Две кучета открити отровени срещу 6-то РПУ

Едното е спасено, но другото бездомно животно е починало
Обновена: 24 сеп 2013 15:19 | 24 сеп 2013 14:44,
129
Две кучета открити отровени срещу 6-то РПУ
Снимка: Impact Press Group

Две кучета са били отровени срещу 6-то РПУ в столичния квартал "Бъкстон", съобщи директорът на Общинско предприятие "Екоравновесие" д-р Манол Нейков.

"Прибрахме едно починало куче. Другото е закарано в близка ветеринарна клиника. Направена му е промивка и вероятно ще бъде спасено", посочи той.

Още по темата

По думите му най-вероятно кучетата са били отровени с антифриз. За момента няма информация каква е причината и кой е извършител.

"Те бяха кастрирани, движеха се около 6-то РПУ в "Бъкстон". Кучетата от години обикаляха до едно кафене и хората ги хранеха", обясни още Нейков.

Той изрази съжаление, че у нас няма зоополиция, която да се занимава с тази дейност, както е според законодателствата в другите европейски страни.

"Изглежда в този район има някой, който трови кучета. Разбрах от живущи в квартала, че 2-3 дни по-късно пак е имало около 3 домашни кучета и улично, които са се отровили. В продължение на месеци нямаше такива случаи и изведнъж станаха няколко за една седмица", каза още Манол Нейков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
15
 
13
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Истаната е, че трябва да си ***, за да тровиш кучетата.
44
9
 
6
 
! Отговори
льольо преди 10 години
До коментар 3: Аз съм въоръжен също като теб и абсолютно споделям мнението ти, но внимавай, щото заради *** вече се лежи в затвора....
43
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с тези кучета !Във всеки квартал тичат глутници,фекалии навсякъде,броят на болните деца от кучешка тения на първо място в Европа,вече ни ядат живи.Какво трябва да стане за да се вземат мерки?Броят им тази година в София е драстично увеличен.Колко трябва да си болен за да те интересуват не хората,а кучетата.Само зоополиция ни липсва и на тях да плащаме.ОТВРАТ!
42
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да обявим общонационален траур за убития ***.
41
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова коментари за това как лошите са тези, които хранят кучетата и как да ги били прибрали вкъщи, а нито един за тези, които на първо място са ги пуснали на улицата. Значи, защото някой безмозъчен *** си е изхвърлил кучето на улицата, трябва да страдат кучето, хората и накрая и някой друг да го прибере да го храни. Заради това мислене сме си на този хал и на този и ще останем заслужено!
40
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До крак трябва да бъдат екстерминирани псетата и песолюбците, че те са по-големи и мизерни *** от коферманите...
39
8
 
7
 
! Отговори
Journey преди 10 години
Да се впрегне целия апарат на МВР, да се намери виновника и да му се приложи цялата строгост на закона.А на Ковачки и останалите ***...нали...условно...глоба..или прекратени производства.
38
1
 
5
 
! Отговори
ДО 38 преди 10 години
До Анонимен Жив и здрав!
37
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Потресаваща новина!!! Браво ... и все пак едното е спасено!!! Който го е спасил сега да си го вземе в къщи. Абе ако сте журналисти пишете по-смислени статии!? Какво е това едно куче и половина умрели? Даже не са умрели и две. Имайте уважение към професията си, не хабете материали!!!
36
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е, няма зоо-полиция, която да лови убива уличните песове, за това трябва хората да го правят.
35
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Пребройте колко хора умират заради хора и колко - заради кучета"Подобен идиотизъм може да се приложи във всяко направление. Например:"Пребройте колко хора измират от диабет и колко умират от рак на гърдата. Направете си извода и спрете да давате пари за рака на гърдата."Такива малоумия доказват, че хранещите бездомните *** се преминали всякакви граници. Всяко псе с паспорт и собственикът му да носи пълната отговорност за поведението и благополучието на псето.
34
2
 
5
 
! Отговори
До 42 преди 10 години
Не се успокойвай с това. Действието е различно, но говори за едни и същи психически отклонения.
33
11
 
16
 
! Отговори
Хм преди 10 години
браво на пича с антифриза!!! :) чудесен почин да се оттървем веднъж завинаги от диктатурата на *** на четири и два крака!!!
32
9
 
16
 
! Отговори
Killer преди 10 години
Смърт за ***. Скапани *** бездомни, лаещи по цяла вечер. Или да си ги прибират някъде или да ги махат. Обичам животните но не и тези бездомни кучета, които налитат да хапят и само *** по цяла нощ.
31
7
 
21
 
! Отговори
Писна ми преди 10 години
До кога за тези кучета ще се говори повече от колкото за децата ? Разбирам че някой хора печелят много от това да не се реши проблема .но София се е превърнала в кучкарник ..Виждам и много хора които обичат повече кучето си .от колкото човека до себе си и децата .но това е абсурдно.....
30
8
 
19
 
! Отговори
plamenbv преди 10 години
Защо хората, които защитават бездомните кучета не ги вземат да ги гледат те, като са такива природозащитници. А кучетата, които 3 пъти нападат мен и още няколко пъти други хора са живи само и единствено защото нямам време да се занимавам и да ги тровя. Може да звучи грубо, но ако имах оръжие, щях да ги изгърмя със същата злоба, с която ме нападат... Аман от "самаряни" - не са ви хапали, затова ги защитавате!
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Той изрази съжаление, че у нас няма зоополиция" - още клатикурци на хранилката, малко сега се смъкват пари покрай тия бездомни кучета, че и зоо полиция... "Те бяха кастрирани" - ще цитирам един пернишки гении - "Миуенчооо. Ти не ме разбра бе! Они не ни ***! Они ни апат!" - какво кастрацията спомага кучето да не ме захапе, и какво като е кастрирано, като на вуйче глезената щерка ще си изхвърли сладкото кученце дето са и подарили, като разбере че то искало и грижи, не само галене...
28
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да вземат всички, които много ги е грижа за хората да осиновят поне едно дете от някой приют и тогава да започнат да проповядват морал за и против кучелюбците. Само в България може да страдаш от това, че си съвестен и състрадателен. Пребройте колко хора умират заради хора и колко - заради кучета. Сега ако разбирате малко математика, си направете извод кой е най-големият звяр на света.
27
4
 
24
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н 33, кажете го на роднините на мъртвия професор, дето кучетата го изядоха... И той си е нахранил душата, според малоумната Ви логика.
26
21
 
10
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
Този, който е отровил кучетата и онзи, който вчера застреля жената, са хора от една порода.