Започнаха кръстовището на две нива до Семинарията

Няма да го затварят, само стесняват лентите за движение
20 окт 2013 21:26,
20
Започнаха кръстовището на две нива до Семинарията
Снимка: архив, Булфото

С нова организация на движението започва изграждане на кръстовището на две нива до Семинарията, съобщават от Столичната община. От там препоръчват при възможност шофьорите да използват алтернативни маршрути за движение или да избягват преминаване през кръстовището.

От днес до 5 ноември започна първи етап на организация на движение като е въведено стеснение на лентите за движение. По бул."Пейо Яворов" ще се минава в средната и крайна лява лента за южното пътно платно.

В рамките на изграждането на кръстовището на две нива не се предвижда цялостно затваряне, а ще има само стеснение на платната за движение. Така, при сега действащата организация, движението няма да бъде променяно в посока от Симеоново към центъра на София и обратно.

Стесняването на броя на платната за движение ще създаде намалена пропускателна способност на кръстовището. Затова се препоръчва шофьорите да ползват кръстовището при телевизионна кула и бул."Драган Цанков" и бул."Черни връх".

На кръстовището на Семинарията е монтиран и пост на служител на "Пътна полиция" за регулиране на движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: кръстовищеСеминарията
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
irina.cerna преди 10 години
Само щели да стеснят платната, те въобще знаят ли там колко е тясно откъм семинарията???И какъв е тоя строеж у сред зима, когато има най-много трафик?И как подяволите да ползвам съседните две кръстовища като трябва да вляза до лозенец?
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе вие цъкаите минуси и се радвайте на шаренията която в Швейцария я няма, а в З.Европа кръговите са в малките градове, то от телевизията не става. Аз пътувам постоянно и такава ориенталска шарениика няма по европата освен в Македония. Ей ви новина investor.bg/imoti/109/a/vitoshka-tyrgovskata-perla-sys-zamryknal-bliasyk,159485/Нали е супер Витошка??? Нищо не разбирате защото сте селяци като Фандупкова. Радвайте се докато се точат пари а се прави нищо а с тия пари да сме като Виена.
17
0
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 10 години
Хайде да започват и кръстовището на 2 нива на България, чакаме го с нетърпение живеещите в района. Да се отпуши малко движението, че сега сутрин е ад.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снимката какво показва?
15
0
 
7
 
! Отговори
висок преди 10 години
От провинцията съм, но често ходя до района на семинарията и Лозенец. Това което се направи с околовръстното, тел. кула и сега започва на семинарията и нещо което не сте виждали от годините на социализма. Бедна ви е фантазията да оцените това което се направи за София през последните 10 г!!! Не ме интересува дали управлява герберска калинка или марокански скакалец на БСПДПС, важното е нещо да се прави и да има резултат. Отричате ли постигнатото? След година се пенсионирам и се местя в София!!!
14
0
 
2
 
! Отговори
fsb преди 10 години
До noneхаха да прилича :)
13
1
 
5
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
А лъвов мост?
12
3
 
10
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Сложете си един червен другар за кмет и той ще Ви оправи - на 3 ката!
11
0
 
11
 
! Отговори
Vesso преди 10 години
До 9.Вчера минавам по Каблешков.На кой му е пречел капака на стълба за улично осветление,та го е свалил и го е хвърли настрана?В Ю.парк за колко време изпочупиха лампите и извадиха кабелите?Виж хронологията на кучешкия проблем.Какво предприе предприе кметицата, кой и за какво нададе вой,кой какво и наложи да прави?Факт е,че училищата вече са заградени, поне кучкарите да не водят псетата да пикаят сутрин там, където през деня ще играят деца.Ако си гледал колоездене цяла З.Европа е в кръгови.
10
9
 
24
 
! Отговори
KeepWalking преди 10 години
do 9За протокола....А мен не ти разбирам олигофренския език....Витошка е направена като швейцарска улица....красива ,с плочки,с цветя.....с нова канализация...свършила си е кметицата работата....на БСП силата им на село при ***,там вземат властта.....Защо София ,Пловдив,Варна и Бургас са герберски ? Защо ?
9
0
 
5
 
! Отговори
none преди 10 години
Абе тва зеленото отляво само аз ли си мисля, че е със счупено задно стъкло? :D
8
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако фандупкова обичаше града, нямаше да направят тая боза на Витошка, или тия простотии на ларгото и т.н. Тънеме в мрак вечер, като в пропаднала провинция, кога ще оправят улично осветление?? Ама лапачката там е голяма и няма да е скоро. Навсякъде *** - нещо с кучешкия проблем?? А за новия проект на Лъвов мост не ми се говори. Да ходи в Самоков да прави кръгови и шаренки клинкерчета....
7
13
 
31
 
! Отговори
Деница преди 10 години
Димитър, изграждането на новото кръстовище /както и много други новопостроени или обновени обекти/ е изцяло заслуга на г-жа Фандъкова - кмет, който обича града и се грижи за просперитета му. Така че - не пиши глупости и чети повечко, най-малкото - няма да си смешен!
6
1
 
34
 
! Отговори
До морски преди 10 години
Ами нека и вашите кметове да пишат европроекти и ще има и за вас. Пари има - все ни хокат от Брюксел, че процентът на усвояване е ултра нисък. Явно не е до липсата на пари, а на акъл!
5
27
 
15
 
! Отговори
морски преди 10 години
Цялата евро пара отива за София,останалата България да мре,а!!!
4
6
 
38
 
! Отговори
Въпросник преди 10 години
А само не мога да разбера защо строителството започва сега на прага на зимата?
3
29
 
39
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Леле мале, как така без Бойко, ако беше на власт щеше да има копки, багери, шампанско, а пък и речи че той строй и никой друг, то каскадИ , магистралИ , залИ, южна дъга , театрИ , дет. площадкИ.
2
17
 
8
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
А нека им е на тия в Лозенец, на пет нива да им го построят!
1
42
 
41
 
! Отговори
дедо преди 10 години
Можело и да се строи и без бат*Бойко...