Взрив на сватбени балони прати в болница четирима

Сред пострадалите има две деца
13
Взрив на сватбени балони прати в болница четирима
Снимка: БТА

Взрив на сватбени балони прати в болница две деца и две жени. Балоните за тържеството били напълнени с водород, вместо с хелий, съобщава bTV.

Настанени в клиниката по изгаряния в "Пирогов" са две деца на 7 и 8 години и две млади жени. Те се опитали да разделят със запалка събраните накуп балони по време на церемонията. Свидетели на огъня стават над 200 души, сред които и човекът, ангажиран с украсата.

"Инцидентът е доста нелеп. Със запалка да разделяш балони пълни с хелий е явно непознаване на физиката и на химията", коментира пред телевизията проф. Огнян Хаджийски, началник на клиниката по изгаряния в "Пирогов".

Според гостите на сватбата обаче балоните не били пълни с хелий, а с водород. Отговорникът за балоните призна за грешката си. "Ние сме семейни приятели и ме помолиха за сватбата. Но в бутилката ми беше останала малко друга газ - водород половин кубик. Аз съм изключил да я изхвърля. Грешката е моя", заяви мъжът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: сватбаинцидентбалони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много прости хора с запалка водородната бомба пак с запалка се пали блиско сте продължавайте с опитите!
12
0
 
1
 
! Отговори
Драган преди 10 години
"Да минем тънко " това ще ни убие някой ден ......тарикати !
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само в България, ние сме най-умни в света на 2-ро място, ама отзад-напред
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А за *** сватба със ЗАРИН.
9
2
 
11
 
! Отговори
традиционалист преди 10 години
Поредната сватбарска тъпотия взаимствана вероятно от още по-тъпите американци.....еснафлъка е голяма работа, а нашата тъпотия -безгранична
8
0
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
поизложил се е тоя хаджийски, ако наистина е казал точно това
7
0
 
17
 
! Отговори
Специалист по химия преди 10 години
До ВъпросПрофесорът не знае - гледах репортажа по телевизията и точно това бяха думите му. Този път журналистът е написал точо както беше.
6
1
 
22
 
! Отговори
Специалист по химия преди 10 години
"Инцидентът е доста нелеп. Със запалка да разделяш балони пълни с хелий е явно непознаване на физиката и на химията", коментира пред телевизията проф. Огнян Хаджийски"Професоре, я се върни в прогимназията да ти пропомнят химията, че хелият изобщо не гори, за разлика от водорода.
5
1
 
34
 
! Отговори
jo преди 10 години
На *** сватби е задължителен водорода. Балоните да са големи , пиратките да са с максимален тротилов еквавилент, а димките от серен диоксид са за предпочитане. Весело изкарване.
4
2
 
16
 
! Отговори
huyo преди 10 години
Мухаха , *** хинденбург , водороното бомб :):)
3
2
 
21
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Питам се проф. Огнян Хаджийски ли не знае, че хелият не може да гори или ***. Струва ми се и друг път сте горили хелий, драги ми смехурковци, псевдо журналисти.Затова не вярвам на драсканиците ви тук! Никак и за нищо на света! Говорете си - не ми пречите.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХЕЛИЯ НЕ ГОРИ. ВОДОРОДА ДА. ХЕЛИЯ Е СКЪП. ВОДОРОДА Е ЕВТИН. Смес от кислородно водородна смес е направо жълти стотинки. ХА ХА ХА семеен приятеЛ. От такива приятеЛи до те пази господ. За жълти стотинки ще ти продаде и после ще пита какво е направил щото той не бил разбрал как е станало.
1
0
 
21
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Всички гориво-въздушни смеси са опасни!!! ...Използвайте за балоните само Хелий !!!