БАН получава още 7 млн. лв. за водещи иновативни изследвания

МС отпуска над 13 млн. за разширяване на метрото
Обновена: 1 мар 2013 21:41 | 1 мар 2013 21:39,
42
БАН получава още 7 млн. лв. за водещи иновативни изследвания
Момент от днешното заседание на МС. Снимка: БТА

На бюджета на Българската академия на науките ще бъдат предоставени допълнителни средства в размер на 7 млн. лв. Постановление в този смисъл прие Министерския съвет в оставка, съобщиха от правителствената информационна служба.

Основната цел е да се стимулират водещите иновативни и обществено-полезни научни изследвания в духа на Стратегия 2020.

Средствата за изпълнение на постановлението са предвидени в Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г.

С друго свое постановление правителството в оставка одобри целева субсидия за капиталови разходи по бюджета на Столична общини в размер на до 13,5 млн. лева за разширението на софийското метро.

Строежът на метрото продължава с изпълнението на етап III, включващ изграждането на два участъка - от бул. „Цариградско шосе“ през ж.к. „Дружба“ до новия терминал на летище София и от ж.к. „Младост-I“ до ж.к. „Младост-IV“ - Бизнес парк и за благоустройство на градската среда и паркове.

Средствата се осигуряват предвид изключителната обществена, транспортна, социална и екологична значимост на софийското метро и стартирането на новото продължение към летище “София“ и Бизнес парка, а също като важна предпоставка за развитие на модерна, устойчива и екологична среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
0
 
! Отговори
Плевня теб питам преди 11 години
Абе,тия нали си подадоха оставките?Защо продължават да ме крадът?
39
1
 
2
 
! Отговори
шуми - 2част преди 11 години
това е пладнешкобезподобен обир - да си раздават милиончета, лев за бан, милион за джобовете на айдуцитееничари...
38
0
 
1
 
! Отговори
шуми преди 11 години
не разбирам ли или ни правят на маймуни отново и къде е "гражданското общество" -- министри в оставка си раздевет милиончета, а протестиращите едно си знаят и баят - да участват в управлението на държавата ,ама каква държава е това, какви пет лева ,*** невежеството - начело на протестите *** и *** - не искали партии, то верно че със стари *** бардакаът нема да прогресира , ама с кой - да се върнат всичики бивши еда си операт пешкирите и да изръсат на пощада окраденото, това е
37
1
 
1
 
! Отговори
$Комишън$ преди 11 години
Надушвам далавера в схема поне 1:2 БАН-ГЕРБ
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Там е работата, че освен некадърни, има много хора, които са и злобни- та те са най-опасни. Кадърният човек се познава по делата му, както и злобния.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След две десетилетия един от тях, офицерът от ДС Красимир Райдовски най-сетне е започнал да изтрезнява: Ако някой смее да твърди,че всички ние, служителите на ДС до 1989 г. не сме били идеологически обременени, е ***. Всички ние бяхме членове на БКП или ДКМС, последните бяха особено активни идеологически работници (както част от тях станаха най-дейните активисти на СДС след 10 ноември)... Единствената истина която той [Димитър Иванов Гестапото, наричан от мен Кагебето] написа в тази книга
34
0
 
0
 
! Отговори
от 33 преди 11 години
Нещо променило ли се е оттогава? Умишлено се опрадават с бюджета, за да държат некадърници, които да притискат способните и да ги унижават!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарят генер-лейтенант заявява: Шесто управление работеше главно за спокойствието на българските граждани, за предпазване на интелигенцията от нахлуването на западното влияние в страната...[4] Някогашният виц гласеше, че знаем и имената на онези български граждани, за чието спокойствие се грижеше Държавна сигурност. А дори по-голямата част и от тяхната уж предана, откровено партийната интелигенция, мечтаеше за нахлуването на западното влияние в страната. Блянове... "цитат от "За мора
32
0
 
1
 
! Отговори
SS до #31 преди 11 години
Точно така! Което значи и, че им пречат в тяхното развитие
31
0
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Пречат на младите учени. Въобще не пречат- издигат ги, само че според техните допотопни разбирания. Учат ги на това, което могат те- това е страшното.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до този с минусите на 17 и 20Няма дълго да заглушите гласът на истината, вече сме в Европа, а и младите знаят езици и искат да живеят по европейски- това не може да го спрете, колкото и насилствени мерки да прилагате- тези мерки те ще се обърнат срещу вас. Защото времената вече са други....в България.
29
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 11 години
Парите, отпуснати на БАН са направо на вятъра, тъй като по същество БАН е НЕреформирана организация ! При това нарушаваща закона за пенсиониране - в БАН продължават да НЕ пенсионират хората, навършили (че и отдавна задминали) пенсионна възраст! Институтчетата на БАН са пълни с никому ненужни старци, които само се мотаят там, и фактически пречат за израстването на млади учени
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 20 някой е сложил минус, та е ясно че на някои хора това наистина не е удобно.
27
0
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Същото е и в образованието, ако налеят пари и искат да се работи както работят по света- и ние ще дръпнем. Но явно умните хора не са удобни.....в тази държава. Та ако е така, нищо чудно че чалгата я залива.
26
0
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
10% в най добрия случай е за пряка употреба, но могат да избият останалите 90 и да излезе на печалбаНапротив, 100% е за пряка употреба, когато има стандарти и правила. Защо?Защото обогатяването и допълването на нови знания могат да нямат пряко влияние върху пряката употреба, но косвено подготвят пътя за това. Без фундаментални изследвания- практически иновации няма как да има. Но понеже много хора са професори на ръководни длъжности без никаква сериозна научна дейност, само бг,та не им е яно
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Търсете логиката.Парите не бяха отпускани за Калина Илиева , а бяха отпускани за СЕКТОР ЗЕМЕДЕЛИЕ ...целта беше ясна , да се форсират там нещата за да може да се привлекат милиарди в този сектор от еврофондовете.Това , че Калина се оказа Калинка , не е повод да се плюе този ход на правителството , защото в момента селското стопанство заедно с туризма крепът държавата.За последните няколко години там са усвоени няколко млрд , и договорени още за периода 2014-2020
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първо ще затворят устите на интелигенцията защото образования елит на България е най опасен за олигаро-мафиотските правителства и правосъдие.
23
0
 
3
 
! Отговори
kanalin преди 11 години
До ЖалкоПроблема е в лошата организация. Обществото не е печелило от наука защото липсва звеното което да се занимава със защита на интелетуалната собственост и със намирането на рисков капитал да инвестира в нови производства. Наукате е рискова инвестиция - 10% в най добрия случай е за пряка употреба, но могат да избият останалите 90 и да излезе на печалба. Ама се иска организация - таке е по света. Да не искате учените и това да правят, а може би и да бъдат бюрократи ... скъпи сме на триците
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Липсата на международни стандарти в науката и липсата на средства е основното което съсипва способните учени и науката в БАН.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, в БАН оправдават липсата на международни стандарти в работата с липсата на средства. Дайте им средства, но искайте да работят по международни критерии. Ще останете изнедани кой не иска това- тези, които ръководят учените. Те си знаят защо.