Столичните катаджии погват мотористите

Ще следят за техническата изправност на машините
Обновена: 21 мар 2013 20:40 | 21 мар 2013 20:40, Красимир Ангелов
77
Столичните катаджии погват мотористите
Снимка: Булфото

Масови проверки на мотористи започват столичните пътни полицаи от понеделник, съобщи  директорът на КАТ-София Богдан Милчев.

Основно катаджиите ще следят за техническата изправност на моторите. По думите на Милчев една от основните причини за катастрофите с мотори, след превишената скорост, са износените гуми.

Шефът на столичния КАТ днес се срещна с представители на мотоклубовете в София по повод на откриването на мотосезона, който започва в събота.

Мотористите призоваха шофьорите да са по-толерантни на пътя към тях, тъй като те са по-уязвимата част от движението.

Директорът на столичния КАТ се съгласи с позицията им като добави, че именно шофьорите на автомобили са основните виновници при произшествията с мотоциклети.

През 2012 г. загиналите мотористи в София са четирима, през 2011 г. те са били осем, а през 2010 г. - петима, посочи Милчев.

По думите му в столицата се наблюдава все по-голямо увеличение на мотокултурата. През миналата година в София са били регистрирани с 2000 повече мотоциклета спрямо 2011 г., като с това техният брой вече е над 23 000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: КАТБогдан Милчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
1
 
! Отговори
до ххL преди 11 години
Ти си от тези където спират само в стълбове !!!!!!!Регистрирал ли си се за донор ???Ще работиш в елбектрото ,натам вървят нещата !!
58
0
 
2
 
! Отговори
емо г преди 11 години
И ние призоваваме мотористите да спазват правилата за движение, а не да летят с двеста или да карат бавно в средата на пътя.
57
0
 
5
 
! Отговори
SonycTemple преди 11 години
До Софийски мотористТака е, защото докато си на мотора НЕ можеш да пушиш, да се червиш и да си сменяш диска/касетката/радиостанцията, а ТРЯБВА да внимаваш за някой "не видял" те ***!! И аз имам семейство и искам след работа да се прибера читав, а не някой да се обади на жена ми, че е станала беля!!
56
4
 
2
 
! Отговори
XXL преди 11 години
Тоя *** пък му писвали ушите и се загрижил за нивото на шумЪ ;))Сигурно половината пишещи *** за пръв път ще го чуете,че мотора трябва да е шумен и то много шумен за такива снайпери като вас дето все не били го видяли-мАтОрЯ...Това е целта,като си кьорав..поне да чуеш че нещо става.. !;)
55
0
 
2
 
! Отговори
do 30 преди 11 години
Браво, тебе са те пропуснали! Мен ме взе такси точно по описания от теб начин! Строшена подбедрица, 40см пирон в крака.... край на спортната кариера, след 2 години още възстановявам мускулатура... сега карам "танк" 2.3 тона и мажа наред, към таксита съм СИЛНО алергичен!
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам за вас, но аз искм да следят и за нивото на шума. Някои така реват, че после ти писват ушите след като мине такъв покрай теб.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А-а-а по-добре да подгонят наглеците каращи на дълги светлини в града нощно време и тези които пускат и фаровете за мъгла ... крайно време е да се налагат глоби за това нещо. Като си карам колата и като се прибирам вечер към вкъщи ми е писнало от такива тъпани!
52
1
 
6
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Сигурно има и свестни мотористи,но тия с пробитите ауспуси са абсолютни комплексари за които единственото удоволствие е да писнат алармите по колите и някой да ги забележи как гърмят от светофар до светофар. Отделно са просташките гонки през ноща по пустите улици
51
3
 
1
 
! Отговори
korleone преди 11 години
Алоо,Пловдивския катаджия,няма ли да вземеш пример от колегата си и да спреш това безумно реване на мотори по улиците ни.Това е нетърпимо!Колко време ти трябва да се събудиш или по твоята улица не минават ревящите мотори.И кога най-сетне ще си извадиш служителите от колите,а не да се изпъват като *** читаци вътре и да имитират профилактика!Кога най-сетне,кога ?Господин Чонов,обърнете им внимание,ама сериозно !!!
50
1
 
2
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
Добро и необходимо начинание.....само се чудя колко ще спрат за проверка...))))
49
1
 
9
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 11 години
и как ще ги погнат с умрялата астра 1.6 на метан хаха аз познавам един моторист който преди няколко години е спрял на стоп палка !
48
12
 
4
 
! Отговори
111 преди 11 години
КАТ да провери и главите на мотористите за изправност
47
2
 
12
 
! Отговори
1000rr преди 11 години
Че ме хванат за проКУРатурата..у Перник катаджиите ги обичаме като жени.....
46
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Браво! Дано!
45
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може би не са гумите, а страхотната пътна настилка - натискаш спирачката и започва едно пързаляне... или ще има дупки..... и задължително има и пясък по пътя.От там на татък при тези условия зависи изцяло, от мозъка (и да ли го има) на задкормилното. било то велосипедист, моторист или шофьор на кола.
44
5
 
5
 
! Отговори
МЮДЮРИН преди 11 години
1871 --- Днес няма да вадим заптиетата по крьстовищата защото вали дьжд и ще им е студено ! Ако Алах е рекьл ,като се оправи вемето започваме сьс сьбиране на джазието и др. даньци....Валията нареди да дебнем всеки ездач /ербап / на кон и покраи него и онея с каруците за тескерета , и др разрешения дали им светят фенерите и т.н.т. Раята трябва да се дьржи в покорство сьс сабя и бич ...
43
6
 
6
 
! Отговори
XXl преди 11 години
Не знам мВр-ту къ ша *** догони да *** прувири ;)) До ден днешен,като съм с моторя не ми е минавало на аКъля,че се спира на мИлицията....;)) Нема по-голем кеф от,като махне уШев и да навиеш масура и един Х..Й да му покажеш ;))
42
2
 
7
 
! Отговори
XXL преди 11 години
;)) С Хаябузата ходя до Солун и обратно за 4часа с почивката ;))
41
1
 
6
 
! Отговори
До НСС преди 11 години
буквално за няколко секунди. Ами точно ето тези симпатяги не стига, че ме дразнят, ами не ги и разбирам, нали за тръпка се говори много често...ами голямата тръпка да задминеш обикновено комби от дясно на дясна лента и да накараш някого да се чуди какво става рискувайки и аз не знам какво. Иначе дано мотористите да са повече като теб. Поздрави,
40
0
 
5
 
! Отговори
До НСС преди 11 години
ст от дясно с видимо много по-висока скорост от твоята (само да поясня случката е преди да въведат новото ограничение от 140 км/ч). Третата ми е доста скорошна, преди месец, от втората (дясна лента) за завой на ляво от Климент Охридски към 8-ми декември и да се опита да се промъкне моторист от дясно....видях го в почти последния момент и набих спирачките, защото между предницата и тротоара имаше малко под метър. И си бях погледнал в дясното огледало преди да пусне светофара, и човека си мина