Ремонтират пазара в "Красно село" в София

В „Борово“ ще продават само производители
Обновена: 24 юли 2013 19:59 | 24 юли 2013 19:50, Камелия Цветанова
3
 Ремонтират пазара в "Красно село" в София
Снимка: Булфото, архив

В края на годината, най-вероятно през ноември, ще започне обновяването на пазара в "Красно село", съобщи днес в Столичната община изпълнителният директор на "Пазари Юг" Николай Попов на представянето на проекта за реконструкция на пазара, цитиран от БТА.

По думите на Попов ще бъдат обособени две зони, в които ще се продават плодове и зеленчуци, отделно ще се предлагат цветя, предвижда се отделно място за продажбата на книги и вестници, ще има и Wi-Fi кът за почивка.

Старите грозни и изгнили маси, ще бъдат заменени с нови зелени маси с покриви и специални изолиращи подложки, на които търговците ще могат да стъпват, обясни директорът на "Пазари юг".

Търговската площ ще бъде увеличена с 20 процента, масите ще бъдат над 200, а наемът за тях няма да бъде увеличаван, посочи Попов. Той допълни, че основната цел е пазарът в "Красно село" да остане един от най-евтините в столицата.

Ще бъде подменено осветлението в района, както и тротоарната настилка. Предвижда се да бъде осигурена достъпна среда за хората с увреждания.

Средствата за ремонта, в размер на 200 хил.лв., ще бъдат отпуснати от бюджета на "Пазари Юг", посочи Попов. Той гарантира, че няма да се допуска разполагането на сергии върху тротоара, а постоянни полицейски постове ще следят за реда.

Николай Попов съобщи още, че през 2014 г. на пазара в "Борово" се предвижда да се предлага само продукция на производители. На пазара в кв. "Иван Вазов" пък ще има обособена зона за биопроизводители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
като оправят женския пазар тогаав да дойдат да ми се хвалят!
1
1
 
5
 
! Отговори
Тариката преди 10 години
А дано и да освободите алеите от амбулантните търговци.