Провокатори срещу окупаторите, опитали да влязат в СУ

Протестът продължава и шесте входа на ВУЗ-а са с вериги
Обновена: 27 окт 2013 10:03 | 27 окт 2013 10:00, Александър Попов
162
Провокатори срещу окупаторите, опитали да влязат в СУ
Всички входове на университета са залостени и от вътре. Снимка: Булфото

Протестът на студентите продължава и днес. И шесте входа на Ректората на Софийския университет са заключени с вериги.

През нощта обаче е имало провокатори. Студенти разказаха пред Нова тв, че агитка се е появила и е започнала да обикаля сградата и да обижда студентите, заключени вътре.

Даже е имало хора, които са се опитали да разбият веригите и да влязат в Ректората.

Според младежите, окупирали сградата, става въпрос за провокатори, които искат да компрометират протеста им.

Както Dnes.bg вече съобщи десетки студенти скочиха срещу продължаващата окупация на Софийския университет, като призоваха блокадата да падне, за да продължат учебните занятия.

Понеделник засега е неучебен ден във всички сгради на ВУЗ-а.

Утре в 14 ч. ще бъде свикан Академически съвет, на който ще бъде решено какви действия да бъдат предприети като изход от окупацията на Ректората.

Снощи много преподаватели от СУ дойдоха, за да подкрепят студентите. В тяхна подкрепа се обяви и #ДАНСwithme 135.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Контрата с ПЕТНОТО на чело!
88
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
LUD I PLATEN UMORA NQMA.
87
0
 
6
 
! Отговори
бехай преди 10 години
До косЕм 97 стана точно това - лъже-риволюция, лъже-промяна и... ТЕ са още тук /:р
86
11
 
17
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Именно затова БКП прибягва към старите си и до болка познати похвати тероризиране и насилие.
85
9
 
14
 
! Отговори
... преди 10 години
Пак циркове в тая държава. Българино ти си просто животно, в теб вече няма и капка национализъм. Децата на България избягаха заради тия комусоциал а на тяхно място сега настаняват *** и бежанци... Българийо ти *** ли си? българино ти *** ли си?Народе пускай водата!
84
8
 
18
 
! Отговори
кос преди 10 години
Когато се вдигнат студентите това не е куклен театър,спомнете си 97ма.От искрата може да пламне голям пожар.Питайте олигарсите,те знаят това.
83
16
 
27
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Студентите били окупирали СУ. А онези 240 търтея дето са окупирали народното събрание и не искат да помръднат да не са по-хубави. Взеха да треперят гащите на БСП-арчетата, защото знаят че вдигант ли се студентите работата става сериозна. Като не си отидохте с мира, на ви сега секира!
82
10
 
25
 
! Отговори
Student преди 10 години
ае какви глупОсти, протестиращи - контрапротестиращи...щом тия контрапротестиращи" да наричат окупаторите" - *** на Борисов"...това ми напомня обръщенията на един белокос фашист в парламента...Не закачайте студентите че ЛОШО!
81
7
 
23
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
В групата на "антиокупаторите ' студенти няма. Изгледайте клипчетата в мрежата. Познатите *** от агитките.
80
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителството пада до 2 седмици, и управляващите го знаят! Атака няма да е в следващ парламент и единствената им възможност да се облагодетелстват е сега тия 4 години някой да им пълне сметките. Но дори и да провокират и да пращат хора с агресивни действия, по зле за правителсвото - кръв - повече хора- по-голямо недоволство - опожарен парламен... а за тези който питат защо не се прави пред парламента, студентите също имат право да излагат своето мнение и становище, а вие защо не ги подкрепите?
79
2
 
13
 
! Отговори
никой преди 10 години
А колко неграмотни сте вие от Днес.бг.... Една статия не можете да напишете! "Шесте" така ли се пише?
78
13
 
25
 
! Отговори
Иван Иванов преди 10 години
Мая манолова,станишев и доган(местан) изпратиха срещу окупиралите университета същите "мирни" граждани които чупеха и палиха по време на февруарските протести.По всички телевизии се изредиха всякакви псевдо социолози-демагози да ни обясняват колко лоши били окупаторите.Така е когато комунистическата мафия владее медии,законодателна,съдебна и изпълнителна власт.ДА ИЗГОНИМ ЗАВИНАГИ ТАЗИ ДОЛНА КОМУНИСТИЧЕСКА ***.
77
13
 
18
 
! Отговори
il_cho преди 10 години
Хахаха, умрях си от смях, докато гледах как панически бягат големите герберски "революционери"! Така е, като не са ти платили за такива "неочаквани" ситуации! Вие какво очаквахте, герберски мишики, а? Тихо и кротко ще си стоите в СУ с бойковите искания за оставка и, че никой няма да ви потърси сметка? Тепърва ви очакват ядове! Да не говорим, че дори да не ви изключат, няма да има преподавател, който да ви пусне, ако е от БСП! Да сте мислили преди да вземете парите и да търсите евтина слава!
76
15
 
20
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Окупантите на университета са смешни и жалки. Най-добре е да окупират централата на ГЕРБ!!!!
75
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Питам тези 100 студенти, окупирали университета ако правителството подаде оставка и има нови избори, но ГЕРБ отново не спечелят изборите, въпросните 100 човека пак ли ще затворят университета? Ако не искат да учат да не следват а не да затварят университетите. Утре 20 човека може да поставят ултиматум , че докато не се върне царя ще затворят детските градини, други може да затворят училища или не дай-боже болниците, защото искали те да управляват.
74
6
 
15
 
! Отговори
АГИТПРОП преди 10 години
До косДа, вярно е, че шепа богаташи са окупирали държавата. В такъв случай, трябва да се окупират домовете и офисите има, а не да се прави куклен театър.
73
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати и смешния протест, били окупирали Ректората... Пречат единствено на другите студенти! Да отидат и да окупират Парламента, нещо страх ли ги е? То и аз мога да окупирам тоалетната в протест срещу правителството, ама надали ще има резултат?
72
6
 
19
 
! Отговори
АГИТПРОП преди 10 години
Ааа, значи едните могат да изразяват мнение, като окупират цялата сграда на СУ, а другите, които не са съгласни с това беззаконие, трябва да си траят. Не е демократично така.
71
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
84-ти, a февруари кой окУпира паветата пред народното събрание??? Но Бойко си подаде оставката, защото преди всичко е МЪЖ, а не *** като тея сегашните завалии, които не пускат кокала за нищо на света. Защо студентите да нямат мнение по тези въпроси, след като това ги касае и тях самите и след като бюджета на СУ за новата година е в пъти по-малък от предните!?То и в хралупа да живееш пак ще усетиш некадърността на Новата Тройна коалиция! Сега няма да ядете асфалт, ОК, въздух яжте!
70
8
 
13
 
! Отговори
BlackMamba преди 10 години
Не съм убеден, че окупирането на Университета е правилната форма. Като учащ в СУ се радвам, че има колеги, които проявяват инициативност и формират някакви мисловни кръгове, но не приемам, че трябва да рекетират по този начин несъгласните с тях. Какво общо има Ректората с политиката! Университета не е място за политика. Дори крайните и улртарадикални терористи от ЕТА, започват своето начало от университета Деусто в Билбао, но не са правили окупации и подобни неща. Да протестират навън!