Разширяват летище София

Реконструкции ще има на Терминал 2
12 фев 2013 08:44, Петя Славова
17
Разширяват летище София
Снимка: Булфото

Първа копка на разширението на Терминал 2 на летище София ще направи министърът на транспорта Ивайло Московски. Стойността на проекта е близо 2 млн. лева, съобщи БНТ.

Реконструкцията е необходима, заради увеличаващият се брой на пътниците.

Според проекта, потокът на пътуващи ще е разделен на такива, които пътуват в рамките на шенгенското пространство и на такива извън него.

Очаква се да бъде увеличено и пространството на летището и на търговските площи. До март е крайният срок, в който трябва да е готова техническата част на проекта, след което ще бъде обявена обществена поръчка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
вассил преди 11 години
Не виждате стратегията и дълбоката мисъл на управляващите, след като Бойко спечели или си купи следващите парламентарни избори, какво мислите, че ще стане, искате да се изпотъпчем ли на това летище?
13
1
 
2
 
! Отговори
ХАХА преди 11 години
Какво се е увеличило,бе!Непрекъснато съм на терминал 2,халето е празно и при излитащи и при кацащи!Я,да вземете да оправите подземния паркинг,че като вали и има сняг си влачим куфарите из локвите!Той Бойко не знае,нали излиза направо ,без да си цапа крачетата из паркинга!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че какво ще и разширяват, тя и сега е полупразна
11
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Англия е такова зло, че ако за *** е безплатни еднопосочни, английското правителство ще иска да ни се удържат от еврофондовете цени на двупосочни, включващи лихвите и глобите. След това ще ги доставят с турски шлепове на пристанище Бургас.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Според проекта, потокът на пътуващи ще е разделен на такива, които пътуват в рамките на шенгенското пространство и на такива извън него." Аз предлагам да направим коридор за *** и българи като сме почнали! За *** само еднопосочни навън, а ако е към Англия без пари билети, да видят те каква емиграция какво чудо ще настане...
9
1
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 11 години
Дано разширят тапата на проверката след ескалаторите. Нервичи не ми остават като видя пиредната манифестация. Не че се туткат прекомерно - бързо върви но изнервя.
8
2
 
6
 
! Отговори
Ганьо преди 11 години
Ало, Сидни minus IQ, дай си дефиницията за кадърен българин - да успее да стигне до чужда държава и да може да мие чинии, например? И да нарича родината си "гето"?
7
4
 
6
 
! Отговори
От Марс преди 11 години
Ало, Сидни, извинявай батка, но най- сетне те намерихме. Ти си нашия експеримент за създаване на човек с отрицателно IQ, но при транспортиранета колегата извънземен изгуби епруветката. Ако знаеш от колко време те търсим, за да отчетем резултатите. Браво, браво! Виждам, че добре сме се справили :)
6
2
 
5
 
! Отговори
АНТИгерб преди 11 години
Другарите от ГЕРБ ще правят копко, а още НЯМА технически проект!!!! Какво може да се направи с 2 милиона лева на летището, освен някое друго ново гише или будка за кафе и вестници!!!
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурен съм че индивидът наричащ се Австралия (Сидни) е виждал Австралия и Сидни само на снимка!Няма значение! Важното е човек да има мечти!
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде, мишки, сега започвайте да плюете, че ни разширяват летището, а вие летища не ядете.
3
1
 
25
 
! Отговори
Аз съм българче, ... преди 11 години
Ало, Сидни, ти нали си се изнесъл - кво ти дреме за гетото и лузърите? Гледай си новата родина и не се обаждай.
2
25
 
5
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
Ооохх то само лузърите останаха в гетото. Има ли още да се изнасят?
1
2
 
17
 
! Отговори
Norge преди 11 години
Za po-byrzo i ka4estveno napuskane na BG :)