Подновяват маркировките на „зебрите“ около столичните училища

До 10 септември ще бъдат възстановени всички липсващи и повредени пътни знаци
29 авг 2013 11:31,
2
Подновяват маркировките на „зебрите“ около столичните училища
Снимка: архив, Булфото

Столичната община разпореди да бъде положена нова маркировка пред столичните училища, съобщават от общината.

Във връзка с първия учебен ден Столична община е възложила на фирмите, изпълнители по текущия ремонт и поддържане на пътните настилки, да извършат проверка по отношение на организацията и безопасността на движението в районите на учебните заведения.

В срок до 10 септември ще бъдат възстановени всички липсващи и повредени пътни знаци, тръбнорешетъчни парапети и анти-паркинг стълбчета.

Ремонтирани са тръбнорешетъчните парапети на тротоарите в районите на 162 ЦДГ - район "Красно село", 92 ОУ - район "Красна поляна", Професионална гимназия по туризъм - район "Банкя", 12 СОУ - район "Средец", 126 СОУ - район "Триадица".

Обновява се пътната маркировка на пешеходните пътеки тип "зебра" и изкуствените неравности за ограничаване на скоростта на движение на автомобили в района на всички учебни заведения.

В момента се полага маркировка в районите на учебните заведения в райони "Средец", 'Триадица", "Овча купел", "Красно село", "Люлин" и "Оборище". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами те маркировките вече ги правят с водни боички.То ако бяха по трайни, няма в годината по два пъти да се боядисва.В нашия квартал не е толкова натоварено движението, но точно след 1 година вече се е изтрила напълно боята....Всичко е с цел...в повечето случаи комерсиална
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Похвално! Само ако може да е с по-качествена боя, която да си личи повече от месец.....