Фандъкова провери реконструкцията на Женския пазар

Кметът на София обеща видеонаблюдение около Класическата гимназия
25 сеп 2013 17:35, Красимир Ангелов
0
Фандъкова провери реконструкцията на Женския пазар
Фандъкова провери реконструкцията на Женския пазар. Снимка: Булфото

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери реконструкцията на "Женския пазар", съобщават от Столична община.

В момента се работи по първия етап от проекта на пазара в участъка от ул."Екзарх Йосиф" до ул."Св.Св.Кирил и Методий". На строителната площадка се извършват предимно изкопни работи и такива по основите на сградите. Излети са основите на две от сградите.

Подменя се и инженерната инфраструктура - водопровод, канализация, ел. снабдителна мрежа. Предвижда се цялостна подмяна на тротоарите и пътните платна, както и озеленяване, отчитат от Общината.

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна и с директора на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" Мариела Папазова. Срещата се състоя в сградата на бившето 13-то Основно училище, която бе предоставена от Столичната община за нуждите на Класическата гимназия, останала без сграда поради необходимостта от извършване на цялостен ремонт на ползваната от нея.

Кметът Фандъкова се ангажира да бъде изградено видеонаблюдение около Класическата гимназия. Сградата на училището се намира до Женския пазар и църквата "Св.Св. Кирил и Методий".

Кметът възложи също улиците и тротоарите около сградата на училището да бъдат ремонтирани заедно с реконструкцията на "Женския пазар".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари