До дни почва градежът на 4 нови забавачки в София

Фандъкова строи ударно в Красно село, Оборище, Надежда и Дружба
4 юни 2013 12:12,
3
До дни почва градежът на 4 нови забавачки в София
Снимка: БТА

Очаква се следващата седмица да започне строителството на 4 нови детски градини в столицата, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Днес тя бе на инспекция на 93-то ОДЗ в кв."Красно село".

"Това е една от 17-те детски градини, които започваме да строим тази година. Изграждат се 3 детски градини в момента. Освен в "Красно село", който е един от най-натоварените райони, към финала върви и строителството в "Лозенец", детска градина се строи и в кв. "Дружба", допълни тя.

По думите й следващата седмица започва изграждането и на детски градини в столичния център, в "Оборище" и в район "Надежда".

"За останалите детски градини в момента текат процедури", посочи Фандъкова.

Кметицата обеща още, че ще бъдат изградени и 10 нови детски площадки.

Тя не пропусна да отбележи, че градежът - и на забавачките и на площадките са благодарение на парите, отпуснати от правителството на Бойко Борисов.

"Очаквам тази политика да продължи и сега при новото правителство, за да може децата на България, голяма част, от които са в София и в големите градове, да могат да посещават детски градини", завърши тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
S преди 10 години
Интересно е, защо не строят нова градина в Дружба 2, а отново в Дружба 1, при положение, че там има около 5 и във всяка от тях има яслени групи поне по две. В квартал Дружба 2 има точно 3 градини и трите с по една яслена група. Питам, защото цяла година водя детето си в Дружба 1 на ясла и ми прави впечатление, че там може дете да бъде прието с 8,1 точки/за сравнение в Дружба 2 има от 5 до 7 места за набор в яслата и влизат деца само с по 10 + точки/.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сети са Мара !