градска мобилност" днес единодушно е приел да бъде освободен от длъжност зам.-изпълнителният директор Николай Костов, след като миналата седмица столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска той да бъде уволнен, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Още по темата

Ръководството на дружеството е приело и оставката на Методи Аврамов, ръководител на направление "Икономическо и АСТП" в центъра.

Костов и Аврамов са освободени заради скандала с грешно изчислената лихва по задълженията на общината към превозвача Карат-С.

Припомняме, че в средата на юли Столичният общински съвет (СОС) одобри да бъде прекратен договора между автобусния превозвач "Карат-С" и общината. Заради забавени плащания се оказа обаче, че местната власт в столицата трябваше да плати над 13 млн. лева на фирмата.

В последствие беше установено, че от Центъра за градска мобилност са пресметнали грешно лихвата по задълженията на общината, като сумата беше ревизирана от близо 3,3 млн. лева до малко над 600 хил. лева.

По-късно общинският съветник от БСП Георги Кадиев сигнализира Софийската градска прокуратура за случая.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Dorkov преди 11 години
bravo! a ste poluchat li i te bonusi po 90 000 bg leva kato V.Markovska?! ami snimkite im na tesi izmamnitzi kade sa - strah li vi e dnes.bg? ili gi kriete ekstra ot bg narodnata lubov?! tova li vi e prozrachnata demokratzia?!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E-i-i-i, kradliva selendurka e taz gadina,Ostavka ne si dade, dvama dushi beha iziadeni ot kucheta i sedi na kmetskia stol.Sladko e, kradne gadinata, da se zatukne ot parite deto vzima. A ttezi ot Gradska mobiilnost, sichkite da gi hvane rak deto tormoziat cela Sofia, vdigat koliote na horata denonoshno, pari trebva za Kartofenata princesa, i bashticata deto ia sloji na tova mesto, B.Borisov. Koga shte izritame taz selenka se pita, da si hodi na selo i pase kozite.Za nishto ne stava!!
12
0
 
2
 
! Отговори
ВМРО преди 11 години
До Вожда Май нещо си настинал или не си пил хапчетата. Не Карат-С а Ивкони са ***. Чалмалиите от дпс сподкрепят финансово Ивкони. Шефа на Карат-С е агент на ДС."Партизанското"му име е агент Митко. По времето на тройната коалиция в гаража на Карат-С постоянно ходеха служители на ДАНС за да го инструктират. Такива долни,злопаметни,алчни,нечистоплътни,отмъстителни,неблагодарни и нагли хора като сем: Столарски да търсиш с микроскоп няма да намериш. Доносник мръсен агент.
11
0
 
4
 
! Отговори
! преди 11 години
Абе,как не казахте кой им е одитора,дето е проспал тая "грешка4!?!
10
0
 
4
 
! Отговори
fsdaf преди 11 години
Проблема с бездомните кучетата нараства.Камионите на Екоравновесие изсипват в нашия квартал с камиони бездомни кучета.1-2-3-4ти път ли трябва да умират хора?Оставка на г-жа Кмета.!
9
2
 
6
 
! Отговори
ДО ИЗРУД преди 11 години
И името и това безмислие, което си написал дава отговор за нещата, които се случват около нас. В нормалните страни, в този случай щеше да има оставка на кмет. Тук обаче нещата серешават както е удобно някому. Пък и такива заспали гражадани покрепят, ама и те не знаят кой. И така си продължава. Едните крадат, пък другите, заспалите, ги подкрепят.По голям срам за действията от страна на кмета на столицата няма. И тя е в групата "калинки"
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ШОПТи май си дървен ШОП!Фандъкова не е лош кмет.Време е да спрем да хейтваме всичко и да отричаме, каквото и да се направи.Не, че защитавам ББ и ГЕРБ, но Фандъкова си води добре общината, а че един дървен шоп може да намери кусур на всичко, това е ясно.
7
2
 
0
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 11 години
А къде е днешната добра новина за турция
6
2
 
15
 
! Отговори
ШОП преди 11 години
ДАСКАЛИЦАТА-КЛЕТИЦА АКО Е ИСКА ДА Е С ЧИСТА СЪВЕСТ ТРЯБВА ДА СИ УВОЛНИ ЗАМ. КМЕТОВЕТЕ И СЛЕД ТОВА СИ ХВЪРЛИ ОСТАВКАТА. НЕ СА ВИНОВНИ ТЕЗИ ДВАМА СЛУЖИТЕЛИ, А "ГЛАВАТА". ТА ТЯ АКО НЕ Е ТИКВА Е НЯКОЯ "КАЛИНКА"- В СЛУЧАЯ ДАНЧЕТО! ДАНО ПОНЕ СЛЕДВАЩ КМЕТ ИЗВАДИ НА СВЕТЛО ВСИЧКИ ДАЛАВЕРИ ОТ ЯНЧУЛЕВ НАСАМ И ДА СЕ ВИДИ ЗА КАКВИ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ИДЕ РЕЧ!
5
6
 
13
 
! Отговори
Аз съм преди 11 години
"уволнявай, уволнявай" пяха комунистите, а сега когато ги уволниха, разчистване на сметки всичко е политика. НЕ МОЖЕ ДА СЕ УГОДИ НА ТЪРТЕЙТЕ ОТ ПОЗИТАНО.
4
3
 
18
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
Ха,ха Данчето им го /плесна/ четвъртит и много натопорчен! В дните, когато се плащат най-много карти- Сменяме софтуера и караш поне 3 дни на билети...после отчисления и,хоп чиста печалба 50тина хилядарки от вятъра. А и *** от Карат S, бяха свикнали всеки месец да прибират по около 100 000 допълнително, свърши тази песен!!!! Догодина нови коли,нови шефове по всички етажи.
3
19
 
16
 
! Отговори
изруд преди 11 години
не си поплюва кметицата. да е жива и здрава и само успехи и желая. всяка сутрин да си пие кафето с приятен вой на червени злобари във форумите
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А вие видяхте ли писмото на зам.кмета по транспорта; дето изисква лихвата да е точно 3,3 млн. лв?Жалко, за горките служители.....Битият си е бит. А ГЕРБ- пр...ан с 2, 7 млн....
1
6
 
21
 
! Отговори
Гарантирано от ГЕРБ преди 11 години
Разчистване на сметки или предизборни заплахи към тези които не се подчиняват!? Решете сами! Но уволненията зачестиха!