Бунт зрее сред жителите в столичния квартал "Филиповци"

Нивите около квартала ще станат гробище с крематориум
Обновена: 1 окт 2013 18:03 | 15 сеп 2013 08:18,
100
Бунт зрее сред жителите в столичния квартал "Филиповци"
Снимка: архив, Булфото

Жителите на столичния квартал "Филиповци" са пред бунт заради промени в квартала.

Причината е, че съвсем скоро къщите им ще се окажат заключени между завод за обработка на боклуци, бъдещо гробище и лаборатория за производство на радиоактивни изотопи.

Всичко това се строи върху едни от най-плодородните почви в София, които в момента са засети с житни култури, съобщи Нова телевизия.

Допреди 40 години "Филиповци" е било село до София. Хората са се прехранвали от нивите си, върху които по-късно изникнал сегашният квартал "Люлин". След това била изградена ромската махала. А по-късно изникнал и заводът за боклуци.

На хората все пак са им останали нивите от другата страна на квартала. Сега обаче общината иска да вземе и тях, за да построи гробище с крематориум и лаборатория за производство на радиоактивни изотопи.

Хората се страхуват, че вече изградената лаборатория за производство на радиоактивни изтопи застрашава околната среда и живеещите наблизо.

А докато лабораторията за радиоактивни изотопи се строи, напредва и идеята засетите с житни култури ниви на тези хора да се отнемат, за да се построи върху тях гробище с крематориум.

Хората обаче казват, че надеждата им постепенно умира, защото нито един от хората в Столична община, които взимат решения за квартала им, не живее във "Филиповци" или близо дотам.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
0
 
! Отговори
циганин преди 10 години
Ако става на въпрос ами вие сте *** на Европа.И все чакате да капне нещо от там ама няма.То и за *** се иска акъл.
83
0
 
2
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Ми като не ви харесва българския крастав ***, заминаайте при френските пудели . Там много обичат такива *** като вас.
82
1
 
0
 
! Отговори
циганин преди 10 години
до нерезКогато кучето е краставо и бълхите не го искат миризливи нерезо .Болните кучета да си вървят а за бълхи те не им бери грижата.
81
0
 
3
 
! Отговори
jorkatta преди 10 години
До Журналистите от Днес Бг.Моля махнете тази снимка от статията!!! Много то драскачите тук не знаят нищо за Кв. Филиповци, освен, че там има голямо *** гето, а тази снимка тук прави асоциация че се бонтуват *** което не е така. Като изключим ромското гето което се намира на един от входовете на квартала Филиповци е прекрасно място за живеене. И ако трябва да съм точен във Люлин има много повече от *** братя от колкото в центъра на филиповци. Там не са допускани.
80
1
 
3
 
! Отговори
а бе.. преди 10 години
Монрол ЕООД е български клон на турска фирма, която ще прави изотопи с циклотрон. Получили са официална подкрепа от министерството на икономиката енергетиката и туризма. В същото време и в БАН ще строят циклотрон за производство на изотопи (?!). С държавна подкрепа обаче(!!) и солидно финансиране турците ще ги изпреварят. Така държавата подпира чужди фирми, но пък после разправя, че БАН тежи на бюджета. Подпирането на Монрол е КОРУПЦИОННА СХЕМА!
79
0
 
7
 
! Отговори
nerez преди 10 години
До ЦиганинНе бързай да се радваш че крематориума и гробищата са за българи. Все едно бълхите да се радват че са убили кучето. Дали ще ме разбереш? Съмнявам се.
78
0
 
2
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Аз изводи за раса или народ не правя заради един или няколко читави индивида а зради общата картина на повечето от тях.
77
1
 
2
 
! Отговори
vsa преди 10 години
До БРАННИКЯвно не си наясно с квартала, там живеят в голямата си част чисти българи, ромите живеят в началото на квартала до околовръстното. И земите са си наистина плодородни.
76
1
 
12
 
! Отговори
Менгелсон преди 10 години
А фабрика за *** там в района дали се предвижда?
75
2
 
7
 
! Отговори
M преди 10 години
До *** Джери8 Далеч не подкрепям *** (роми е изкуствена дума и отказжам да я ползвам). Но не подкрепям и хората, които изразяват расизъм. Да, пожечето от тях са мръсни, с ужасен манталитет. Но аз лично имам много добър приател ***. Момчето е работливо, честно и почтено. И него ли да пратя в заводя за ***? И нека си го признаем- да, *** са виновни за много неща! Но кой им го позволи? На кои политица са удобни? Кой има интерес от глупав и заблуден народ? ;) Хайде помислете..
74
1
 
12
 
! Отговори
Манго Джери8 преди 10 години
Кат са вдигнат да си взимат партакешите и в Индия!Тука много се застояха вече! Турците кво правят с Кюрдите .Ние ли сме най-толерантни на балканите!Май само тука им минават *** номера.
73
2
 
25
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
КАкви плодородни земи бе?! където има ***, плодородна само айшето. Вижте, какво стана със западен парк заради факултето, няма го. Там ви е мястото между завода за *** и радиоактивните изотопи. Долу Ньой, да живей България!!!
72
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Този журналист Златко Желев да си направи малко труда и да се поразходи до кв Филиповци да провери фактите , а не да преписва статията от в. Труд която беше публикувана вчера . Преписал е статията едно към едно като само в заглавието е добавил думата "роми ". Но тези роми нямат плодородни земи там , земята си е на жителите от Филиповци който са си българи.А колкото до протестите тези хора/визирам българите от Филиповци/ не едни път блокирваха магистрала Люлин заради този проект .......
71
11
 
2
 
! Отговори
циганин преди 10 години
до БПФ Вие ни храните ?Ха-ха-ха вие вас си не можете да избраните дето имате едно дете две най много.Ако зависеше от вас отдавна да сте ни уморили ама К.Гробището дето го гласите ще е за вас.Май ние ще ви изпращаме по живо по здраво.Е на добър ви път надути и празноглави нещастници.
70
5
 
5
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
Платени сорсоиди!Ходете си при рептилите в масония!
69
19
 
0
 
! Отговори
муспи преди 10 години
В Столипево също назрява бунт! *** граждани като един настояват да се отделят средства да се вдигне Музей на Холокоста, но бугарските фашистки правителства са чужди на страданията на еврейския народ. От това особено са огорчени милионите чаавета и ще го докажат като начало на пловдивските фашисти. Смърт на бугарите, свобода на еврейския народ и компенсации на ромите. Съвета на ромските мъдредци с болка в сърцето е принуден да пиши това на кирилица и се извинява на правоверните си сънародни
68
1
 
3
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
На кого му пука бг, *** и тн какво искате еййй я се осъзнайте парите решават кой какво а вие нямате такива.
67
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахаха бунт и сред електората на бкп. Яко филм!
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз също не одобрявам крематориума.Даже и гробище не трябва.По хубаво да се наторяват нивите по естествен начин.Така се избягват излишни разходи за торове и погребения.
65
5
 
1
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
лоши дни предстоят - много хора ще бъдат убити явно за това гласят крематориуми - Бог е казал на хората какво ще се случва - писано е и, че Бог не одобрява да се изгарят телата на хората