За ден Фандъкова се отказа от предложението си за кмет на „Триадица“

Кандидатурата за кмет на "Изгрев" обаче бе гласувана
10
За ден Фандъкова се отказа от предложението си за кмет на „Триадица“
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, БТА

Кметът на София Йорданка Фандъкова оттегли доклада, с който трябваше днес общинските съветници да гласуват предложението й Николай Желев да стане кмет на район "Триадица". Оставката на кмета на района Стоян Начев бе поискана заради шофирането му в нетрезво състояние.

Пред журналисти столичният кмет каза, че е предложила Желев заради опита му като член на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, а преди това и като одитор в Сметната палата. След като разбрах обаче за някои обстоятелства, които бяха публикувани вчера в медийното пространство, разговарях с Николай Желев и не останах удовлетворена от обяснението, което той ми даде, обясни Фандъкова, вероятно визирайки информацията, че той е един от членовете на стария състав на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, който отказа да му бъде намалена заплатата.

Още по темата
С тайно гласуване Столичният общински съвет назначи Цветомир Жеков за кмет на район „Изгрев”. Фандъкова поиска оставката на досегашния кмет Димитър Димитров заради начина, по който е определял възнагражденията на служителите в администрацията. Жеков бе досега  зам.-кмет на район „Сердика”. От 43-ма съветници, 34 подкрепиха предложението на Йорданка Фандъкова Жеков да наследи Димитров, осем гласуваха против, а една бюлетина беше недействителна.

По време на дебатите преди гласуването Желю Бойчев от БСП посочи, че неговите колеги от левицата няма да подкрепят кандидатурата на Жеков, защото не го познават и смятат, че не е бил представен на Столичния общински съвет.

По-рано днес столичните общински съветници се скараха за приходите от реклама на София по време на обсъждането на доклада относно касовото изпълнение на бюджета на Столичната община към 21 декември 2012 година. От ДСБ и БСП дойдоха обвинения, че общината подарява десетки милиони, защото рекламодатели й осигуряват медиен комфорт и че се купува медийно време през договорите за реклама.

В отговор председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и столичният кмет Йорданка Фандъкова призоваха, ако има факти за нарушения на конкурса, да бъде сезирана прокуратурата.

Фандъкова обяви, че ще поиска среща със служебния икономически министър Асен Василев още следващата седмица, за да му предложа конкретни мерки и промени относно сметките на абонатите на „Топлофикация – София”.

Тя посочи, че усилията на работната група са насочени към прилагане на ежемесечно отчитане и отпадане на прогнозните сметки, както и към възможността за сключване на индивидуални договори с топлинните счетоводители. 

Друго дружество също е в полезрението на общината. Според заместник-председателя на Столичния общински съвет Николай Стойнев, ДКЕВР трябва да наложи санкции на "Софийска вода". Според бизнесплана, приет през 2009 г., загубите на дружеството от 2007 до 2011 г., е трябвало да бъдат намалени с близо 20 процента, но до момента това не се е случило и те са намалели само с два процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Читател преди 11 години
Пичеве, май пак отворихме плювалника...Айде кажете нещо читаво, че всеки път, като чета поредната простотия и се чудя що плащам тока за компютъра, като ще чета идиотиите на смахнатеняци, дето освен ***, друго не могат да оравят, камо ли мнение да изкажат...Айде по същество, ако претендирате да сте същества някакви.Стига с партийните си изцепки де...
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
napuskay i izcezvay ot balgariq
8
1
 
1
 
! Отговори
митето преди 11 години
Така и не разбрах в какво престъпление е обвинен тоя кандидат кмет. Досега оттегляха доверие за далавери,подкуп и т.н, но за нещо което е било пожелателно, не е закононарушение не мога да схвана. Май всички превъртяха,говорят за морал като в пионерска организация, а не в пазарна икономика. Кой по желание ще си намали заплатата, нека се афишира тук и после да съди.Що за народ сме, ако е моята заплата, ще прегризя гръкляна на тоя дето иска да ми я намали.Къде в кодекса на труда или в друг закон е записано че заплатата може няко да я намалява както му е кеф? Как се намалява нещо вече договорено и
7
0
 
2
 
! Отговори
Нетърпелив преди 11 години
Ех, дали ще доживеем да бъде защитено обществото от КРАДЛИВАТА сврака Топлофикация!Г-жо Фъндъкова с нетърпение очаквам да се убедя, че може бъл. политик да направи нещо в защита на потребителя, дано да не бъдат отново измамени надеждите ни за справедливост!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kato gerberastkite kalufi q izbraha taq kifla, sega vsi4ki 6e I surbame poparata!
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая няма ли кой да я изгони? Вярно ли е, че всеки ден ходи на масажи във Военно медицинска академия в работно време, за сметка на данъкоплатците?
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАБРАНА НА НЕЗАКОННИЯ ДАНЪК СМЕТ ,ФАНДЪКОВА ВЪН ОТ СОФИЯ И КМЕТСКИЯ ЗЛАТЕН ТРОН .
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ФАНДЪBКОВАТИ НЯМА ЛИ НАЙ НАКРАЯ ДА БЛАГОВОЛИШ ДА СИ ПОДАДЕШ ОСТАВКАТА ,АЙДЕ ЧЕ НИ ПИСНА ДА ТИ ГО ПОВТАРЯМЕ ,А ТИ ДА СЕ ПРАВИШ НА НИ-ЧУЛО -НИ- ВИДЯЛО .ДОКОГА ЩЕ НИ КРАДЕШ С НЕЗАКОННИЯ ДАНЪК СМЕТ, И ЩЕ СЕ КРИЕШ КАТО П...Е ВЪШКА В ***.ТО БИВА АМА ТОЛКОВА БЕЗОЧЛИВО И НАГЛО СЪЩЕСТВО НЕ СМЕ ИМАЛИ КАТО ТЕБЕ.ОСТАВКА НЕЗАБАВНО.
2
0
 
6
 
! Отговори
шефът преди 11 години
Аз не признавам партиен лидер като ж/а Фадъкова и като кмет след като няма приемен час за обикновените хора, тя е просто изпълнител..........
1
5
 
10
 
! Отговори
ss преди 11 години
Толкова и може протежето на ББ.Виждаме ги в пълна прелест,мудна администрация,която почти не работи и детски градини ,който не взимат деца при наличие на места.