Сблъсъци между протестиращи и полиция в София*

Жандармерия пречи на протеста да стигне до сградата на ЧЕЗ
Обновена: 17 фев 2013 22:20 | 17 фев 2013 14:35,
380

Снимка: Булфото

Протестът в центъра на София срещу монополите прерастна в сблъсъци между протестиращи и полиция. Засега няма данни за пострадали.

Около 13.20ч. част от  митингуващите, които бяха затворили за кратко "Орлов мост", тръгнаха към централата на ЧЕЗ.

Шествието се върна по бул. "Цар Освободител" към Софийския университет и после пое по бул. "Цар Освободител" и "Раковски".

Жандармерията обаче блокира пътя на шествието към централата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Около 13.50ч. протестиращите бяха пресрещнати от кордон жандармеристи по ул. "Раковски" на ъгъла с ул. "Неофит Рилски".

В 13.55ч. част от събралите се опитаха да пробият кордона. Срещу жандармеристите полетяха камъни и бутилки. Някои от протестиращите се опитаха да обърнат паркирана наблизо кола на жандармерията.

Засега няма данни за пострадали, като жандармеристите отблъскват протестиращите на около 50 метра от централата на СДС в посока площад "Славейков". Протестиращите скандират „мафия”, докато отстъпват.

Движението по улицата е спряно.

Около 14.25ч. организаторите призоваха протестиращите да тръгнат към президентството. Повечето присъстващи поеха обратно по "Раковски" в посока администрацията на президента на Ларгото.

Агресивни действия на част от протестиращите в София наложиха намесата на органите на реда, съобщиха на свой ред от пресцентъра на МВР.

По време на днешния протест в София група от около 4 000 души се отдели от останалите протестиращи и се насочи към сграда на електроразпределително дружество ЧЕЗ. На място част от присъстващите са започнали да чупят пътна настилка и да я хвърлят по полицейските служители, направили са опити да обърнат специализирани полицейски автомобили и са използвали сълзотворни спрейове срещу полицаите.

Това е наложило служителите на реда да предприемат необходимите действия с цел предотвратяване на по-нататъшни вандалски прояви. При намесата не са използвани помощни средства.

*Актуализирано към 15,20 часа с позицията на МВР

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
0
 
2
 
! Отговори
Stefan_1_Tcholakov преди 11 години
БРАЗИЛСКАТА ПЕПЕЛЯШКА - ДИЛМА РУДОЛФ - НАШАТА БЪЛГАРКА, НЯМА ДА ПЛЯСКА РУСНАЦИТЕ, КАТО ЮДЕЙСКАТА *** БИВШИЯ ФИНАРСОВ МИНИСТЪР СИМЕОН ДЯНКОВ, УЧИЛ СИ НА ЯРКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДОБРОДЕТЕЛИ ОТ ФОНДАЦИЯТА \"ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА\"-ВИВА БРАЗИЛ - ДА ЗДРАСТВУЕТ РУСИЯ !-Дилма Русев посрещна Дмитрий Медведев като пепеляшка с една обувкаВ Бразилия обсъждат пикантна новина президентът на страната се появи на среща от най-високо равнище само в една обувка -blitz.bg/news/article/183600-ВИКАЙТЕ СРЕЩУ СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - ШВЕЦИЯ, СЪБЕРЕТЕ КЛАКЬОРИТЕ !--БЛИЦТРИЕТЕ
287
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ПОКАЖЕМ НА КОМУНИЗМА, ЧЕ НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРИЯ!
286
1
 
3
 
! Отговори
Атакист преди 11 години
До Спартак Неее, не е така !!!---Бъркаш Пич !!!! Атака беше на друго място по това време на левски паметник и слушаше 60 минутна реч на Сидеров- държа да отбележа, че без да чете !!! Само Наполеон, Ботев, Кастро и ДеГол са го можели !!! -- Чухме за случващото се при Вас и дойдохме да попитаме и солидарно се притеснихме за ексцесиите на жандармите!!! Но бяхме посрещнати от Вас враждебно !!!
285
0
 
3
 
! Отговори
Спартак преди 11 години
Заглавието е доста неточно - протеста през повечето време беше мирен, но групичка от 200-300 провокатори започна да мята камъни, бутилки, кофи с боя да блъсак полицаите, да чупи щитовете им - и естествето полицаите нападнаха под строй и пребиха няколко човека, нищо странно няма. Даже малко ги биха. хората които бяха разкървевин не бяха от протестиращите, а бяха *** от АТака, които мятаха предмети. Показателон е че вечният анархист АНдерй Слабаков бе пърав жичак на местопроишзествието....
284
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100%- тово ерп- тата въртят някакъв счетоводен номер за да намалят печалбата си сметките предходната година са занижени тези обаче който трябва да се плащат тази година са двойни за да се избие занижението от предходната година!
283
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еничари в униформи! Навръх обесването на Апостола!
282
0
 
5
 
! Отговори
Герб няма акъл да преди 11 години
управлява, не ни трябват магистрали, трябват ни пари за достоен живот.Герб да си ходи.Ще гонакарат да си отиде, БСП да не се връща, също не става.
281
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ot ytre sio vzimaite pyshkite bradvite bombite da ne vi biat .tva polojenieto.kato vi biat biite i vie streliat streliate i vie ybivat ybivaite i vie kvo ochakvate ot kapitalizma da vi dade xliab ,xliab se dava na podlogite.
280
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
policiata obslyjva interesite na oligarxiata zatova i se plashta ,naroda nikoi ne go broi toi e elektorat moje da bade lagan manipoliran bit ograbvan ybivan tva sa metodite na balgaskata byrjoazia ot prestapnici.
279
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От публикуваните отчети за 2012г на ЕРП става ясно, че те имат огромен ръст на показателите. При Енерго-Про Мрежи АД печалбата е с около 33% повече от предходната година, а при ЧЕЗ Разпределение България АД ръстът на печалбата е впечатляващ 240%. Отчетът на ЕВН Електроразпределение АД не е публичен, но се предполага, че ръстът на финансовите показатели отново е трицифрен. Логичният въпрос е на какво се дължи огромното повишение в числата и как то кореспондира с исканията на ЕВН и ЧЕЗ за увеличение в цената на тока?
278
1
 
5
 
! Отговори
Излизай народе! преди 11 години
ОТ ДНЕС Е6АНЕТО НА ГЕРБЕРАСТИ Е БАЗПЛАТНО
277
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бий! Бий! Бий раята по главата, БИЙ!
276
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
атака и дпс врагове?в грешка си приятелю,атака е продукт на дпс.Защо е така,помисли и ще разбереш
275
1
 
6
 
! Отговори
американецо преди 11 години
Хайде сега остава само поредния "МЕСИЯ" да яхне гребена на народното недоволство, после да спечели изборите с мнозинство и да "ОПРАВИ" народа!!!! Кой спред вас ще се пробва? Доган? Болен? Р. Овч? Румен Пикоча? НАРОДЕ?!?!? Вижте ги бе само, довчерашните "смъртни" "врагове" Атака и ДПС рамо до рамо сега се бифрендват на коалиции само и само да ударат кьовавото! Плюя на тия нечистоплътни игри!!!!
274
0
 
3
 
! Отговори
ЧЕЗАРИ преди 11 години
След извършена проверка по подаден сигнал и с оглед категоричното становище на представителите на мажоритарния акционер на ЧЕЗ Разпределение България АД бяха констатирани нарушения в дирекция Експлоатация и поддържане. Ръководството на компанията взе решение и считано от 04.12.2012 г. освободи: Андрей Живков, ръководител на направление Столично в дирекция Експлоатация и поддържане, и Красимир Биджов, ръководител на звено РЗ Витоша 3 в същата дирекция.
273
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОлицията (полицай = 0) е просто частната охранителна фирма на правителството. :)
272
0
 
2
 
! Отговори
onz преди 11 години
До РГФей , аман от комплевскарщина по форуНите. що на не направят една партия "Славия" а? и да я води батВенци
271
1
 
10
 
! Отговори
АЗЕ преди 11 години
Егати и гнусните журналистически статии. Не слушайте и не гледайте рейтинговите медии.Защото се опитват да замажат положението. За кандидат-президентските избори в САЩ имаше егати и дискусиите по рейтинговите медии..А сега когато 1000000 души искат да запалят монополистите се отделят по 4-5 мин за отразяване и то по една от медиите гледах че бяха на митинга ама на 2-3 пресечки така че да не се виждат хора и да се създаде впечетление че е нещо малко и безмислено...Умрете............
270
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добрев отказа да отговори на въпроса знае ли кой е собственикът на ЧЕЗ и как си обяснява, че собственикът на уж чешката фирма си е харесал шофьорът на Пашата за свой представител в Надзора
269
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Пази се от гнева на търпеливия !!!