July Morning на Витоша

Лошото време не повлия на доброто настроение на събралите се
1 юли 2013 17:12, Петя Славова
4

Снимка: Витоша ски

Вече и София се разписа в листата на българската традиция July Morning. Организатори на култовото събитие бяха Витоша ски и Витоша ски и сноуборд училища, със съдействието на Столична община.

През нощта срещу 1 юли на Алеко се качиха ентусиасти от три поколения, за да видят изгрева на слънцето на гребена на планината и да прегърнат светлината в първото утро на настъпващия месец. Още от 5 следобед дойдоха най-запалените, а други предпочетоха да се качат в планината минути преди самия изгрев. Общо взето движение към и от Алеко имаше през цялата нощ. Студът и мъглата не попречиха на всички участници да посрещнат Джулая с много настроение, усмивки и нови приятелства.

Макар че времето беше сурово, организаторите на July Morning на Витоша решиха да не отменят събитието и пренесоха купона вътре в хижа Алеко. Д2, Тома и Денис Ризов така сгряха атмосферата, че всички бързо забравиха за студа и поеха по пътя на рока. Култови парчета цепиха мрака цяла нощ, като в ранните часове започна страхотен Jam session, с много емоции и импровизации. През цялата нощ всички бяха на крак.

Поради гъстата мъгла, която се разтла на Алеко, може да се каже, че се състоя посрещането на светлината. Преживяването беше също толкова вълнуващо, колкото и да видиш красивия изгрев на слънцето от Витоша. По традиция всички пяха емблематичното парче на Uriah Heep, когато първите лъчи пробиваха мрака. Както се казва човек трябва да опита лично, за да усети магията. Догодина ще има втори шанс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Глас преди 10 години
Върнах се преграхнал в София.
3
0
 
0
 
! Отговори
tatat преди 10 години
ам бубата!
2
1
 
2
 
! Отговори
Дарин преди 10 години
Качихме се с раниците догоре пеша. Мислехме да спим там, но валеше адски. Затова пък в хижата беше топло, а купонът як. Притеснявах се, че ще има някакви инциденти, но харата бяха адски позитивни и усмихнати.
1
2
 
4
 
! Отговори
Рок преди 10 години
Само за рокаджии! Толкова се заредих, че не ми трябва нищо друго. Чувствам се пълна с енергия. Усещането в планината е много по-различно от това на морето. Тук се докосваш до природата. Надявам се, че поставихме началото на нова традиция. Задължително догодина пак.